Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Vežbanje govora uz filmove na engleskom

Vežbanje govora uz filmove na engleskom

Vežbanje govora uz filmove na engleskom jedan je od najboljih načina da proširite svoj vokabular i usavršite ovu jezičku veštinu.

Ukoliko se do sada niste susreli sa engleskim jezikom ili ste ga učili nekada davno, možda ćete poželeti da počnete upravo od konverzacije. Konverzacijski časovi engleskog jezika mogu biti odlično rešenje za vas, ukoliko posedujete određeno prethodno znanje ovog stranog jezika. Međutim, ako ne posedujete dovoljno razvijen vokabular, vežbanje konverzacije biće mnogo teži zadatak. Jedno je sigurno – konverzacija, sama po sebi, nema mnogo svrhe. Uz nju se u isto vreme ne čita i ne sluša engleski jezik. Prema tome, za usavršavanje veštine govora, potrebno je i aktivno (i pasivno) slušanje ovog stranog jezika.

Vežbanje govora na engleskom jeziku podrazumeva da ih, u isto vreme, povezujete sa tekstom ili filmom. Pri tome, potrebno je da obraćate pažnju na reči i fraze koje čujete, kao i da pokušate da sastavite rečenice od istih.

Zbog čega je vežbanje govora uz filmove na engleskom pametno rešenje i kako vam može pomoći da usavršite svoje znanje otkrivamo vam u narednim redovima.

Vežbanje govora uz filmove na engleskom jeziku – Čućete da se engleski koristi veoma prirodno

Možda i najveća prednost vežbanja konverzacije uz filmove na engleskom svakako je prirodno okruženje u kojem se govor čuje.

Vežbanje govora uz filmove na engleskom

I dok je potrebno da odaberete film koji ćete moći da pratite, uz upotrebu titlova i prevoda, ostavljeno vam je mnogo prostora za vežbanje govora. Pratite radnju, ponavljajte izgovorene rečenice i pokušajte da ih zapamtite. U filmovima možete čuti mnogo reči i fraza koje se upotrebljavaju u svakodnevnom, neformalnom govoru. Samim tim, vaš nivo znanja i veština govora mogu se poboljšati jednostavnim ponavljanjem ovih fraza.

Ovo je savršen način da se priviknete na govor izvornih govornika engleskog jezika, čak i kada vam se čini da razgovor prebrzo teče.

Takođe, dobijate priliku da čujete i neformalni engleski, kao i mnogo reči i fraza koje se ne mogu pronaći u udbženicima ili rečnicima, niti čuti na časovima jezika. Stoga je vežbanje govora uz filmove na engleskom jedan od najboljih načina da usavršite svoje znanje. Veština slušanja na engleskom jeziku, a naročito aktivnog slušanja, podjednako je važna kao i sam govor.

Gledanje filmova na engleskom za tečan govor

Slušanje izvornih govornika u svakodnevnim, ali i formalnim situacijama u filmovima pruža vam priliku da razvijete svoje govorne sposobnosti.

Pored upisa na kurs stranog jezika, gledanje filmova, slušanje muzike ili čitanje knjiga na engleskom može biti od neverovatnog značaja za postizanje tečnosti. Tečan govor ne dolazi preko noći. Prema tome, kako bi učenje i vežbanje bilo zanimljivije, pustite svoj omiljeni film na engleskom, uključite prevod i uživajte!

Da bi učenje uz filmove bilo efektnije, pozovite prijatelje koji takođe žele da usavrše svoj nivo znanja ovog stranog jezika. Pokušajte da diskutujete o filmu koji gledate i podelite svoja mišljenja. Nije loša ideja da osnujete i sopstveni movie club ili se pridružite postojećem. Na taj način ćete učiniti učenje daleko zabavnijim, interesantnijim i jednostavnijim.

Vežbanje govora uz filmove na engleskom

Diskusija o radnji filmova je odličan način da u svoj vokabular uvrstite nove reči i fraze, da uđete u njihovu srž i zapamtite ih na zanimljiv način. Osim toga, jedno pravilo movie club-a može biti da nakon odgledanog filma napišete svoja viđenja istog u vidu sastava ili eseja, te ih pročitate prilikom sledećeg viđenja. Na ovaj način vežbate i veštine pisanja, kao i čitanja na engleskom jeziku.

Škola Tower pruža svojim polaznicima mogućnost upisa na konverzacijski kurs engleskog jezika, koji će vam pomoći na putu da savladate ovaj strani jezik. Za više informacija o ostalim kursevima engleskog i nemačkog jezika, stojimo vam na raspolaganju.

Comments are closed.