Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Čitanje knjiga na engleskom jeziku

Čitanje knjiga na engleskom

Čitanje knjiga na engleskom poboljšava vaše znanje ovog stranog jezika.

Ako se radi na pravilan način, čitanje knjiga i romana koji odgovaraju vašem trenutnom nivou znanja mogu ubrzati izgradnju rečnika, poboljšati znanje gramatike i izoštriti stil pisanja na ovom stranom jeziku.

Iako čitanje ne utiče direktno na vaše govorne sposobnosti engleskog jezika, ono ga takođe, na indirektan način, može poboljšati. To se postiže kroz čitanje naglas i posedovanje veće baze znanja, kao i šireg vokabulara reči. Dakle, čitanje proze svakako će vam pomoći na putu ka usvajanju novih znanja.

Škola Tower predstavlja vam tri pravila koja vam mogu pomoći da izvučete maksimum iz čitanja knjiga na engleskom.

Čitanje knjiga na engleskom – Čitajte sporo i obraćajte pažnju na detalje

Kada čitate na maternjem jeziku, obično prolazite velikom brzinom kroz pasuse i stranice i ne obraćate pažnju na detalje kao što su interpunkcija, gramatička pravila koja se poštuju, namerno kršena gramatička pravila, stil pisanja, način na koji se argumenti iznose i brane i slično.

Ipak, kada je u pitanju čitanje knjiga na engleskom jeziku, ili na bilo kom drugom stranom jeziku, tada morate obraćati mnogo više pažnje na sitnice.

Čitanje knjiga na engleskom

Odaberite knjigu koja odgovara vašem trenutnom nivou znanja engleskog jezika i krenite polako. Odlučite koliko stranica dnevno želite da pročitate. Naš savet je da ne krećete sa previše obimnim i ozbiljnim štivom, kako vam čitanje ne bi veoma brzo dosadilo ili se pretvorilo u napornu obavezu.

Tokom čitanja obraćajte pažnju na gore navedene sitnice i detalje na koje inače ne biste obraćali pažnju. Tokom sporog čitanja, primetićete različite suptilnosti i razmišljaćete o načinima na koje su sva pravila gramatike koja ste do sada naučili primenjena u pravom pisanju. Možda nećete razumeti određene stvari, ali to je potpuno u redu.

Što više pažnje posvetite onome što proučavate ili, u ovom slučaju, čitate, to ćete bolje i zapamtiti određene stvari. Na taj način informacije se bolje usvajaju i ostaju u vašoj memoriji.

Čitajte knjige na engleskom jeziku o temama koje vas interesuju

Ako niste tip osobe koja uživa u čitanju knjiga, onda će vam se ovaj poduhvat možda činiti uzaludnim. Ipak, nije tako.

Ako ne čitate mnog i vaš vokabular engleskog jezika se može opisati kao prosečan, nemojte počinjati sa teškim štivom koje svakako ne razumete.

Počnite sa jednostavnim stvarima, kao što su novine ili omiljeni časopis. Tek kada to savladate, odaberite knjigu koja odgovara vašim interesima. To mogu biti teme kao što su sport, zabava, pa čak i romantika. Zavisi od vaših interesovanja.

U krajnjoj liniji, ako krenete sa teškim knjigama i knjigama koje ne odgovaraju vašem nivou znanja, velike su šanse da ćete odustati i pre nego što steknete naviku da čitate.

Kada krenete redovno da čitate, proširite opseg čitanja. Prihvatite i teme koje inicijalno ne shvatate, ali ste svesni da će vam jednog dana koristiti. Dakle, kada steknete naviku za čitanje knjiga na engleskom, možete preći na teže knjige koje se bave ozbiljnijim temama.

Čitanje knjiga na engleskom jeziku zahteva kontinuitet

Redovno čitajte! Čitajte i kada niste naročito raspoloženi za to. Čitajte svakoga dana, čak iako ste svesni da će se vaše čitanje svesti na svega 20 do 30 minuta. Neka vam to postane navika.

Čitanje je aktivnost malog napora. Zašto onda ne biste iskoristili kraj dana kao savršen izgovor za relaksaciju uz određeno štivo na engleskom jeziku? Osim toga što ostvarujete kontinuitet u učenju engleskog jezika, imate i odličan način da se opustite i uživate u čarima predvečerja uz omiljene likove i omiljene žanrove.

Čitanje knjiga na engleskom

Dakle, čitanje proze, kao i učenje engleskog jezika kroz poeziju, može itekako poboljšati vaše znanje ovog stranog jezika. Probajte i sami!

Ukoliko vam je ipak neophodna pomoć pri učenju stranog jezika, škola Tower vam uvek stoji na raspolaganju!

 

 

 

Comments are closed.