Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Uloga profesora u učenju stranih jezika

Uloga profesora u učenju stranih jezika

Uloga profesora u učenju stranih jezika je veoma važna, naročito kada govorimo o polaznicima kurseva u školi jezika.

Načini na koji se nastava stranog jezika održava menjala se kroz godine, a samim tim i način na koji se strani jezik, kao što je engleski, uči menjao.

Uloga profesora je krucijalna u usvajanju znanja!

Prvi strani jezik dete počinje da uči u veoma ranom uzrastu, te nastavnici moraju biti fleksibilni i usvajati nove metode prenošenja znanja. Oni imaju različite uloge. Ne samo da obrazuju svoje polaznike o tome šta je engleski jezik i kako funkcioniše, već i o njegovoj upotrebi, a posebno o komunikacijskim veštinama.

Svaki polaznik ima različite sposobnosti kada uči drugi jezik. Neki učenici lakše i brže shvataju i lako se ’’zaljubljuju’’ u strani jezik, dok se drugi bore i imaju velikih poteškoća, koje mogu dovesti do nezainteresovanosti i demotivacije.

Sve ovo dovodi do nas do pitanja koja je uloga profesora u učenju stranih jezika. Šta sve mora i može preduzeti kako bi se učenici uspešno podučavali? Kako se stvara pogodno okruženje za učenje? Da li tradicionalne metode ’’sipanja reči’’ u um polaznika funkcionišu i dalje ili je vreme za nove, savremenije načine prenošenja znanja?

Ukoliko i vas zanima odgovor na ovo pitanje, na pravom ste mestu. Škola stranih jezika Tower otkriva vam koje su glavne uloge profesora, odnosno predavača stranih jezika.

Da vas motiviše da zavolite jezik koji učite

Jedna od najvažnijih uloga profesora svakako je da motiviše svoje učenike da zavole jezik koji proučavaju.

Uloga profesora u učenju stranih jezika

On to može činiti na više različitih načina. Profesor može osmisliti različite aktivnosti i učiniti da boravak i vreme provedeno u učionici bude produktivno. Ove aktivnosti uključiće sve polaznike, ukoliko se radi o grupnoj nastavi. Na taj način, svako dobija priliku da učestvuje u diskusiji, iznese svoje mišljenje i nauči nove reči, fraze, izraze i slično.

Profesor će vas motivisati da budete što aktivniji i da na pravi način artikulišete ono što želite da izgovorite. Svaki uspeh motivisaće vas da nastavite sa učenjem i polako zavolite strani jezik koji učite. Osim toga, strah od komunikacije na stranom jeziku polako će iščeznuti.

Uloga profesora u učenju stranih jezika je da olakša usvajanje onoga što se uči

Većina polaznika na predavača gleda kao na osnovni izvor znanja koji je tu da im pomogne da savladaju i lako usvoje ono što uče. Ovo i jeste uloga profesora na časovima engleskog ili nekog drugog stranog jezika, kao što je nemački.

Kada učenici ne mogu da shvate kako da reše određeni problem, pitaće profesora za pomoć. Profesor je tu da otkloni sve nedoumice koje polaznici mogu imati i pokaže im u kom smeru mogu nastaviti dalje. Njegova uloga nije dasipa reči u umove svojih polaznika“ već da im bude vodič, kako bi samostalno naučili određene stvari.

On će svojim polaznicima ponuditi savete kako da lakše usvoje ono što se na času uči, kao i dati smernice i upute za pravilno učenje. Na taj način, lekcije se usvajaju mnogo bržim tempom, te polaznik brže i napreduje.

Da vam pruži priliku da na času pokažete ono što ste naučili

Škola Tower akcenat stavlja na aktivnu participaciju polaznika u nastavi. Upravo su polaznici „zvezde“ časova.

Uloga profesora u učenju stranih jezika

Uloga profesora na času jeste da pruži svim polaznicima podjednake šanse da pokažu ono što su naučili. Naravno, ne uče svi istim tempom i nisu svi polaznici podjednako talentovani za strane jezike.

Profesor će posvetiti više pažnje polaznicima koji sporije uče, kako bi im pomogli da savladaju ono što im ne dozvoljava da napreduju dalje. Dakle, profesor je tu da pomogne svakom polazniku da pokaže sve svoje sposobnosti na pravi način, ali i da podstakne učenike koji sporije napreduju da ostanu istrajni u svojoj nameri.

Škola Tower i profesori čekaju vas na zanimljivim kursevima stranih jezika, kao što su engleski i nemački jezik, u okviru grupne ili individualne nastave. Pozovite nas i postanite i vi polaznik kursa stranog jezika!

 

 

Comments are closed.