Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Usavršavanje veštine govora na engleskom jeziku

Veštine govora na engleskom jeziku

Usavršavanje veštine govora na engleskom jeziku predstavlja cilj koji se može postići jednostavnim praćenjem određenih smernica.

U engleskom jeziku razlikujemo četiri osnovne jezičke veštine – speaking, listening, writing i reading. Sve četiri veštine podjednako su važne za unapređivanje znanja ovog stranog jezika.

Bez obzira na to da li engleski jezik učite kako biste sebi otvorili nove poslovne mogućnosti ili želite brži akademski napredak, biće neophodno da savladate sve 4 jezičke veštine.

Pored veštine slušanja, podjednako važna je i veština govora na ovom stranom jeziku. Osim toga, vežbanje govora može biti jedan od najzabavnijih delova učenja jezika.

Predstavljamo vam neke od najefikasnijih saveta za usavršavanje veštine govora na engleskom, kao i kako da se dobro provedete dok učite!

Pričajte, pričajte i pričajte!

Budite samouvereni i razgovorajte što je više moguće, sa što više ljudi.

Greške u govoru su prirodna pojava, te ne postoji razlog da se stidite ukoliko pogrešite. Što više vežbate, bićete sigurniji u svoj izgovor i rečnik.

Govor je veština koja zahteva svakodnevno vežbanje, poput učenja sviranja na novom muzičkom instrumentu ili bavljenja novim sportom. Jedini način da napredujete jeste da zaista vežbate svakodnevno.

Usavršavanje veštine govora na engleskom jeziku podrazumeva korišćenje tehnologije

Pametni telefon može biti moćno sredstvo kada je učenje engleskog jezika u pitanju. Naravno, ne savetujemo da ovaj strani jezik učite isključivo preko telefona, već da ga koristite kao određenu vrstu pomagala.

Koristite ga da snimite sebe kako govorite, a zatim da poslušate kako vaš izgovor zvuči drugim ljudima.

Iskoristite mogućnost instaliranja različitih aplikacija za podsticanje produktivnosti, kako biste organizovali svoje vreme za vežbanje i učenje i zabeležili nove reči.

Slušajte!

Usavršavanje veštine slušanja posledično će usavršiti i veštinu govora. Slušajte vesti ili pesme na engleskom, kako biste uvideli pravilan izgovor reči koje ne znate ili koje su vam problematične.

Veštine govora na engleskom jeziku

Na ovaj način učite nove reči i izraze. Što više slušate, više učite.

Osim toga, pokušajte da ’’kopirate’’ ono što čujete, kako biste simultano vežbali izgovor i naučili koje su reči u rečenici naglašene.

Čitajte naglas

Sigurni smo da vesti, novine i časopise, bilo online ili u pisanoj formi čitate u sebi. Međutim, za usavršavanje govorne veštine ovog stranog jezika, najbolje je da to činite naglas.

Jedan od najkreativnijih načina za učenje veštine govora jeste da pronađete scenario za svoju omiljenu TV seriju ili emisiju i odglumite ga! Ovo je sjajan način da vežbate govor, jer vam pruža mogućnost da se skoncentrišete na to kako vaš govorni engleski zvuči, a ne na samu strukturu rečenice ili gramatiku.

Usavršavanje veštine govora na engleskom jeziku – Organizujte veče debate sa prijateljima!

Razne zanimljive aktivnosti na engleskom jeziku mogu vam pomoći da učenje ne posmatrate kao zadatak koji bi jednostavno trebalo obaviti.

Veštine govora na engleskom jeziku

Možete se učlaniti u klub knjiga ili čitalaca na engleskom jeziku, ili gledati zanimljive emisije na temu koja vam je bliska. Korišćenje engleskog jezika u razgovoru o stvarima u kojima uživate učiniće učenje pozitivnim iskustvom.

Još jedna interesantna ideja može biti da organizujete veče debate sa prijateljima na engleskom jeziku. To mogu biti zajedničke teme koje podjednako inspirišu vas i vaše prijatelje. Pokušajte da upotrebite što više reči kako biste preneli svoju poentu i pažljivo slušajte argumente druge strane, kako biste mogli efikasno da odgovorite na njih.

Usavršavanje veštine govora na engleskom jeziku uz pomoć rečnika

Rečnici bi trebalo da služe kao pomoćno sredstvo pri vežbanju sve četiri jezičke veštine.

Upotreba online rečnika takođe može biti pametna ideja, s obzirom na to da oni često imaju i audio primere, te možete veoma lako i jednostavno da proverite svoj izgovor.

Veštine govora na engleskom jeziku

 

Ipak, pazite da se ne oslanjate previše na ovakve alate. Prvenstvo probajte da izgovorite nove reči, a zatim proverite, uz pomoć rečnika, da li ste bili u pravu ili ne.

Upis na kurs stranog jezika koji vas zanima i koji želite da proučavate je najbolji i najefikasniji način da isti i naučite. Škola Tower nudi vam različite kurseve engleskog i nemačkog jezika – od konverzacijskih, preko opšith do specijalizovanih kurseva. Za više informacija o našim kursevima, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju!

 

Comments are closed.