Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Priprema za DUOLINGO English test

Priprema za DUOLINGO English test

Priprema za DUOLINGO English test veoma je važna za uspešno polaganje ovog ispita.

Sigurni smo da ste barem jednom u svom telefonu instalirali čuvenu Duolingo aplikaciju ili ste barem čuli za nju. Međutim, da li znate da postoji i istoimeni test znanja iz engleskog jezika?

Duolingo English test priznaju razne institucije, unverziteti i koledži, kako u Evropi, tako i u ostatku sveta. Radi se o online testu znanja engleskog jezika, kao što su IELTS ili TOEFL.

Iako sličan ovim međunarodnim ispitima, DUOLINGO English test (DET) se od njih i razlikuje. Ne postoji potreba za odlaskom u test centar, već kandidat može polagati ispit iz svog doma. Dovoljno je da posedujete dobru internet konekciju, mikrofon i zvučnici.

Kako se obavlja priprema za DUOLINGO English test i šta bi sve trebalo da znate otkrivamo vam u narednim redovima.

Kako funkcioniše DUOLINGO English test?

Ovaj ispit engleskog jezika sastoji se iz četiri oblasti.

Prva oblast je literacy, gde će se testirati vaša sposobnost da čitate i pišete na engleskom jeziku. Druga oblast je comprehension, gde se testiraju sposobnosti čitanja i slušanja. Treća oblast je conversation, gde se ispitanik testira u veštinama slušanja i govora. Poslednja oblast je production, gde se testiraju sposobnosti pisanja i govora.

Priprema za DUOLINGO English test

Važno je napomenuti da se struktura samog testa razlikuje od ostalih međunarodnih ispita koje možda poznajete, te je priprema za DUOLINGO English test posebno važna.

Kako bi se precizno odredilo znanje kandidata, stvoren je i poseban koncept pitanja. Naime, pitanja su adaptivnog tipa. Svaki tačan odgovor znači da će i svako naredno postavljeno pitanje biti teže. Svaki netačan odgovor znači da će svako naredno pitanje biti lakše, sve dok vaš odgovor ne bude tačan. Na ovaj način stiče se kompletan uvid u nivo znanja kandidata.

Sam test traje oko sat vremena. Ispit se sastoji iz dva dela. Prvi deo su odgovori na pitanja iz sve četiri veštine – slušanje, čitanje, pisanje i govor. Drugi deo predstavlja kratak video intervju i pismeni odgovor. Drugi deo testa se ne boduje.

Maksimalan broj bodova koji možete osvojiti na testu je 160. Ukoliko planirate školovanje na nekom od prestižnijih univerziteta u svetu, važno je da osvojite više od 120 bodova.

Rezultati testa važe naredne dve godine. Ispit se može ponavljati onoliko puta koliko je neophodno, a najviše 2 puta mesečno.

Koje su prednosti koje priprema za DUOLINGO ENGLISH test donosi sa sobom?

Ukoliko odlučite da polažete ovaj ispit, pripremni kurs vam u tome može pomoći.

Priprema za DET se razlikuje od ostalih kurseva u školi Tower. Ono što je čini posebnom jeste činjenica da se predavači usmeravaju na određene strategije koje će vam pomoći da dođete do više bodova i ostvarite bolje rezultate na testu.

Dobra priprema je, kao i u bilo kom drugom polju, pola odrađenog posla! Prema tome, na vreme mislite na pripremni kurs za polaganje DUOLINGO English testa.

Predavač na kursu će uočiti na čemu bi trebalo više raditi, koje oblasti je potrebno dodatno objasniti, te vam pomoći da ih usavršite.

Prednosti polaganja DUOLINGO English testa

Prva i osnovna prednost polaganja ovog testa jeste što se radi o online ispitu. Dakle, ispit možete polagati gde god želite, bez potrebe za odlaskom do test centra.

taking the DUOLINGO English test

I samo vreme polaganja kraće je od ostalih međunarodnih ispita engleskog jezika. Ispit se odrađuje u roku od 45 do 60 minuta.

Takođe, na rezultate čekate svega 48 sati. Kada ih dobijete, veoma lako ih možete poslati univerzitetu ili instituciji za koju se prijavljujete.

DUOLINGO English test možete polagati neograničeni broj puta, sve dok ne osvojite dovoljno bodova.

Ukoliko ste zainteresovani za polaganje ovog testa, škola Tower nudi vam najkvalitetniju pripremnu nastavu. Za više informacija, naša škola stoji vam na raspolaganju.

Comments are closed.