Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Kako da počnem da mislim na engleskom?

Kako da počnem da mislim na engleskom

Ukoliko ste tek počeli da učite ovaj strani jezik, možda ćete sebi postaviti pitanje – kako da počnem da mislim na engleskom?

U razgovorima i drugim situacijama u kojima morate brzo da obradite informacije i odmah odgovorite, prevođenje u vašoj glavi predstavlja veliki problem. To vas usporava. To vas primorava da oklevate i sumnjate u svoje konverzacijske sposobnosti.

Ponekad ćete potpuno propustiti razgovor jer je vaša šansa da uskočite došla i prošla, a još uvek pokušavate da prevodite reči u svojoj glavi. Povrh svega toga, mnogo slenga, idioma i frazalnih glagola može biti teško brzo prevesti — a možda i nemoguće!

Za vaše konverzacijske sposobnosti je zaista najbolje da prestanete da prevodite u svojoj glavi i naučite da počnete da razmišljate na engleskom. Razmišljanje na engleskom je veoma važno za razvoj vaših mogućnosti i tečnog govora na ovom stranom jeziku.

Kako da počnem da mislim na engleskom

Prema tome, škola Tower vam predstavlja nekoliko saveta, kako bismo vam dali odgovor na pitanje ’’kako da počnem da mislim na engleskom?’’

Pokušajte da radite dnevne aktivnosti na engleskom jeziku 

Ponekad je za komplikovan zadatak kao što je učenje engleskog jezika dovoljno samo malo više napora.

Kako biste počeli da razmišljate na engleskom jeziku, dovoljno je da svega nekoliko aktivnosti koje svakako vršite u toku dana činite na engleskom jeziku.

Možete li da promenite podešavanja telefona na engleski jezik? Šta kažete na razgovor sa kućnim ljubimcem na engleskom kada ga vodite u šetnju? Ako na posao idete vozom ili autobusom, da li biste znali da kupite kartu na engleskom jeziku?

Male promene mogu dovesti do velikih rezultata! Isprobajte – nećete se pokajati!

Slušajte muziku na engleskom jeziku

Slušanje muzike može vam biti od koristi kada želite da dobijete odgovor na pitanje kako da počnem da mislim na engleskom.

Da biste razumeli izvorne govornike, odvrnite radio do kraja! Preuzmite podkastove, slušajte omiljenu muziku na Youtube-u ili drugim platformama. To možete činiti i dok obavljate svakodnevne aktivnosti, kao što su pranje sudova ili obavljanje kućnih poslova.

Slušanje muzike je odličan način da naučite fraze koje se najčešće koriste u engleskom jeziku. Osim toga, naučno je dokazano da muzika opušta i pruža užitak u onome što radite.

Kako da počnem da mislim na engleskom

Ljudski mozak je fasinantan! Dokazano je da mozak vremenom počinje da prepoznaje obrasce i želi da ih prati! Ovo se najbolje primećuje kod dece. Nije bez razloga da deca najbolje i najbrže uče strane jezike!

Pokušajte da predvidite šta će izvorni govornici sledeće reći

Kada predvidite razgovor na osnovu iskustva, bićete sigurniji i spremniji da odgovorite. Zamislite razgovore koje želite da vodite u budućnosti i kreirajte ih pre nego što se dogode, kako biste se osećali spremnije. Možda neće ići od reči do reči kako to planirate, pa budite spremni na promene. Mogli biste zapisati razgovor i uvežbati ga nekoliko puta.

Pričajte, pričajte, pričajte!

Nikada ne sprečavajte sebe da govorite na engleskom, čak iako vaš vokabular nije savršen! Ukoliko to čekate, čekaćete zauvek!

Uvek pokušajte da preuzmete inicijativu, čak iako ste uplašeni, jer strah od konverzacije na engleskom može biti obeshrabljujuć!

Prema tome, vežbajte govor čak i kada niste potpuno sigurni kako se neka reč ili fraza izgovara. Na taj način, nateraćete sebe da mislite na engleskom, umesto da prevodite u glavi ono što planirate da kažete.

Zapamtite – niko se naučen nije rodio! Prema tome, dozvolite sebi da pogrešite i nekoliko puta, jer će svaki sledeći put vaš nivo znanja engleskog jezika biti mnogo bolji!

Škola Tower može biti vaš partner ka postavljanju novih ciljeva kada je učenje engleskog jezika u pitanju. Kontaktirajte nas za više informacija o kursevima engleskog ili nemačkog jezika.

Comments are closed.