Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Saveti da poboljšate svoj rečnik engleskog jezika

Rečnik engleskog jezika

Ukoliko ste počeli sa učenjem engleskog jezika, verovatno vam je na umu jedno pitanje – kako da poboljšam i unapredim svoj rečnik engleskog jezika?

Ako i vas muči ovo pitanje, na pravom ste mestu. Škola Tower predstavlja vam savete za usavršavanje rečnika, odnosno vokabulara engleskog jezika.

Možete koristiti svih pet veština – čitanje, pisanje, slušanje, gledanje i konverzaciju – kako biste uspeli u svojoj nameri i unapredili svoj nivo znanja engleskog jezika.

Čitanje kao osnova za unapređen rečnik engleskog jezika

Čitanje je zaista divan način da naučite nove reči. Pošto je čitanje aktivnost za jednu osobu, zaista nije teško odvojiti slobodno vreme za to. Neka vaš dan započne novom rečju na engleskom jeziku. Pokušajte da utvrdite njeno značenje, u kojem se kontekstu može upotrebljavati, kao i njenu svrhu u određenoj rečenici.

Rečnik engleskog jezika

Možete se odlučiti i za čitanje popularne književnosti. Ukoliko vaše dete želi da nauči engleski jezik, u tome mu mogu pomoći ilustrovane dečije knjige ili stripovi za decu. Oni će vam ponuditi i grafičke tragove, koji su odlična pomoć pri učenju novih reči.

Osim popularne književnosti, čitanje poezije je savršen način za učenje novih reči, fraza i izraza na engleskom jeziku. Odlučite se za jednostavne, kratke i duhovite pesmice koje ne samo da će vam pomoći da naučite nešto novo, već će vam popraviti i raspoloženje. Učenje engleskog kroz poeziju je fantastičan način da proširite rečnik engleskog jezika.

Pored toga, iskoristite i relevantne blog postove o temama ili hobijima u kojima već uživate. Umesto na maternjem jeziku, čitajte ih na engleskom! Sigurni smo da će oni zadržati vaše interesovanje, a pritom možete naučiti mnogo novih reči i njihovo značenje. Kasnije ćete ih sasvim jednostavno primeniti u razgovoru o onome što vas interesuje.

Iskoristite veštinu slušanja kako biste unapredili rečnik engleskog jezika

Veština slušanja je takođe veoma važna veština kojom se učimo još od malih nogu. Slušanje je način na koji prvi put učimo reči, još kao deca i ono ima dubokog uticaja na to kako izgovaramo i koristimo nove reči. Postoji mnogo načina za učenje engleskog jezika slušanjem.

Rečnik engleskog jezika

Pre svega, tu je muzika! Muzika je zabavan način da naučite nove reči dok uranjate u popularnu kulturu zemalja engleskog govornog područja. Pronađite muziku i žanrove koji vam se sviđaju i slušajte reči koje znate. Možda će se u pesmama pronaći i određena reč koju ne znate. Eto savršene prilike da je naučite!

Pevanje pesama na engleskom jeziku je zaista zabavno, opuštajuće i osvežavajuće iskustvo. Iskoristite ga upravo za proširivanje rečnika ovog stranog jezika!

Proširivanje vokabulara lakše je uz svakodnenvo pisanje

U doba interneta, pisanje je postalo od suštinskog značaja za učenje i korišćenje novog jezika. Kako je u moderno vreme neophodno posedovati određeni nivo znanja engleskog jezika, svakodnevno zapisivanje reči koje vas bune ili sa kojima se do sada niste susreli može vam biti od velike koristi.

Jedan od najlakših načina da ovo postane rutina vašeg dana jeste vođenje dnevnika na engleskom jeziku. Ovo je veoma jednostavan način da uključite nove reči u svoj vokabular, ali i da proverite svoje razumevanje reči sa kojima ste se ranije koristili.

Gledanje filmova i emisija na engleskom jeziku

Naučite kako se koristi nova reč gledajući kako je neko koristi u datom kontekstu. Naučićete mnogo o različitim kontekstima u kojima se može koristiti nova reč, ali i o gestovima i manirima koji je mogu pratiti.

Gledanje filmova je još jedan od načina da naučite nove reči. Prednost koju ima televizija u odnosu na čitanje jesu ’’vizuelni znakovi’’. Takođe, imate koristi i od slušanja kako se ta reč obično izgovara.

Najbolji savet koji vam možemo dati jeste da kombinujete svoje veštine slušanja i čitanja, tako što ćete uključiti prevode na engleskom.

Izgovarajte naglas nove reči!

I konačno – vreme je da nove reči koje ste naučili izvedete na ’’probnu vožnju’’! Izgovorite ih naglas što više puta!

Razgovor vam omogućava da dobijete dragocene informacije o upotrebi reči i izgovoru dok proširujete svoj rečnik. Možete organizovati veče igre ili večeru sa prijateljima koji tečno govore engleski jezik. Učenje od drugih pomaže da se savlada strah od konverzacije na engleskom jeziku, ali i da se usvoje nove reči.

Škola Tower vam je na raspolaganju tokom cele godine ukoliko želite da unapredite svoje znanje stranog jezika koji proučavate ili kojeg ste nekada učili. Pozovite nas!

Comments are closed.