Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Zašto polagati IELTS test? – Benefiti polaganja međunarodnog ispita engleskog jezika

Zašto polagati IELTS test

Ako se pitate zašto polagati IELTS test, na pravom ste mestu.

Međunarodni ispit engleskog jezika (IELTS) postao je globalno priznat standard za procenu jezičkih sposobnosti kandidata širom sveta. Namenjen proceni sposobnosti kandidata da efikasno komunicira na engleskom jeziku, IELTS otvara vrata brojnim mogućnostima za pojedince širom sveta.

U narednim redovima donosimo vam odgovor na pitanje zašto polagati ovaj međunarodni ispit engleskog jezika, kao i koje su to prednosti koje nosi sa sobom.

Zašto polagati IELTS test – Put ka obrazovanju

Jedna od osnovnih prednosti postizanja dobrog rezultata na IELTS ispitu jeste dobijanje pristupa internacionalnim obrazovnim institucijama.

Mnogi univerziteti i obrazovne institucije širom sveta zahtevaju IELTS rezultate, kao deo kriterijuma za prijem.

Bilo da želite da studirate u inostranstvu ili želite da završite postdiplomske studije, solidan rezultat na IELTS testu se podrazumeva. Upravo on predstavlja vašu kartu ka akademskoj budućnosti u drugoj državi.

Stoga, ne čudi ni podatak da se sve veći broj budućih studenata odlučuje upravo za polaganje IELTS ispita.

Profesionalni napredak

Van akademske sfere, ovaj međunarodni ispit engleskog jezika ima visoku prednost u profesionalnom svetu.

Mnogi poslodavci širom sveta, a naročito u zemljama engleskog govornog područja uzimaju u obzir IELTS rezultate prilikom procene jezičkih veština kandidata za određeno radno mesto.

Zašto polagati IELTS test

Snažno vladanje engleskim jezikom i tečan govor često je preduslov za pozicije koje uključuju komunikaciju, saradnju i interakciju. Kako biste ostvarili najbolji mogući rezultat na ovom ispitu, neophodno je da se dobro pripremite. Priprema za IELTS ispit će vam omogućiti najbolje moguće rezultate, a samim tim pružiti i priliku za poslovnim napretkom van granica naše države.

Zašto polagati IELTS ispit u globalizovanom svetu?

U sve više povezanom svetu, poznavanje engleskog jezika je dragocena veština.

Postizanje vrhunskog rezultata na IELTS ispitu poboljšava vaše šanse za zaposlenje na globalnom nivou.

Mnoge multinacionalne kompanije preferiraju kandidate sa snažnim veštinama engleskog jezika. Razlog za to je veoma jednostavan – poznavanje ovog stranog jezika olakšava komunikaciju u multikulturnom radnom okruženju. To otvara mnoštvo globalnih karijernih prilika, omogućavajući vam da radite i napredujete u različitim sredinama.

IELTS i preseljenje u državu engleskog govornog područja

Još jedan od razloga zašto polagati IELTS test jeste činjenica da ga mnoge države smatraju preduslovom za imigraciju.

Za pojedince koji razmišljaju o preseljenju u zemlju engleskog govornog područja, kao što je Kanada, Australija, Velika Britanija ili Novi Zeland, IELTS često predstavlja obavezan zahtev. Vlade ovih zemalja koriste IELTS rezultate kako bi procenile jezičke sposobnosti aplikanta, osiguravajući da imigranti mogu efikasno komunicirati na engleskom jeziku u zajednici ili radnom okruženju.

Zašto polagati IELTS test – Kulturna integracija

Život i rad u okruženju gde se govori engleski jezik prevazilazi puke veštine jezika. Naprotiv, on uključuje razumevanje kulture naroda i načina na koji se vrši komunikacija.

Pripremajući se za polaganje ovog međunarodnog ispita, kandidati neretko razvijaju dublje razumevanje upotrebe engleskog jezika u različitim kontekstima. Samim tim, oni dublje upoznaju i kulturu naroda koji govori ovaj jezik. Sve to doprinosi kulturnoj integraciji onog momenta kada se presele u zemlju engleskog govornog područja.

Unapređivanje ličnog razvoja i razvoja veština komunikacije

Priprema za IELTS ispit nije samo puko memorisanje vokabulara i vežbanje formata testa.

Priprema obuhvata i vežbanje samodiscipline, upravljanje vremenom, a razvija i veštine kritičkog razmišljanja. Kako kandidati prolaze kroz proces pripreme doživljavaju i značajan lični razvoj, stičući pritom samopouzdanje u svoje jezičke sposobnosti. Ovo, kao rezultat, daje poboljšavanje opštih kognitivnih veština.

Zašto polagati IELTS test

Ovaj ispit procenjuje kandidate u četiri jezičke veštine – slušanje, čitanje, pisanje i govor. Dok se pojedinci pripremaju za svaki segment, prirodno unapređuju svoje opšte veštine komunikacije. Od efikasne pisane komunikacije do artikulisanog verbalnog izražavanja – IELTS služi kao sveobuhvatan alat za usavršavanje jezičkih veština.

Priprema za IELTS test dostupna vam je u školi jezika Tower. Za više informacija o polaganju IELTS ispita, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju

Comments are closed.