Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Zašto mi treba TOEFL test?

Toef test

Zašto mi treba TOEFL test? Pitanje koje postavljaju mnogi učenici škole jezika.

TOEFL tj. Test of English as a Foreign Language predstavlja jedan od međunarodnih ispita, standardizovanog karaktera. Što znači da ga možete polagati bilo gde u svetu, a u Srbiji u svim većim gradovima. Namenjen je mladima kojima engleski nije maternji, ali im je potreban za verifikivanje znanja jezika kada se prijavljuju za upis na američke i evropske univerzitete.

TOEFL je svetski priznati test

Ukoliko vas muči dilema: ”zašto mi treba TOEFL test” imajte u vidu da je ovo najpopularniji ispit na svetu. Priznat je u čak 130 zemalja, uključujući SAD, Kanadu, Veliku Britaniju, Australiju, Francusku, Nemačku…

Polaganje TOEFL-a osigurava da će vaš nivo engleskog, koji ste na njemu pokazali, biti prihvaćen u preko 10.000 škola i univerziteta. Na ovom spisku je oko 100 najboljih u svetu, kao što su Harvard University, Princeton University, Royal Holloway University of London, Boston University… Kao i mnogi drugi univerziteti o čijim diplomama sanjanju mladi ljudi.

Iako je široko rasprostranjen, stručnjaci savetuju da obavezno proverite da li univerzitet koji želite da upišete nije jedan od izuzetaka koji ne prihvata TOEFL. Zatim treba da utvrdite koliko bodova morate postići. Bilo da je reč o jednom semestru, godini razmene ili celokupnim studijama, svaki univerzitet ima propisani minimalni nivo rezultata koji je potreban za upis.

Zašto mi treba TOEFL test? Jer omogućava da studirate i radite u inostranstvu

Da li razmišljate da nastavite školovanje u inostranstvu? Ili, možda, već duže vreme želite da ostvarite inostranu karijeru. Čak i ako su razlozi za preseljenje u drugu državu privatne prirode neophodno vam je dobro znanje engleskog. Tačnije, neophodan vam je sertifikat međunarodnog ispita kao dokaz o znanju jezika.

Toef test

Upravo to vam pruža TOEFL test. Poput svojevrsnog jezičkog pasoša on vam otvara vrata za otkrivanje nove zemlje, njene kulture i običaja, takođe pomoći će vam da sklopite nova prijateljstva i lakše se snađete u nepoznatoj sredini.

Zašto mi treba TOEFL test? Jer podstiče lični i poslovni napredak

Polaganje TOEFL ispita nije isključivo namenjeno osobama koje planiraju da upišu studije, rade ili žive u inostranstvu. Već je odlična prilika da potvrdite svoje znanje engleskog jezika kako biste obogatili CV.

Engleski je univerzalni jezik u poslovnom svetu, pa dokaz o položenom TOEFL ispitu daje vam prednost prilikom konkurisanja za rad u prestižnoj kompaniji. Ujedno, garantuje da možete da pratite brojne edukacije, prisustvujete međunarodnim konferencijama i aktivno učestvujete u poslovnim sastancima sa stranim partnerima.

Nemojte da zaboravite da rezultati sa TOEFL-a važe 2 godine, zato vodite računa o datumu isteka kako biste na vreme obnovili testiranje.

TOEFL test ima detaljnu skalu ocenjivanja

Ono što izdvaja TOEFL od drugih jeste da ispit ne možete pasti, jer test služi za procenu sva 4 nivoa znanja jezika. Odnosno, njime se proverava razumevanje odslušanog teksta (Listening), razumevanje pročitanog teksta (Reading), veština usmenog izražavanja (Speaking) i veština pisanog izražavanja (Writing).

Maksimalni broj ostvarenih poena na svakom delu je 30. Ukoliko niste zadovoljni postignutim rezultatima, TOEFL ispit možete ponovo polagati.

Druga važna karakteristika jeste objektivnost ocenjivanja. Umesto jednog ispitivača, što je slučaj kod drugih testova, na TOEFL-u od 3 do 6 licenciranih stručnjaka kontroliše vaše eseje i procenjuje usmene odgovore.

S obzirom da se TOEFL ispit polaže na računaru, priprema za polaganje u školi Tower obuhvata intenzivan rad na unapređivanju slušanja, čitanja, govora i pisanja, kao i upoznavanje sa TOEFL interfejsom tj. uključen je rad na realnoj simulaciji TOEFL i BT ispita.

Toef test

Ne ograničavajte svoje izazove, izazovite svoja ograničenja. Prijavite se za polaganja TOEFL ispita, a mi ćemo vam pomoći da postignete maksimalne rezultate!

Comments are closed.