Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Priprema za FCE ispit

Priprema za FCE ispit

Priprema za FCE ispit biće od koristi polaznicima kursa, kako bi uspešno dobili sertifikat ovog međunarodnog ispita iz engleskog jezika.

First Certificate in English predstavlja viši srednji nivo Cambridge ispita engleskog jezika. Na skali Zajendičkog okvira Saveta Evrope on nosi oznaku B2. Samim tim, od polaznika i kandidata za polaganje ovog ispita očekuje se dovoljan nivo znanja. Od njih se očekuje mogućnost rada ili studiranja na engleskom jeziku, ali i to da se veoma lako snalaze u zemljama ovog govornog područja, pri turističkim posetama.

Priprema za FCE ispit neophodna je svim onim osobama koje žele da rade u zemljama engleskog govornog područja ili u kompanijama u kojima se koristi upravo ovaj strani jezik. Takođe, svima koji planiraju studiranje u inostranstvu, sertifikat FCE ispita biće od izuzetne koristi.

Generalno govoreći, kada planirate da polažete ovaj ispit, morate znati da pišete kratke izveštaje ili mejlove. Takođe treba da znate da objasnite ono što se od vas traži, kao i da vodite detaljnu diskusiju na engleskom jeziku. Upravo u tome vam može pomoći adekvatna priprema.

Kako izgleda i funkcioniše polaganje FCE ispita otkrivamo u narednim redovima.

Kako se polaže FCE ispit?

FCE ispit se sastoji od četiri glavna dela – čitanje, pisanje, razumevanje i usmeni deo.

Prvi deo, odnosno čitanje i korišćenje engleskog jezika u praksi, traje sat vremena i 15 minuta. Biće vam postavljeno više od 50 ispitnih pitanja, kroz razne zadatke. Ispitivači će na ovaj način proveravati vašu sposobnost donošenja zaključaka na osnovu pročitanog teksta, ali i vaše poznavanje gramatike i širinu vokabulara.

Drugi deo, pisanje, traje 80 minuta. Ovaj deo ispita sastoji se od jednog obaveznog zadatka i zadatka koji birate sami od četiri ponuđena. Od kandidata se očekuje spremnost da odgovore na ove zadatke kroz pisanje raznih vrsta tekstova – članka, izveštaja, sastava i slično.

Slušanje ili treći deo, traje do 45 minuta. U ovom delu biće vam postavljeno oko 30 ispitnih pitanja, koja ispitivačima pružaju uvid u to koliko razumete glavne poruke i osnovne ideje, kao i način na koji donosite zaključke na osnovu onog što vam je rečeno.

Usmeni deo je u trajanju od 14 minuta. Obično se polaže u paru sa drugim kandidatom, gde se opisuju slike i razgovara se, ne samo sa ispitivačem, nego se i razmenjuju mišljenja sa drugim kandidatima na zadatu temu.

Nakon završenog ispita, testovi se šalju komisiji na analizu, a kandidatima stižu nakon nekoliko (otprilike 6) nedelja. Važno je da znate da su prolazne ocene A, B i C (poređano od najviše ka najnižoj).

Zašto je važna priprema za FCE ispit?

Važnost pripreme za FCE ispit ogleda se u tome što obuhvata, od samog starta, vežbe koje će se pojaviti na samom ispitu. Samim tim, polaznicima se otvara mogućnost praćenja sopstvenog napretka.

Priprema za FCE ispit

Predavači na kursu posvećenom pripremi za ovaj međunarodni ispit pružiće vam podršku za savladavanje oblasti koje su vam teže i koje vam donose određene probleme. Dodatne vežbe biće od koristi u ovakvim situacijama.

Takođe, kroz razgovor i diskusiju sa drugim polaznicima, koji se nalaze u istoj situaciji kao i vi, lakše ćete razumeti teme. Postaće vam bliže i lakše ćete usvajati znanja potrebna za polaganje ovog ispita. Slušajući druge polaznike možete prepoznati i njihove greške, te učiti i na tuđem primeru.

Rad i učenje stranog jezika u grupi ima velikih benefita, a samo neki od njih su prevazilaženje straha od konverzacije, građenje samopouzdanja i širenje vokabulara. Sve to može biti od koristi pri polaganju FCE, ali i drugih međunarodnih ispita iz engleskog jezika.

Gde se pripremiti za polaganje FCE ispita?

Ukoliko želite da pohađate pripremni kurs za FCE ispit, možda se pitate gde početi sa nastavom i usavršavanjem znanja? Škola Tower nudi svojim polaznicima mogućnost upisa na kurs pripreme za polaganje međunarodnih ispita, među kojima se nalazi i FCE ispit.

Priprema za FCE ispit

Kod nas se možete pripremiti i za TOEFL i IELTS ispite, koji se svrstavaju u red najpopularnijih i najčešće polaganih međunarodnih ispita.

Za više dodatnih informacija, u svakom trenutku, škola Tower stoji vam na raspolaganju.

 

 

 

Comments are closed.