Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Učenje jezika čitajući novine i časopise

Učenje jezika čitajući novine i časopise

Učenje jezika čitajući novine i časopise je interesantan način da savladate prepreke koje vam se nađu na putu pri upoznavanju sa bilo kojim stranim jezikom. Usput, ovakav vid učenja stranog jezika pruža vam šansu i da naučite nove reči, sa kojima se možda do sada niste susreli.

Jednom kada savladate osnove gramatike i imate dovoljno širok vokabular reči, spremni ste da se suočite sa nešto komplikovanijim i naprednijim sadržajima na jeziku koji proučavate. Dok je čitanje i slušanje dijaloga koji su posebno i specijalno dizajnirani za učenje poželjno, možda biste mogli da pronađete i nešto opštije. Ali gde pronaći gotovo beskonačnu ponudu materijala na jeziku koji učite? Uzmite časopis ili novine u ruke! Sada je pravo vreme da iskoristite štampane medije kao sredstvo za učenje stranog jezika.

Koje su prednosti čitanja novina i časopisa na stranom jeziku?

Postoji nekoliko prednosti čitanja vesti, članaka, intervjua i reportaža na jeziku koji učite.

Kao prvo, vesti se uvek pišu standardnim dijalektima jezika, što vam može olakšati posao. Na taj način, vaše učenje jezika se ubrzava, a vi veoma lako usvajate i učite pravilan način pisanja reči i gramatički ispravan sklop rečenice.

Učenje jezika čitajući novine i časopise

Osim toga, čitanje časopisa na drugim jezicima može vam pomoći pri boljem razumevanju strane kulture. Ono vam otvara i širi vidike i upoznaje vas sa novim stvarima, drugačijim viđenjima dešavanja u svetu.

Dostupan vam je ogroman spektar tema – od političkih časopisa do modnih magazina. Odaberite časopis ili novine koje najviše odgovaraju vašim preferencijama i koje se bave temama koje vas najviše zanimaju. Možda vam čitanje vesti na stranom jeziku u početku bude zvučalo komplikovano, ali ćete shvatiti da zapravo činite sebi ogromnu uslugu.

Kako pronaći časopise i novine na stranom jeziku?

Prvi izazov za čitanje medija na stranom jeziku jeste i najveća prepreka – znati gde ih tražiti.

Činjenica je da živimo u multimedijalnom svetu, koji se razvija ogromnom brzinom. Postoji ogroman broj časopisa, novina, magazina i drugih štampanih i online medija. Stoga, želite da budete sigurni da dobijate informacije iz renomiranih izvora.

Najsigurniji način za to jeste pronalazak veb sajta koja objavljuje informacije na više jezika, kao što su Buzzfeed ili BBC. Osim toga, ove kompanije nude vam širok spektar tema, te će svako moći da pronađe ono što ga najviše interesuje.

Na internetu postoji i velika baza podataka časopisa i novina širom sveta, pod nazivom PressReader. Ovo je odličan način za učenje jezika čitajući novine i časopise. Možete pretraživati publikacije po jeziku i temi, te otkriti vesti i druge novinarske žanrove koji odgovaraju vašim željama.

Na kraju krajeva, uvek možete iskoristiti Google pretraživač. Jednostavno ukucajte ono što vas zanima i počnite sa čitanjem!

Saveti za učenje jezika čitajući novine i časopise

Ukoliko se odlučite da koristite novine i časopise za učenje stranog jezika, kao što su engleski ili nemački, škola Tower ima nekoliko saveta za vas.

Učenje jezika čitajući novine i časopise

Pre svega, to bi trebalo činiti polako. Čitanje vesti i novina je kao i svaka druga vrsta čitanja, te možete podesiti brzinu kojom to činite. Veoma je važno da čitate polako, kako biste razumeli svaku reč i smisao svake rečenice.

Držite rečnik u blizini ali ga nemojte koristiti za svaku reč koju ne znate. Pokušajte da razumete kontekst i značenje reči u kontekstu. Ovo možda zvuči iscrpljujuće ali vremenom ćete novine čitati brže, jer je i to veština koja se uči!

Čitajte naglas. Čitanje vesti iz časopisa ili novina je odlična praksa izgovora reči. Možda ćete primetiti i da lakše razumete ono što čitate.

Uz pohađanje kursa stranog jezika, čitanje novina, časopisa, knjiga ili druge literature na datom jeziku svakako će vam pomoći u nameri da isti i savladate. Prema tome, pronađite svoje omiljene teme u stranom časopisu i krenite sa čitanjem već danas!

 

 

 

Comments are closed.