Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Saveti za efikasno učenje engleskog jezika

Saveti za efikasno učenje engleskog jezika

Saveti za efikasno učenje engleskog jezika koje ćemo vam predstaviti u narednim redovima biće vaš najbolji saveznik za brže i jednostavnije savladavanje sve četiri veštine ovog stranog jezika.

Engleski je jezik koji je veoma zabavan za učenje. Ipak, gramatika engleskog jezika i vokabular mogu odvratiti i najveštijeg učenika. Brzo i efikasno učenje engleskog jezika može delovati kao nemoguća misija.

Sa druge strane, sve dok imate pravu strategiju učenje engleskog jezika može biti jednostavno, a u isto vreme zanimljivo.

Koji su to saveti za efikasno učenje engleskog jezika koji će vam pomoći u ovom poduhvatu?

Čitajte literaturu na engleskom jeziku

Klasična literatura, novine, web stranice, feed na društvenim mrežama, kutije od namirnica – ako je na engleskom, pročitajte! Zašto? Ovaj sadržaj biće pun novih reči sa kojima se do sada niste susreli, ali i reči koje već znate. Na taj način, stičete priliku da proširite svoj vokabular engleskog jezika.

Saveti za efikasno učenje engleskog jezika

Ponovno izlaganje naučenim rečima daje vam nove primere u kontekstu rečenice, čime se u vašoj memoriji jačaju već naučene reči. Sa druge strane, učenje novih reči i izraza je od suštinskog značaja za izgradnju vašeg rečničkog arsenala.

Birajte literaturu koja najviše odgovara vašim preferencijama. Ukoliko volite stripove, čitajte ih! Ukoliko volite romane, čitajte ih! Izbor je samo i isključivo na vama. Savetujemo da krenete da lakšom literaturom, jer ćete time utabati put za kasnije čitanje teže i kompleksnije štivo.

Ponavljajte nove reči koje ste naučili 

Ovaj savet je klasičan savet koji vam svako ko je na najvišem nivou znanja može dati. To nije bez razloga, jer – funkcioniše!

Kada učimo, često toliko uživamo u novoj reči da je zaboraviti izgleda nemoguće. Ali to se može dogoditi. Stoga, steknite naviku da sa sobom nosite svesku ili notes ili koristite neku od aplikacija na vašem telefonu. Kada god čujete ili pročitate novu reč, zapišite je u kontekstu, odnosno u rečenici, uz napomenu o njenom značenju. Ovo vam štedi vreme, jer nećete morati da se trudite da je zapamtite i da zapamtite njeno značenje.

Razgovarajte sa izvornim govornicima ili iskusnim poznavaocima engleskog jezika

Čemu služi jezik ako ne za komunikaciju? Koliko puta ste čuli da ljudi kažu da razumeju strani jezik, ali ne znaju da pričaju? Strah od komunikacije na engleskom jeziku može vas sprečiti u daljem napredovanju i učenju ovog stranog jezika.

Saveti za efikasno učenje engleskog jezika

Veoma je važno komunicirati na engleskom jeziku sa izvornim govornicima ili sa ljudima koji su na nivou višem ili istom kao i vi. Na taj način, učite kako da se pravilno izražavate, širite svoj vokabular i svoje vidike.

Potražite izvorne govornike za neformalnu konverzaciju na stranom jeziku, upišite kurs engleskog jezika ili razgovarajte sami sa sobom. Iako na prvi pogled može zvučati čudno, izgovaranje reči naglas je od suštinskog značaja za njihovo memorisanje.

Saveti za efikasno učenje engleskog jezika – Slušajte podkastove ili muziku na engleskom

Da li vas možda interesuje politika? Kuvanje? Stand-up komedija? Blogovanje?

Sa temama koje pokrivaju sva interesovanja koja se mogu zamisliti postoji podkast na engleskom jeziku ili Youtube kanal.

Saveti za efikasno učenje engleskog jezika

Slušajte omiljeni podkast dok vozite automobil, dok odmarate kod kuće ili obavljate kućne poslove. U početku će vam možda biti teški izvorni akcenti, ali držite se toga. Uskoro ćete početi da razumete ono što čujete, ali ćete i naučiti mnogo novih fraza i izraza od izvornog govornika.

Putujte, ukoliko je to moguće!

Da li postoji bolji način za učenje engleskog jezika od putovanja? Bez obzira na to da li putujete kao turista u neku stranu zemlju engleskog govornog područja ili studirate u inostranstvu, učenje engleskog jezika je brže kada ste okruženi izvornim govornicima.

Saveti za efikasno učenje engleskog jezika

Nije tajna da je engleski jezik najrasprostranjeniji na svetu, sa dugačkom listom zemalja između kojih možete birati vašu sledeću destinaciju. Da navedemo samo neke – Australija, Novi Zeland, UK, SAD, Kanada ili Južna Afrika.

Prema tome, putovanja vam pomažu da naučite engleski jezik zarad boljeg razumevanja kulture zemlje koju posećujete, ali i da razvijete svoj vokabular i usavršite ga.

Saveti za efikasno učenje engleskog jezika škole Tower mogu vam pomoći da budete najbolja verzija sebe i naučite ovaj strani jezik u tren oka!

 

Comments are closed.