Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Zašto je poslovni engleski jezik važan za napredak u karijeri?

Poslovni engleski jezik

Poslovni engleski jezik od izuzetne je važnosti za dalji napredak u karijeri, kao i razvijanje u poslovnom smislu van granica naše države.

Da li želite da podignete svoju karijeru na međunarodni nivo? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda vam je potrebno znanje poslovnog engleskog jezika.

Veštine poslovnog engleskog su od vitalnog značaja za napredovanje u karijeri. Ako je vaš cilj efikasan rad u međunarodnom okruženju, neophodno je da poboljšate svoj vokabular i znanje. Generalno, ovo vam otvara razna vrata i donosi nove poslovne mogućnosti.

Poslovni engleski je specijalizovani deo engleskog jezika fokusiran na korporativni jezik koji se najčešće koristi u poslovnom, business svetu. To je deo skupa veština koji vam je potreban za rad u međunarodnim poslovnim zajednicama.

Proučavanje ovog dela engleskog jezika obuhvata širenje vokabulara i učenje fraza koje se koriste u profesionalnom okruženju, poslovno pisanje, izvođenje prezentacija na stranom jeziku, opisivanje grafikona, vođenje sastanaka ali i mnogo toga drugog. Obično se koristi u oblastima kao što su pravo, finansije, marketing i oglašavanje, trgovina, politika, turizam, ali i medicina i njoj slične oblasti.

U narednim redovima predstavljamo vam neke od prednosti poboljšavanja poslovnog engleskog jezika, koje vam mogu doneti brži karijerni razvoj.

Poslovni engleski jezik i poboljšavanje već postojećih jezičkih veština

Učenje poslovnog engleskog će vam pomoći da poboljšate već postojeće veštine engleskog, ali i da izgradite nova znanja.

Poslovni engleski jezik

Proučavaćete vokabular i izraze specifične za vašu granu i oblast interesovanja, naučiti poslovnu korespondenciju i kako da obavljate druge praktične zadatke vezane za posao. U isto vreme, dobijate priliku da usavršite opšti engleski, uključujući gramatiku i izgovor.

Povrh toga, postaćete sigurniji kada govorite engleski zahvaljujući praksi i interaktivnim aktivnostima, koje poslovni engleski podrazumeva.

Ukratko, bićete u stanju da vodite razgovor o opštim, ali i poslovnim i profesionalnim temama.

Shvatićete kako funkcioniše poslovni svet

Živimo u svetu stalno rastućeg nivoa globalizacije, međusobne povezanosti i komunikacije. Postoje poslovni odnosi između kompanija iz celog sveta, što čini potrebu za korišćenjem zajedničkog jezika u komunikaciji prilično očiglednom.

Dok usavršavate svoje znanje poslovnog engleskog, izvesno je da ćete naučiti i kako međunarodne kompanije sarađuju jedna sa drugom, kako i na koji način posluju i grade profesionalne odnose. U isto vreme, poboljšavanje ovih veština može imati veliki uticaj na vašu buduću karijeru. Najviše u smislu što vam mogućava da napredujete i brže nego što ste očekivali.

Poslovni engleski jezik može vam pomoći da dobijete posao koji želite

Nije retkost da vam visok nivo engleskog jezika pomaže da dobijete posao koji inače ne biste bez znanja ovog globalnog jezika u poslovnom kontektstu.

Poslovni engleski jezik

Danas je neophodno biti u mogućnosti da se samouvereno izražavate o raznim temama u poslovnom okruženju. Posebno ukoliko je vaš cilj da radite na dobro plaćenoj poziciji u multinacionalnoj kompaniji. U ovom slučaju, znanje engleskog jezika je imperativ!

Čak i manje kompanije sve češće posluju sa inostranim partnerima, i shodno tome, zahtevaju od svojih zaposlenih mogućnost slobodne i samouverene komunikacije, kako na pisanom, tako i na govornom engleskom.

Osim toga, dobro baratanje poslovnim engleskim jezikom pomaže vam da iskoristite ovu prednost u odnosu na druge kandidate, koji žele posao na istoj poziciji kao i vi.

Ako možete da učestvujete na poslovnim sastancima, održavate prezentacije, efikasno pregovarate, telefonirate i razmenjujete prepiske na engleskom, imate i veće šanse da budete izabrani za datu poziciju. Isto tako, otvaraju vam se mogućnosti za unapređenje.

Još jedna prednost poznavanja profesionalnog engleskog jeste činjenica da ćete zvučati profesionalnije i biti ozbiljnije tretirani na poslu. Prema tome, kristalno je jasna važnost usavršavanja veština engleskog jezika u poslovnom svetu.

Škola stranih jezika Tower stoji vam na raspolaganju za sve informacije u vezi sa kursevima engleskog i nemačkog jezika u našoj ponudi. Posetite nas!

 

Comments are closed.