Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Šta je IELTS?

Šta je IELTS

Šta je IELTS? International English Language Testing System predstavlja najpopularniji test ovog stranog jezika na svetu. Radi se o standardizovanom testu engleskog jezika, osmišljenom tako da omogućava jasnu procenu vaših jezičkih sposobnosti.

Ukoliko želite da studirate ili radite u stranoj državi, sasvim sigurno će vam biti neophodan IELTS sertifikat. Na ovom ispitu biće testirani svi aspekti vašeg poznavanja engleskog jezika, koji će vam biti neophodni za akademski napredak i studiranje na nekom od najpoznatijih univerziteta u Evropi, SAD ili u Australiji.

Kako izgleda priprema za IELTS i samo polaganje ispita otkriva vam škola stranih jezika Tower.

Šta je IELTS i koje vrste ovog testa postoje?

Kada govorimo o IELTS ispitu, moramo naglasiti da postoje dve osnovne vrste testiranja.

IELTS Academic je test namenjen kandidatima koji se spremaju za studije na engleskom jeziku, bilo da se radi o diplomskom ili postdiplomskom nivou. Upis studenata na stranom univerzitetu veoma često može zavisiti od rezultata IELTS ispita. Stoga, priprema za akademski ispit ovog tipa je od presudne važnosti za vašu akademsku budućnost.

Sa druge strane, IELTS General Training ili opšti IELTS test, namenjen je osobama koje žele da rade u nekoj od stranih država u kojoj je engleski zvaničan jezik. Isto tako, namenjen je kandidatima koji žele da žive u Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Rezultat testa pokazaće da li je kandidat spreman i sposoban da se snađe u svim svakodnevnim situacijama, sa kojima se mogu susresti tokom života u stranoj državi.

Šta se proverava IELTS testom?

Generalno govoreći, IELTS testom proveravaju se sve jezičke veštine – slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Dve osnovne vrste ovog ispita, gore navedene, razlikuju se po zadacima kada su veštine čitanja i pisanja u pitanju. Slušanje i govor, odnosno usmeni deo ispita, isti su za obe vrste IELTS-a.

S obzirom na to da IELTS sertifikat priznaje više od 10 hiljada firmi i institucija širom sveta, važno je da znate da polaganjem testa otvarate vrata svom akademskom i poslovnom napretku. Prema tome, provera vaših jezičkih sposobnosti jeste važan korak za sve osobe koje žele da se presele, žive i rade u zemljama engleskog govornog područja.

Koliko je važna priprema za IELTS?

Priprema za IELTS ispit pomaže vam da naučite sveukupnu strategiju polaganja ovakvog tipa ispita. Samim tim, možemo sa sigurnošću tvrditi da ona zaista jeste važan, ako ne i presudan faktor. Ona vam pomaže da, bez stresa i nervoze, uspešno položite ovaj ispit.

Priprema za IELTS u školi Tower može vam pomoći da naučite i primenite odgovarajuće fraze u govornom i pismenom delu testa, ali i da proširite svog vokabular. Predavači će pomno pratiti vaš napredak, motivišući vas da podjednako radite na svim veštinama. Ukazujući vam prevashodno pažnju na ono što bi trebalo popraviti.

Jedino adekvatnom, dobro planiranom i pažljivom pripremom možete biti sigurni da ćete uspešno položiti IELTS ispit i biti sposobni da ostvarite sve svoje buduće planove.

Šta je IELTS i šta morate znati pre nego što krenete sa pripremom?

Ukoliko ste se već raspitivali o polaganju IELTS ispita, sigurno ste čuli da vam je za ovakav poduhvat neophodno da posedujete B2 nivo znanja. Da – tačno je. Ukoliko je vaše znanje engleskog jezika na B2 nivou – možete početi sa pripremama. Ukoliko to nije slučaj, te je vaše znanje na B1 nivou, pripreme za IELTS trajaće duže. Stoga, razmišljajte na vreme!

Šta je IELTS

Važnost pripreme za polaganje IELTS ispita jeste jedan od krucijalnih faktora pri polaganju ovog ispita. Prema tome, kontaktirajte školu stranih jezika Tower na vreme i uspešno se pripremite za jedan od najpopularnijih i najboljih ispita engleskog jezika! Čekamo vas!

 

Comments are closed.