Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Zašto je važno znati strani jezik?

Zašto je važno znati strani jezik

Da li ste se ikada zapitali zašto je važno znati strani jezik? Naravno, odgovor na ovo pitanje nije jednostavan, jer postoji mnogo različitih razloga zašto je učenje stranog jezika neophodno u današnjem svetu.

Tokom proteklih decenija, naš svet postao je daleko međuzavisniji, a nove tehnologije omogućile su nam da radimo u bliskom kontaktu sa ljudima širom sveta. Kako odnosi među zemljama rastu i razvijaju se, raste i potreba da se govori određeni strani jezik. Imamo povećanu potrebu za prosvećenim građanstvom, koje je i kulturno i lingvistički pripremljeno da funkcioniše u modernom svetu.

Zbog čega je važno poznavati strane jezike kao što su engleski ili nemački otkriva vam škola Tower u narednim redovima.

Učenje stranih jezika kreira pozitivnije stavove i smanjuje predrasude prema ljudima

Nije retkost čuti da je čovek vredan onoliko koliko stranih jezika poznaje. Iako se ova rečenica uglavnom odnosi na poslovne prilike koje stiče i odnose koje može stvoriti, takođe se odnosi i na promene čovekovih stavova i mišljenja.

Zašto je važno znati strani jezik

Učenje stranih jezika otvara vaš um ka boljem razumevanju kulture, širi vaše vidike i pomaže vam da postanete bolji. Proučavanje nove kulture vam omogućava da upoznate nove i zanimljive ljude, koji vam mogu pomoći pri smanjivanju predrasuda ka različitosti.

Suočavanje sa drugom kulturom takođe omogućava ljudima da steknu dublje razumevanje sopstvene kulture i maternjeg jezika.

Učenje stranog jezika će povećati vaše šanse da dobijete posao

Bez pogovora, ovo je jedan od najvažnijih razloga zašto je važno znati strani jezik.

U modernom svetu, engleski jezik se podrazumeva. Od korišćenja tehnologije, preko mogućnosti studiranja u inostranstvu, do komuniciranja sa klijentima iz drugih država – engleski jezik je postao standard. Stoga, ne čudi ni podatak da sve više roditelja odlučuje da upiše svoje dete na kurs engleskog jezika od najranijeg uzrasta. Razmišljajući na duže staze, roditelji su svesni da će učenje stranog jezika detetu pružiti više šansi i mogućnosti za studiranje u drugoj, razvijenijoj državi ili mu, pak, otvoriti put ka zaposlenju.

Međunarodna putovanja su olakšana i prijatnija uz poznavanje stranog jezika

Iako na prvi pogled možda ne deluje toliko važno da poznajete neki strani jezik kada putujete, to i nije tako.

Zašto je važno znati strani jezik

Naime, gde god se u svetu našli, poznavanje stranog jezika kao što je engleski može vam biti od neverovatne važnosti i koristi. Uspećete da se snađete u gotovo svim situacijama. Upravo ovaj strani jezik sed govori u najvećem broju zemalja u svetu. Vaša sigurnost u stranoj državi se, samim tim, povećava, a vi osećate više samopouzdanja da pričate i komunicirate na stranom jeziku.

Zašto je važno znati strani jezik – Strani jezici otvaraju vrata umetnosti, muzici, plesu, modi, filmu…

Bez obzira na to koliko slobodnog vremena imate na raspolaganju, sigurni smo da želite da ga iskoristite na najbolji mogući način. Većina nas voli da se opusti uz omiljeni žanr muzike ili filma, ali i u umetnosti, naučnim emisijama i drugim vrstama sadržaja.

Kako biste mogli u potpunosti da razumete ono što slušate ili gledate, poznavanje stranog jezika je od ključne važnosti. Ono vam pomaže da se prepustite svim čarima onoga što radite, bez potrebe za prevođenjem reči ili korišćenja titlova.

Učenje stranih jezika poboljšava vaše veštine slušanja i memoriju

Kada učite strani jezik, često ćete morati da se oslanjate na svoje veštine slušanja, opažanja, ali i pamćenja.

Samim tim, ono podstiče vaš fokus i čini da povećate svoje kapacitete pamćenja. Dakle, ovo svakako predstavlja jedan od najvažnijih razloga zbog kojih zaista vredi učiti strani jezik.

Zašto je važno znati strani jezik

Naravno, kurs stranog jezika najbolje je rešenje za učenje bilo kog jezika. Profesori su tu da vas vode kroz ceo proces, da vam ukažu na važnost određenih veština, kao i da vam pomognu da pređete prepreke i savladate eventualane probleme.

Škola stranih jezika Tower nudi vam veliki izbor kurseva engleskog i nemačkog jezika – od kurseva namenjenih najmlađima, do specijalizovanih kurseva za zapošljavanje, medicinare i slično. Pozovite nas!

Comments are closed.