Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Zašto je važno da dete uči engleski jezik?

Zašto je važno da dete uči engleski jezik

Zašto je važno da dete uči engleski jezik? Pitanje sa kojim se susreću svi roditelji danas.

U savremenom dobu gotovo je nezamislivo da odrasle generacije ne govore ni reč engleskog. Aktivno znanje ovog jezika čini osnovu za napredovanje na svim poljima. Istovremeno, otvara vrata nepoznatih kultura i običaja.

Međutim, dilema postoji kada je o najmlađima reč. Iako su dečiji umovi “poput sunđera” koji upija sve, još uvek se vode rasprave koje su idealne godine za učenje. Preporučuje se da im date dovoljno vremena da steknu i potpuno razumeju jedan jezik pre nego što uvedete drugi. U suprotnom, može doći do zabune u njihovim malenim glavama tako da neće znati pravilno da se izraze.

Znatno složeniji pogled na učenje engleskog donosi nauka, naglašavajući da se naš odnos sa jezicima razvija tokom celog života. Što znači da nije dovoljno samo da dete sa polaskom u školu započne sa učenjem, već i da se stečeno znanje stalno nadograđuje.

Zašto je važno da dete uči engleski jezik? Jer mu omogućava lični razvoj

Izreka “koliko jezika znaš, toliko i vrediš” pravi je opis značaja učenja engleskog jezika.

Engleski vam daje mogućnost da od detinjstva stičete nove prijatelje širom sveta. Zahvaljujući učenju ovog jezika možete da komunicirate na lakši način bez obzira u kakvom se okruženju nalazite. Što je posebno značajno u profesionalnom smislu i napredovanju u karijeri.

Zašto je važno da dete uči engleski jezik

Nemojte da zaboravite da je engleski najrasprostranjeniji jezik na svetu tako da ćete moći da razgovarate sa preko 380 miliona ljudi na zemlji. Složićete, zvuči zaista zadivljujuće posebno ako volite da putuje i otkrivate druge kulture i tradicije.

Sa dobrim znanjem engleskog jezika savladaćete sve intelektualne prepreke

Studije su potvrdile da učenje engleskog razvija mozak tako da su deca na višem kognitivnom i akademskom nivou, te u kasnijim godinama pokazuju bolje rezultate u rešavanju složenih zadataka, posebno onih koji zahtevaju kreativnost, pamćenje i logičko zaključivanje. Takođe, imaju bolju koncentraciju u radu, mentalno su fleksibilniji, dok su u donošenju odluka spretniji i fokusiraniji.

Nadograđivanje engleskog jezika tokom školovanja omogućava polaganje međunarodno priznatih, standardizovanih testova još u ranim tinejdžerskim danima. Kako su oni uslov za upis na fakultete u inostranstvu, pred detetom se već tada stvara šansa da svoje obrazovanje nastavi na prestižnim školama u svetu.

Učenje engleskog jezika povećava verovatnoću da pre tinejdžerskih dana deca steknu izgovor isti kao u maternjem jeziku. Ujedno, olakšava im upoznavanje sa drugim jezičkim strukturama, zbog čega stručnjaci kažu da je svaki novi naučeni jezik lakši od prethodnog.

Engleski jezik otvara nove pogleda na svet oko nas

Verovali ili ne, empatija je još jedan odgovor na pitanje: “zašto je važno da dete uči engleski jezik”.

Učeći jezik deca razvijaju emotivnu inteligenciju. Usvajanjem svesti o postojanju različitih naroda i kultura stiču razumevanje za svet oko sebe. Na taj način postaju tolerantnija i brižljivija prema drugima, pa i onima koji su sasvim drugačiji od njih.

Zašto je važno da dete uči engleski jezik

Imajte u vidu da sposobnost da tečno govore engleski jezik povećava njihovo samopouzdanje. Zato je pravi trenutak da svoje dete upišete u školu Tower kako bi steklo viši nivo znanja.

 

Comments are closed.