Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Poslovni engleski – Zašto je poznavanje engleskog jezika važno za zaposlenje?

Poslovni engleski

Poslovni engleski može biti veoma važan faktor pri zaposlenju, kako u inostranstvu, tako i kod domaćih poslodavaca. Ako želite da podignete svoju karijeru na međunarodni nivo, poznavanje poslovnih termina na ovom stranom jeziku jeste prioritet.

U savremenom, globalizovanom svetu, poznavanje engleskog jezika otvara vam razne mogućnosti u životu, ne samo kada se radi o poslovnim prilikama. Naime, ako poznajete ovaj strani jezik, vaše šanse za studiranje na nekom od prestižnih koledža i univerziteta se gotovo udvostručuju. Isto tako, imate mogućnost da stičete prijatelje iz raznih delova sveta, kao i da razumete strane kulture.

Kada se radi o poslovnom engleskom, važno je da znate koje su prednosti unapređivanja postojećih veština i izgradnje novog vokabulara. Stoga vam u narednim redovima donosimo sve benefite koje kurs poslovnog engleskog donosi sa sobom.

Poslovni engleski može vam pomoći da pokažete svoju kompetentnost u poslovnom okruženju

U savremeno doba, mnogi poslodavci (bilo domaći ili strani) očekuju da znate jezik, bez obzira na to odakle dolazite i kojim opsegom veština raspolažete. Čak iako ste se školovali na drugom jeziku ili dolazite iz države gde se engleski jedva govori – od vas će se verovatno očekivati da govorite ovaj strani jezik.

Poslovni engleski

Da biste impresionirali svog poslodavca tokom intervjua za posao, morate pokazati da tečno ili kompetentno govorite i pišete jezik. Upis na kurs poslovnog engleskog najbolji je način da dostignete taj nivo.

Pomaže vam da komunicirate sa kolegama

Bilo da radite od kuće ili u kancelariji, razgovor sa kolegama je gotovo neizbežan. Kako bi posao bio obavljen na najbolji način, efikasna komunikacija je ključna.

U najgorem slučaju, manjak komunikacije može dovesti do nesporazuma koji dovode vaše radno mesto u pitanje.

Slično tome, da biste dobili najbolji posao, koji će ispuniti sva vaša očekivanja, potrebno je da poznajete ljude koji su relevantni u sferi ka kojoj i vi težite. Da bi to bilo moguće, sposobnost tečnog govora i poznavanja poslovnih fraza i izraza se podrazumeva.

Adekvatan način da savladate poslovnu komunikaciju jeste da upišete kurs poslovnog engleskog.

Poslovni engleski vam daje neophodno samopouzdanje

Ne možete držati prezentaciju svom timu ili biti zaduženi za važne zadatke, ako govorite maternjim jezikom, koji niko drugi u prostoriji ne razume.

Dakle, kako biste svoje misli i ideje preveli u koherentne rečenice koje svi razumeju i na koje mogu da odgovore, potrebno je da poznajete poslovni engleski.

Na sreću, svo neophodno znanje poslovnog engleskog, kao i znanje koje će vam biti potrebno prilikom obavljanja intervjua za posao, možete dobiti na kursu engleskog u školi Tower.

Poznavanje poslovnog engleskog ostavlja izvanredan prvi utisak

Govor i pisanje poslovnog engleskog su dve različite veštine. Možda dobro pišete, ali ako ne možete da govorite jasno i tečno, vaša karijera možda neće napredovati onako kako ste zamislili.

Poslovni engleski

Kako biste ostavili izvanredan prvi utisak prilikom razgovora za posao, potrebno je da tečno govorite engleski jezik. Ljudi koji obavljaju intervju za posao sa vama obično će vam ’’suditi’’ na osnovu toga koliko tečno govorite jezik.

Slušanje izvornih govornika jedan je od načina da i sami vežbate svoj izgovor. Međutim, obično su rečenice koje imate prilike da čujete deo svakodnevnog engleskog. Upis na job interview kurs može biti od velike koristi.

Na ovom kursu ćete dobiti sve neophodne informacije o procesu intervjua za posao na engleskom, što vam donosi veliku prednost u odnosu na ostale kandidate. Naučićete fraze koje se ponavljaju na svim intervjuima na ovom stranom jeziku, kao i najčešća pitanja koja se postavljaju. Naučićete kako da odgovorite na ova pitanja uverljivo i sa mnogo samopouzdanja.

Za više informacija o kursevima iz naše ponude, škola stranih jezika Tower u svakom trenutku stoji vam na raspolaganju.

Comments are closed.