Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Zašto vam se čini da teško pamtite reči engleskog jezika?

Zašto vam se čini da teško pamtite reči engleskog jezika

Zašto vam se čini da teško pamtite reči engleskog jezika? Pitanje koje često sebi postavljaju mnogi tokom učenja novih reči, fraza, kao i gramatičkih pravila.

U savremenom društvu poznavanje engleskog jezika ima brojne prednosti. Ne samo da obilaske stranih zemalja i sklapanje novih prijateljstava čini lakšim, već vam pomaže da napredujete u karijeri. Takođe, engleski čini osnovu za upis u škole i na fakultete u inostranstvu.

Međutim, učenje engleskog jezika ne treba olako shvatiti. Zapravo je pravi izazov, te ne čudi što se mnogi u jednom trenutku suočavaju sa osećajem da “znaju reč, ali je se ne mogu setiti kada im treba”.

Upravo su ove situacije razlog odustajanja od učenja, pravdajući se da nemaju talenta za jezik. Što je pogrešno mišljenje!

Ukoliko i vi teško pamtite reči engleskog jezika, škola Tower vam daje nekoliko korisnih saveta kako da ih brže naučite.

Gledajte filmove na engleskom

Iako filmovi predstavljaju zabavu u časovima odmora, mogu vam pomoći ako teško pamtite reči engleskog jezika. Istovremeno, odlično su sredstvo za “usvajanje” akcenta i pravilnog izgovora.

Zašto vam se čini da teško pamtite reči engleskog jezika

Preporučljivo je da u početku krenete sa gledanjem filmova laganije tematike, poput komedija i ljubavnih. Oni su odlični za učenje govornog engleskog i „hvatanje“ fraza. Zatim možete preći na dokumentarce koje karakteriše lep, akademski jezik, dok praćenje ekomskih emisija, sa obiljem stručne terminologije iz određenih oblasti, omogući će vam savladavanje višeg nivoa engleskog jezika.

Čitajte na engleskom jeziku

Čitanje je jedan od najefikasnijih načina da brže naučite reči. Za razliku od gledanja filmova, gde se često dijalozi brzo smenjuju, prilikom čitanja sami diktirate tempo. Samim tim imate dovoljno vremena da razumete pročitano, a ako treba i da se više puta vratite na neku reč ili rečenicu.

Zašto vam se čini da teško pamtite reči engleskog jezika

Ipak, pri izboru literature vodite računa o njenoj težini. Stručnjaci ističu da su knjige za decu pravi izbor za početnike, jer je u njima jezik lakši. Kada proširite svoj vokabular pronađite knjigu na engleskom jeziku koju ste želeli odavno da pročitate ili iznova pročitajte omiljenu, ali prevedenu na engleski.

Ukoliko niste ljubitelj knjiga, budite bez brige. Razni časopisi, kao i tekstovi na internet portalima, idealni su izvor za učenje jezika. Ne samo da ćete usavršiti svoj engleski, već ćete iz njih saznati o trenutnim dešavanjima u svetu, ali i otkriti mnoge nove stvari i zanimljivosti.

Naučite engleski pomoću muzike

Muzika je svuda oko nas! Čujemo je dok se vozimo gradskim prevozom, dok pijemo kafu u omiljenom kafiću, tokom treninga…

Zašto ne biste melodije koje vas pokreću iskoristili da savladate reči engleskog jezika? Dovoljno je da u toku dana pažljivo odslušate samo jednu pesmu na engleskom i bićete iznenađeni kojom brzinom ste ovladali novim idiomima i metaforama.

Zašto vam se čini da teško pamtite reči engleskog jezika

Dodatni plus u učenju je pevušenje teksta dok slušate pesmu. Iako nesvesno, na taj način, poboljšavate svoj izgovor.

Ako teško pamtite reči engleskog jezika, počnite da pišete!

Život bez društvenih mreža, danas, je nezamisliv. Zato je pravi trenutak da neobavezno chat-ovanje podignete na viši nivo.

Pronađite nove prijatelje iz inostranstva. Druženje sa njima je prava prilika da naučite nove reči i izraze, ali i da se oslobodite blokade u konverzaciji sa strancima. Čak i dugogodišnji prijatelji mogu postati partneri u učenju. Umesto svakodnevnog dopisivanja na srpskom jeziku, odrediti jedan dan kada ćete komunicirati isključivo na engleskom.

Imajte u vidu da se ništa ne može dogoditi preko noći, pa ni savršeno pisanje i govor na engleskom. Tajna uspeha se krije u istrajnosti i želji da, zaista, savladate novi jezik, a u tome vam mogu pomoći stručni predavači škole Tower.

 

Comments are closed.