Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Cambridge ispiti

Cambridge ispiti su standardizovani međunarodni ispiti koji su razvijeni od istraživačkog tima Cambridge Assessment English, nenastavnog odeljenja na Kembridž Univerzitetu. Zahvaljujući ovoj organizaciji uspostavljeni su CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) standardi koji se širom sveta primenjuju za merenje jezičkih veština, a podeljeni su u 3 nivoa znanja – A, B i C. Uvodni je A1, srednji A2, a B1 i B2 prate napredne kandidate. C1 i C2 su najviši nivoi vladanja jezikom.

Tradicija duga više od jednog veka, koju imaju ovi ispiti, učinila ih je najtraženijim. Oko 5 miliona ljudi godišnje polaže Cambridge ispite, a njihove sertifikate priznaje preko 25.000 univerziteta, kompanija, ministarstava i drugih organizacija. Oni su uslov za dobijanja radne ili studentske vize u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi. Zatim, u Arapskim Emiratima, Kini, Indiji, Nemačkoj, Francuskoj…. Zapravo, ne postoji država na svetu u kojoj nemaju značaj.

Za razliku od IELTS i TOEFL, čiji sertifikati imaju rok trajanja, dokaz o položenom Cambridge ispitu važi zauvek.

Šta obuhvataju Cambridge ispiti višeg nivoa otkriva vam u ovom blogu škola engleskog jezika Tower.

FCE (First Certificate Exam) ispit

FCE ispit vezan je za B2 nivo, kojim potvrđujete da imate jezičke veštine za samostalni život i rad u zemlji u kojoj je govorni jezik engleski, kao i za nesmetano pohađenje nastave na engleskom jeziku.

Cambridge ispit

Polaganjem ovog ispita pokazujete da vam znanje engleskog jezika omogućava efikasnu komunikaciju, jasno izražavanje mišljenja i argumenata, dok je pisanje gramatički tačno uz bogat fond. Uz njega bez ikakvih problema možete da pišete eseje, izveštaje…

FCE ispit je najpopularniji među Cambridge ispitima. Za njega su posebno zainteresovani srednjoškolci koji su na višem srednjem nivou. FCE im obezbeđuje upis na osnovne studije na engleskom jeziku, pa mogu svoje školovanje da nastave u inostranstvu.

CAE (Certificate of Advanced English) ispit

Baš kao što naziv kaže (Advanced), CAE ispit predstavlja prvi od dva najviša nivoa znanja engleskog jezika. Odgovara C1 nivou znanja engleskog jezika tako da ste samouvereni pri korišćenju i možete lako da se snađete u većini situacija u društvu, na poslu i na studijama u zemljama engleskog govornog područja. Odnosno, ovaj nivo vam omogućava da pratite akademske studije, da komunicirate na menadžerskom i profesionalnom nivou, sa sigurnošću učestvujete na poslovnim sastancima i seminarima. On će vam omogućiti jezicku kompetenciju na visokom nuivou.

CAE ispit, kao i TOEFL i IELTS ispiti, otvara mladim ljudima vrata prestižnih koledža, zbog čega sve veći broj učenika u našoj zemlji želi da stekne naprednu diplomu iz engleskog jezika.

Cambridge ispiti najvišeg nivoa

CPE (Certificate of Proficiency English) je najrenomiraniji Cambridge ispit. Njime pokazujete da ste stekli znanja engleskog na izuzetnom, C2 nivo.

C2 nivo predstavlja najviši nivo znanja koji može da ima osoba kojoj engleski nije maternji jezik.

Sertifikat ovog ispita je najbolji dokaz da ste kompetentan sagovornik i možete da komunicirate tecno u svakoj ublasti, uključujući usko specijalizovane. Takođe, možete da pohađate postdiplomske i doktorske programe na inostranim univerzitetima.

Cambridge ispit

Škola engleskog jezika Tower poseduje višedecenijsko iskustvo u pripremi za Cambridge English ispite, podstičući svoje učenike da nadograđuju i razvijaju svoje znanje.

 

Comments are closed.