Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Zašto polagati TOEFL ispit?

Zašto polagati TOEFL ispit

Zašto polagati TOEFL ispit? Ako planirate studiranje u inostranstvu ili rad u državi engleskog govornog područja, možda vas se upravo ovo pitanje vrzma po mislima.

TOEFL je međunarodno priznat test koji potvrđuje vaše znanje engleskog jezika. Test of English as a Foreign Language zaista vam može biti od koristi ako se prijavljujete na akademske ili postdiplomske studije u inostranstvu, ali i ako tražite praksu ili posao u stranoj državi. Osim toga, imigracione službe određenih zemalja takođe mogu koristiti TOEFl da testiraju vaš nivo engleskog, kada, recimo, razmatraju da li da vam daju radnu vizu ili da vam dopuste da ostanete u zemlji. Ukratko, ako želite da putujete, radite ili studirate u inostranstvu, vaš TOEFL rezultat je zapravo vaš ’’pasoš’’ za zemlje engleskog govornog područja. Upravo je zato je toliko važno ostvariti dobar rezultat prilikom polaganja ovog međunarodnog ispita.

U narednim redovima donosimo vam neke od najvažnijih razloga zašto polagati TOEFL ispit.

TOEFL test je jedan od najpopularnijih jezičkih testova

Moramo naglasiti da je TOEFL test jedan od najpopularnijih jezičkih testova na svetu. Prema statističkim podacima, test je polagan više od 35 miliona puta! Priznaju ga brojne škole i fakulteti u više od 130 zemalja.

Dobiti visok TOEFL rezultat znači pokazati svoje prave jezičke sposobnosti. Polaganje ovog ipsita osigurava da će vaš nivo engleskog biti priznat širom sveta.

Zašto polagati TOEFL ispit

Jedan od razloga što je ovaj ispit toliko popularan jeste što je prihvaćen svuda, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države, Australiju, Novi Zeland, Kanadu, kao i vrhunske univerzitete u Evropi i Aziji. Ako želite da studirate na bilo kom od njih, TOEFL ispit je odličan način da držite sve svoje opcije otvorenim.

Njegova popularnost ogleda se i u činjenici da ga poslodavci širom sveta priznaju i traže. Mnogim poslodavcima biće veoma drago da vide konkretan dokaz o vašem visokom nivou engleskog jezika. Čak iako to nije zvaničan zahtev poslodavca, TOEFL rezultat će vam sigurno dati prednost u odnosu na druge kandidate.

Zašto polagati TOEFL ispit – Idealna opcija za sve studente u inostranstvu

Mnogi studenti u našoj državi sanjaju da se pridruže prestižnim fakultetima u inostranstvu i dostignu svoj akademski maksimum. To otvara vrata otkrivanju nove zemlje, kulture i upoznavanju drugih međunarodnih studenata. Radi se o ispunjavajućem iskustvu, kako da akademskom, tako i na ličnom nivou.

TOEFL će biti vaš pasoš za studiranje u inostranstvu, bilo da se radi o jednom semestru, godini razmene ili ukupnom broju studija. S obzirom na to da testira sve čeiti veštine (čitanje, govor, slušanje i pisanje), priznat je na više od 9000 fakulteta.

Ne priznaju samo univerziteti TOEFL rezultate. Skoro sve najbolje poslovne škole prihvataju rezultate TOEFL testa, uključujući Harvar Business School, kao i Columbia Business School.

Isto tako, mnoge srednje škole u svetu, a naročito u SAD, prihvataju upravo ovaj međunarodni test, i navode ga kao jedan od uslova za upis.

Poboljšajte svoj CV uz visok TOEFL rezultat

Dobar rezultat na TOEFL ispitu vam omogućava da potvrdite svoj nivo jezika i da ga navedete u svojoj radnoj biografiji. Vaš CV će bez sumnje biti obogaćen ovim ’’dodatkom’’. Na kraju krajeva, vaš CV je prvo što poslodavac vidi kada se prijavite za određenu radnu poziciju.

Štaviše, regrutori će moći tačno da odrede gde se vaš nivo znanja engleskog nalazi, umesto da pokušavaju da ga ’’dešifruju’’.

Ukoliko želite da otvorite sebi vrata raznim poslovnim mogućnostima, polaganje TOEFL ispita je najbolja opcija za vas.

Zašto polagati TOEFL ispit

Ipak, pre nego što se odlučite za ovaj korak, veoma je važno da budete dobro pripremeljeni. Časovi pripreme za TOEFL ispit čekaju vas u školi jezika Tower.

Za više informacija o pripremi za polaganje TOEFL ispita u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.

Comments are closed.