Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Šta sve podrazumeva priprema za Cambridge ispite?

Priprema za Cambridge ispite

Priprema za Cambridge ispite može biti od izuzetnog značaja za vas.

Procenjuje se da oko 7 miliona ljudi širom sveta na godišnjem nivou polaže neke od Cambridge English ispita. Sam ovaj podatak dovoljan je da se zapitate da li je i vama neophodan ovaj prestižni sertifikat koji otvara razne akademske i poslovne mogućnosti.

Možda već znate ovo, ali Cambridge ima pet različitih sertifikata, od kojih svaki predstavlja drugačiji nivo kompleksnosti. Nazivi Cambridge English ispita nedavno su promenjeni, kako bi bili u skladu sa nazivima nivoa u CEFR-u (Common European Framework of Reference for Languages). Tako su nazivi Cambridge ispita sada:

  • A2 Key (KET) – Ispit kojim se procenjuje sposobnost komunikacije u jednostavnim situacijama;
  • B1 Preliminary (PET) – Procenjuje se ovladavanje osnovama jezika i svakodnevnim veštinama;
  • B2 First (FCE) – Procenjuje vašu funkcionalnu komunikaciju u okruženju engleskog govornog područja;
  • C1 Advanced – Procenjuje vrhunski nivo jezika za dalje napredovane u profesionalnom i akademskom životu;
  • C2 Proficiency (CPE) – Procenjuje znanje engleskog jezika na izuzetnom nivou.

Šta sve podrazumeva priprema za Cambridge ispite i na koji način joj pristupiti otkrivamo vam u narednim redovima.

Priprema za Cambridge ispite podrazumeva prethodno istraživanje

Cambridge ispiti su možda promenili imena, ali ne i svoju formu. Dakle, oni nisu novi. Samim tim, na internetu i sami možete pronaći mnogo informacija koje će vam dati preciznu predstavu o tome sa čime ćete se suočiti na testu.

Priprema za Cambridge ispite

Prethodno istraživanje forme ispita koji planirate da polažete je veoma važno. Ovo će učiniti da se osećate sigurno i samouvereno, te da se ne oslanjate previše na ’’sreću’’. Naravno, poznavanje forme ispita nije dovoljno. Potrebno je uložiti mnogo vremena, rada i truda kako bi se položio jedan od najpopularnijih međunarodnih ispita engleskog jezika.

Prepoznajte svoje slabe tačke

Svi Cambridge ispiti podrazumevaju četiri dela: slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Dakle, morate biti u stanju da sagledate svoje prednosti i ’’mane’’. Šta je ono na čemu bi trebalo više raditi? Da li imate problem sa slušanjem, dok vam čitanje ide od ruke? Ili je situacija možda obrnuta? O kom god slučaju se radi, prepoznavanje onoga na čemu bi trebalo raditi je od krucijalnog značaja. Trudite se da vežbate upravo ono što vam teže ide!

Priprema za Cambridge ispite podrazumeva mnogo vežbe

Vežbanje engleskog jezika svakodnevno je ključ za polaganje Cambridge ispita.

Priprema za Cambridge ispite može podrazumevati slušanje muzike i gledanje filmova na engleskom, kao i čitanje knjiga, časopisa ili stripova.

Uključite svoj omiljeni podcast dok pripremate namirnice. Slušajte muziku dok pospremate svoj dom. Jednostavno – uronite u engleski jezik!

Ako je ikako moguće, pronađite izvorne govornike sa kojima ćete moći da vežbate svoju govornu veštinu. Isti efekat možete postići i razgovarajući sa prijateljima koji poseduju visok nivo znanja ovog stranog jezika.

Zatražite profesionalnu pomoć

Jedan savet koji vam svi mogu dati jeste da ne pokušavate da se pripremate za međunarodne ispite engleskog jezika sami.

Pripremni kurs može vam dati daleko bolje rezultate na testu. Osim što se na ovom kursu upoznajete sa formom testa i pitanja, dobijate i određene informacije i učite ’’cake’’ koje sami ne biste mogli da znate.

Iskoristite iskustvo predavača u školi stranih jezika kako biste bili najbolja verzija sebe na ispitu koji vas očekuje. Jedino na ovaj način možete očekivati najbolje rezultate!

Priprema za Cambridge ispite

Pripremna nastava u školi stranih jezika Tower može vam pomoći u nameri da položite i u svojim rukama držite sertifikat Cambridge English ispita. Važno je reći da je validnost ovog sertifikata doživotna, te ga možete priložiti kad god konkurišete za novo radno mesto ili tokom prijavljivanja na bilo koji univerzitet u svetu.

Za više informacija o pripremnoj nastavi za polaganje međunarodnih ispita engleskog jezika, škola Tower stoji vam na raspolaganju.

Comments are closed.