Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Kako se pripremiti za intervju za posao na engleskom?

Intervju za posao na engleskom

Kako se pripremiti za intervju za posao na engleskom? Većina osoba koja je barem jednom konkurisala za posao u stranoj kompaniji, morala je razmišljati o adekvatnoj pripremi. Ova priprema podrazumevala je i obnavljanje znanja iz engleskog jezika, naročito poslovnog engleskog.

Razgovor za posao može biti veoma stresan, kako na maternjem jeziku, tako i na engleskom ili bilo kom drugom stranom jeziku. Kako biste imali dovoljno samopouzdanja da zablistate u toku intervjua i osećate se komforno, važno je da odvojite dovoljno vremena za samu pripremu.

Škola Tower predstavlja vam načine za bržu, efikasniju i lakšu pripremu za intervju za posao na engleskom.

Prvi aspekt pripreme za intervju za posao na engleskom

Postoje tri osnovna aspekta, odnosno faze pripreme za razgovor za posao na engleskom jeziku.

Prvo, standardna priprema koju biste obavili za intervju na bilo kom jeziku. Ovo uključuje istraživanje kompanije u kojoj želite da radite, kako i planiranje kako ćete se predstaviti na najbolji način.

Važno je da se dobro upoznate sa kompanijom, njenim ciljevima i osnovnim vrednostima koje neguje. To ne bi trebalo da predstavlja problem, s obzirom da živimo u savremenom dobu, kada je sve relativno lako dostupno. Opisi ciljeva kompanija veoma često se nalaze na njihovoj web prezentaciji.

Isto tako, trebalo bi da vodite računa i posebnu pažnju posvetite onome što želite reći o sebi. Ono što bi svakako trebalo spomenuti jeste obrazovanje, iskustvo u sferi posla kojim se komapnija bavi, poznavanje stranih jezika i slično. Budite koncizni i jasni i držite se onoga što je zaista važno za kompaniju u kojoj biste voleli da radite.

Kako se pripremiti za intervju za posao na engleskom – Druga faza

Drugi aspekt pripreme za intervju za posao na engleskom jeste čitanje uobičajenih pitanja koja vam mogu biti postavljena. U sklopu ove faze, naravno, je i razmišljanje o odgovorima unapred.

Najčešća pitanja koja se postavljaju pri obavljanju razgovora za posao na engleskom su:

  • Can you tell me something about yourself?

U ovom slučaju, poslodavac želi da sazna da li ste idealan kandidat za poziciju u datoj kompaniji, raspitujući se o vašim interesovanjima, sposobnostima i slično.

  • What do you know about our company?

Upravo zbog ovog pitanja važno je da znate kako kompanija funkcioniše i koji su njeni glavni ciljevi.

Intervju za posao na engleskom

  • Why should we hire you?

Ukoliko vam bude postavljeno ovo pitanje, od vas se očekuje da kažete zbog čega ste upravo VI savršen kandidat za poziciju. Važno je da pokažete samouverenost, ali i da argumentovano objasnite razloge zbog čega bi trebalo da zaposle vas.

  • What are your strenghts?

Ovim pitanjem kompanija dobija još dublji uvid u to da li ćete se ukopiti u radni ambijent i da li je data pozicija dobar izbor za vas. Navedite vaše jake strane, koje će doprineti poboljšanju poslovanja firme.

Naravno, ovo su samo neka od pitanja koje vas budući poslodavac može pitati. Detaljno se pripremite pre nego što krenete na intervju i odgovarajte samouvereno. Pokažite da nemate strah od konverzacije na engleskom, jer je to samo dodatni razlog da zaposle upravo vas.

Treći aspekt pripreme za razgovor za posao na engleskom

Vežba, vežba i samo vežba!

S obzirom na to da engleski nije vaš maternji jezik, neophodno je da naglas odgovarate na uobičajena pitanja za intervju na engleskom. Ukoliko je to moguće, pronađite osobu koja će vam postavljati pitanja, dok vi glasno i jasno govorite svoje odgovore.

Ako to nije slučaj, pokušajte da snimate svoj glas, dok izgovarate odgovore. Na ovaj način možete čuti sami sebe, voditi računa o tome da razumljivo i tečno izgovarate svaku reč, ali i da usavršite sve ono čime niste zadovoljni.

Intervju za posao na engleskom

Priprema za posao na engleskom jeziku nije komplikovana, a uz malo napora i truda možete dobiti posao iz snova!

Škola Tower nudi vam i poseban kurs pod nazivom JOB INTERVIEW, gde ćemo vas upoznati sa trik pitanjima i naučiti vas kako da odgovorite na njih. Fokus se stavlja na izgradnji adekvatnog vokabulara, kao i na učenju fraza koje ćete primenjivati u vašim odgovorima.

Za više informacija, u svakom trenutku možete nas kontaktirati!

Comments are closed.