Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Strani jezici – Zašto je bitno učenje nekog stranog jezika?

Strani jezici

Strani jezici mogu predstavljati pravi izazov za učenje, i za osobe koje su ranije proučavali određeni jezik, i za osobe koje nikada nisu susreli sa istim.

Naravno, ne kaže se uzalud da osoba vredi onoliko koliko jezika zna. Strani jezici nam zaista mogu pomoći da postanemo bolji ljudi, da razvijemo osećaj tolerancije prema drugim kulturama i da proširimo svoje vidike.

Stoga, povod za učenje stranog jezika ne bi trebalo da bude samo i isključivo napredovanje u karijeri ili preseljenje u drugu državu. Razloga za učenje stranog jezika je mnogo. Iz tog razloga, škola Tower vam predstavlja savete za lakše učenje stranih jezika.

Strani jezici se lakše uče u grupi

Ukoliko se sa određenim stranim jezikom nikada niste sreli, a želite da upišete opšti kurs i savladate njegove osnove, najbolje je da to učinite u sklopu grupne nastave.

Grupna nastava je savršen izbor za početnike i osobe bez određenog predznanja stranog jezika.

Strani jezici

U školi Tower, grupe se formiraju na osnovu znanja stranog jezika, a ne na osnovu uzrasta polaznika. Na ovaj način, svi polaznici su na istom nivou znanja. Time se postiže lakša komunikacija između polaznika i profesora, ali i podstiče konverzacija između samih učenika.

Grupna nastava podstiče vas na savladavanje straha od konverzacije na stranom jeziku. Aktivnim učestovanjem u grupi lakše ćete naučiti nove stvari i savladati osnove stranog jezika kojeg proučavate.

Slušajte strani jezik iako ga ne razumete najbolje!

Možda zvuči besmisleno, ali slušanje stranog jezika sa kojim se do sada niste susreli može biti učinkovito!

Učenje stranog jezika može biti veoma zahtevno. Jedan od najizazovnijih aspekata učenja novog jezika jeste što on može sadržati različite glasove sa kojim se ranije niste susreli.

Istraživanja su pokazala da slušanje stranog jezika, čak iako ne razumete ništa, može imati pozitivan uticaj na to da lakše savladate osnovno gradivo.

Slušanjem se upoznajete sa prirodom samog jezika i načinom na koji se izgovaraju određeni glasovi. Kasnije, kada se odlučite za aktivno učenje stranog jezika, lakše ćete savladati i izgovor, a nećete se plašiti ni da komunicirate sa sagovornicima.

Dajte sebi vremena da savladate novi jezik

Ne žurite! To je najbolji savet koji vam možemo dati.

Kao što smo ranije i naglasili, učenje novog jezika može biti zahtevno. Stoga, dajte sebi dovoljno vremena da naučite novi jezik.

Ukoliko vam je strani jezik neophodan za napredovanje u karijeri, biće vam potrebno barem godinu dana da ga savladate.

Škola Tower nudi vam širok izbor specijalizovanih kurseva, kao što je kurs nemačkog jezika za medicinare.

Časovi nemačkog jezika u Beogradu

Preseljenje u drugu državu je samo po sebi stresno. Učenje novog jezika nije moguće obaviti u kratkom vremenskom periodu.

Cilj ovakvih kurseva jeste da vas nauče osnovama, koje ćete koristiti u svakodnevnom govoru i u okruženju u kojem ćete raditi. Na vama je da kasnije nastavite sa učenjem, razgovarajući sa kolegama ili izvornim govornicima.

Dakle, odvojite barem godinu dana za učenje stranog jezika.

Odaberite pouzdanu školu stranih jezika

Jedan od najvažnijih aspekata učenja stranih jezika jeste odabir prave i pouzdane škole.

Veoma je važno pronaći pouzdanog partnera i saveznika u učenju stranog jezika. To najčešće ne možete sami. Škola stranog jezika mora biti pouzdana, sa mnogo pozitivnih recenzija i sa dugogodišnjim iskustvom. Nastavni kadar u školi mora imati iskustva u ovom poslu.

Škola Tower je najbolji izbor za sve osobe koje žele da nauče novi jezik, kao što su engleski ili nemački.

Škola engleskog jezika za tinejdžere

Predavači u našoj školi postaće vaši motivatori prilikom učenja stranog jezika. Oni će vam davati vetar u leđa i učiniti da se oslobodite straha od komunikacije na stranom jeziku. Od njih ćete dobiti najbolje savete koji će učiniti da strani jezici ne predstavljaju bauk. Zauzvrat, od vas će se očekivati da kursu pristupite ozbiljno i predano.

U našoj školi možete upisati kurseve kao što su opšti kurs nemačkog jezika, nemački jezik za medicinare, engleski jezik za osnovce ili konverzacijski kurs engleskog jezika.

Za više dodatnih informacija, u svakom trenutku možete nas kontaktirati!

Comments are closed.