Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Galerija

Naša engleska avantura

engleski jezik za decu engleska
engleski jezik za decu engleska

Polaznica škole stranih jezika Tower, naša Milica (19) je pre dve godine išla s još nekoliko polaznika iz njene grupe na put u Englesku, na dvonedeljno usavršavanje jezika.

Milica nam kaže: „Dve nedelje u Londonu, ne pričaš srpski, počneš da misliš na engleskom…Obiđeš ceo London, upoznaš ljude iz celog sveta…Nastavnici su fenomenalni i vode računa o svakom od nas… U školi jezika s nama su pohađali Gruzijci, Japanci, Finci, Austrijanci, Nemci, Rusi… kakav je to splet najrazličitijih kultura. Posle dve nedelje bili smo pravo malo odeljenje. Smeštaj je odličan, a hrana još bolja…Da mi neko ponudi, odmah bih otišla ponovo“, govori nam dok lista slike na telefonu.

Šta smo doživeli u našem avanturističkom poduhvatu? Prelepe predele Engleske. Najzeleniju i najlepšu travu na svetu. Zeleni Grinič i kraljevsku opservatoriju pored koje prolazi Nulti meridijan. Nasmejane ljude. Gužvu u metrou koji oni zovu Tube, u povratku u hotel. Čarobne ukuse celog sveta na skrivenim pijacama Londona, ušuškanim u srednjovekovne zidine: indijski kari i japanski suši, tradicionalni engleski fudge na pijacama Kemden i Borou u srcu grada, talentovane muzičare koji sviraju na ulicama i u prolazima. Nekoliko pogleda koji oduzimaju dah: pogled iz kabine panoramskog točka po imenu London Eye, tik pored Temze s pogledom na parlament i Big Ben; pogled s vrha katedrale Sv. Pavla, gde je održano najglamuroznije venčanje 20. veka – venčanje ledi Dajane i princa Čarlsa i pogled s vrha spomenika po imenom The Monument, koji je uspomena na Veliki požar u Londonu 1666. godine.

Zašto bi trebalo da odete s nama u ovu avanturu? Da se usavrši jezik. Da se upozna Engleska. Da se upozna mentalitet ljudi. Da se uživa u svakom danu. Da dišete otkucaje jednog megapolisa. Da se vidi kako izgleda kad se čuva tradicija jednog kraljevstva koje istinski živi svoju prirodu.

Obišli smo i nacionalni stadion Vembli, vozili se po Temzi, po reci Kam u Kembridžu i gledali njegove koledže iz drugog ugla, pokisli u Oksfordu, videli gde se snimao Harry Potter, naučili da su nam za svaki dan potrebni i kišobrani i sunčane naočare. Imali dovoljno vremena za šetnje i šoping, ali i za piknike po velelepnim parkovima Engleske. Uspeli da se okupamo u moru u Brajtonu i pravili se da nam more nije hladno. Putovali najudobnijim vozovima, sretali u njima navijače, koristili besplatan wi-fi i upoznavali putnike namernike, turiste i domaće. Besplatan wi-fi postoji i u svakom muzeju, a kuriozitet vezan za njih je: ulaz u svaki muzej je besplatan, kao i u galerije. Na Trafalglar trgu nalazi se monumentalna zgrada Nacionalne galerije s neverovatnom kolekcijom svetski poznate umetničke baštine, a uživo smo videli čak i Van Gogov „Suncokret“.

Ovo je samo delić naših doživljaja. Svaki dan u Londonu je novo uzbuđenje, čarolija, smeh i avantura. Slike s našeg putovanja možete da pogledate u našoj Galeriji.

Letnji kamp Kopaonik 2022