Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Učenje stranog jezika zarad razumevanja drugih kultura

Učenje stranog jezika

Učenje stranog jezika nema uvek i isključivo za cilj rad ili život u državi u inostranstvu. Ponekad je učenje određenog stranog jezika motivisano željom polaznika da bolje razume i shvati kulturu države čiji jezik proučava.

Ne kaže se uzalud da nam strani jezici pomažu da postanemo bolji ljudi. Oduvek važi načelo da čovek vredi onoliko koliko stranih jezika zna. Ljudi su od davnih vremena uočili koliko zapravo znači poznavanje više stranih jezika.

Osim što vam otvara mnoge mogućnosti za poslovni napredak, učenje stranog jezika širi vaše vidike i jača osećaj tolerancije prema drugim narodima i nacionalnostima.

Zbog čega bi trebalo poznavati barem dva strana jezika i u čemu je draž razumevanja stranih kultura otkrivamo vam u narednim redovima.

Učenje stranog jezika pruža vam priliku da se upoznate sa kulturom drugih nacija

Kada proučavate određeni strani jezik, kao što su engleski ili nemački, vi ne učite samo njegovu gramatiku ili pravopis. Naravno, kada upišete određeni kurs engleskog jezika, od vas će se zahtevati da savladate gradivo. Ipak, vaš jedini cilj nikako ne bi trebalo da bude suvoparno učenje radi učenja i dobijanja sertifikata. Učenje stranog jezika može se pretvoriti u nešto daleko uzvišenije. Ovaj poduhvat može vas upoznati sa raznim kulturnim običajima jednog naroda. Učenje stranih jezika je odličan način za to.

Učenje stranog jezika

Kultura naroda razlikuje se u svakoj državi. Iako su određene kulture slične, svaka nacija je priča za sebe.

Dakle, kako biste uspešno savladali osnove određenog jezika, važno je da razumete i kulturu određene nacije.

Kako se to postiže? Van redovnih kurseva koje ćete pohađati, neophodno je pozabaviti se jezikom i kod kuće. Čitajte tekstove na stranom jeziku, slušajte muziku ili edukativne radio ili internet emisije, gledajte filmove. Sve ovo će vam pružiti jasniji uvid u kulturu datog naroda ili nacije.

Učenje stranog jezika pruža vam priliku da se upoznate sa pozitivnim navikama drugog naroda

Možda i najveća prednost učenja stranog jezika jeste prilika da usvojite neke nove stvari, sa kojima do sada niste bili upoznati.

Naime, kao što smo i naglasili, upoznavanje kulture drugih nacija je odličan način da proširite svoje vidike. Pozitivne navike drugog naroda najlakše se usvajaju kroz učenje određenog jezika.

Učenjem engleskog jezika možete shvatiti odakle potiču njihovi maniri ili paterni ponašanja. Bonton se takođe najlakše uči kroz savladavanje stranog jezika.

Učenje stranog jezika

Ukoliko se nađete u zemlji čiji jezik proučavate lakše ćete se snaći, koja god situacija vas zadesi. Kulturološke razlike mogu biti problem ukoliko osoba govori strani jezik, ali nije upoznata sa kulturom nacije.

Strani jezici pomažu nam da postanemo bolji ljudi!

Još jedna sposobnost učenja stranih jezika jeste ta što nam pomažu da razvijemo osećaj tolerancije prema različitostima. Svaka nacija specifična je na svoj način.

Često se u svakodnevnom životu možemo susresti sa predrasudama prema određenom narodu. Kada se zapravo temeljno upustimo u proučavanje kulture tog naroda, shvatamo da stvari nisu onakve kakve se čine na prvi pogled. Samim tim, jača osećaj tolerancije.

Bez tolerancije prema različitim kulturama čovek postaje ograđen i zatvoren u ’’četiri zida’’ svoje matične države. Strani jezici mogu sprečiti da se to dogodi. Učenjem stranog jezika razvija se i vaša svest o postojanju drugačijih navika u ponašanju, van onih na koje ste navikli.

Dakle, kursevi stranih jezika odlična su ’’alatka’’ da postanete bolji ljudi, zarad sebe, ali i zarad budućnosti čovečanstva.

U školi Tower možete upisati neke od opštih kurseva engleskog ili nemačkog jezika. Naši predavači biće vaši vodiči kroz svet i kulturu stranog jezika. Osim gramatičkih i pravopisnih pravila jezika, naučićete i detalje koji čine ove jezike specifičnim i jedinstvenim.

Učenje stranog jezika

U našoj školi možete upisati i specijalizovane kurseve, kao što su nemački za medicinare ili engleski jezik za tinejdžere.

Za dodatne informacije o pogodnostima učenja stranih jezika u našoj Tower školi, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

Comments are closed.