Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Da li je učenje engleskog uz časopise efikasan način da unapredite svoj znanje?

Učenje engleskog uz časopise 

Učenje engleskog uz časopise je jedan od najefikasnijih načina za savladavanje ovog stranog jezika.

Od praćenja najnovijih tračeva o slavnim ličnostima do saznanja o aktuelnim svetskim događajima, novine i časopisi sve to pokrivaju. A da li ste znali da ih zapravo možete koristiti kako biste poboljšali svoje znanje engleskog jezika?

Sve što je neophodno jeste da instalirate nekoliko aplikacija za vesti ili časopise na engleskom jeziku na svoj pametni telefon ili laptop. Recimo, ako vas zanimaju aktuelni događaji u svetu, možete instalirati aplikaciju britanskih dnevnih novina. Ako se bavite fitnesom, neka to budu sportske novine koje prate teme koje su vam bliske.

Učenje engleskog na ovaj način vam pomoći da efikasnije savladavate lekcije u školi jezika, kao i da to činite na zabavan način. Prema tome, čitajte samo o stvarima koje vas zanimaju i interesuju. Recimo, ako se bavite tehnologijom, izaberite članke o najnovijim telefonima ili kompjuterskim igricama. Ako volite i pratite određenu slavnu ličnost ili umetnika, čitajte najsvežije informacije o njima – da li trenutno rade na nekom novom projektu i slično.

Učenje engleskog jezika uz časopise – O čemu voditi računa?

Pre nego što se upustite u učenje engleskog jezika uz časopise, potrebno je da postavite sebi nekoliko pitanja.

Učenje engleskog uz časopise 

Da li je vaš cilj da studirate u inostranstvu? Ili možda učite engleski kako biste proširili vaš biznis? Možda jednostavno želite da komunicirate sa prijateljima koji žive u zemljama engleskog govornog područja? Dakle, svi vaši ciljevi su validni, ali oni zahtevaju potpuno različite načine učenja.

Ako je vaš cilj da studirate u inostranstvu, čitanje magazina je sporedna taktika koja vam u tome može pomoći. Primarni cilj jeste da se dobro pripremite za TOEFL test, koji je vaš ’’pasoš’’ za studiranje u nekoj od država Evrope, kao i u SAD i Australiji. Čitanje online magazina ili časopisa vam može biti dodatan vid učenja, koji će vam itekako doneti brojne koristi.

Ako je vaš cilj unapređivanje govora ili sposobnosti pisanja na engleskom jeziku, onda je čitanje časopisa sjajno rešenje. Naravno, i pored toga savetujemo da upišete konverzacijski kurs engleskog jezika, kako biste bili sigurni u svoje znanje. Na ovom kursu stičete i preko potrebno samopouzdanje za razgovor na stranom jeziku.

Isto tako, ako je vaš cilj rad u nekoj od država engleskog govornog područja, pored upisa na specijalizovani kurs i polaganja međunarodnog ispita, časopisi vam u tome mogu pomoći. Odlučite se za specijalizovanu štampu koja se bavi onim čemu vi stremite. Ako želite da radite u sferi medicine, odlučite se za časopis o zdravlju. Ako planirate zaposlenje u oblasti hortikulture, časopisi o uređenju bašte i gajenju cveća mogu biti vaš najbolji saveznik.

Kako još poboljšati znanje engleskog jezika?

Osim čitanja časopisa ili online magazina, jedan od najboljih načina za savladavanje jezika jeste gledanje filmova ili TV serija. Strani filmovi i serije su oduvek bili odlično sredstvo za učenje jezika. Pre svega, oni vam omogućavaju da čujete kako izvorni govornici pričaju i na osnovu toga gradite i jačate sopstveni vokabular, i radite na akcentovanju reči.

Učenje engleskog uz časopise 

Isto tako, gledanje filmova uz titlove je sjajno rešenje da naučite i prepoznate nove reči, sa kojima se do sada možda niste susreli.

Istovremeno opuštanje uz film i učenje jezika možda zvuči kao nemoguća misija, ali je itekako moguće. Sve što je potrebno jeste da se fokusirate na ono što gledate, i da pokušate da zapišete sve reči koje vam možda nisu bile jasne. Nakon odgledanog filma, pronađite ih u rečniku ili na internetu i odgonetnite njihovo značenje!

Takođe, slušanje strane muzike može imati pozitivnog efekta na brzinu savladavanja stranog jezika kojeg proučavate. Razna istraživanja su dokazala da osobe koje slušaju muziku na stranom jeziku imaju više šanse da isti i savladaju od osoba koje to ne čine. Stoga, odvrnite radio i prepustite se čarima učenja uz muziku!

Čitanje časopisa, slušanje muzike i gledanje filmova samo su neki od načina za savladavanje stranog jezika. Upis na kurs namenjen vašim ciljevima se uvek preporučuje. Jedino na taj način možete biti sigurni da dobijate prave, proverene informacije, kao i da na pravi način učite strani jezik.

Za više informacija o kursevima iz naše ponude, škola Tower vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju.

Comments are closed.