Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Pripreme za TOEFL

Pripreme za TOEFL

Pripreme za TOEFL jedini su adekvatan i proveren način da postignete i ostvarite najbolje rezultate polaganjem ovog testa.

TOEFL, odnosno Test of English as a Foreign Language je međunarodni ispit koji ima standardizovan karakter i služi za dokazivanje stečenog znanja ovog stranog jezika, na sličan način kao što to čini IELTS ispit. Kao takav, dostupan je za polaganje bilo gde u svetu, uključujući i našu državu.

Ovaj ispit najčešće se polaže u svrhe akademskog napretka i upisa na univerzitete na evropskom i američkom kontinentu. Prema tome, najpotrebniji je mladima koji žele da nastave svoje školovanje na nekim od najboljih i najprestižnijih fakulteta i koledža.

Zbog čega su vam neophodne pripreme za TOEFL ispit

Ukoliko i vas zanima odgovor na pitanje zbog čega su vam važne pripreme za TOEFL, na pravom ste mestu.

Pripreme za TOEFL

Radi se o jednom od najpopularnijih i najatraktivnijih ispita na svetu, koji je priznat u više od 130 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Kanadu, Nemačku, Australiju i druge države sa najvažnijim fakultetima.

U prilog tome koliko je priprema bitna za polaganje TOEFL ispita govori i činjenica da je sertifikat ovog međunarodnog ispita priznat u preko 10.000 visokoobrazovnih institucija. Među institucijama koje prihvataju ovaj sertifikat nalaze se i Harvard, Princeton, Boston i London univerziteti.

S obzirom na široko prihvatanje ovog sertifikata, njegova vrednost za akademski napredak je od neprikosnovenog značaja za mlade ljude i akademike. Ipak, pre nego što se odlučite za polaganje TOEFL ispita, proverite da li fakultet koji želite prihvata ovaj sertifikat ili ne. Nakon toga, neophodno je da proverite i utvrdite koliko bodova na testu morate da osvojite. Svaki univerzitet ima propisani minimalni nivo bodova neophodnih za upis.

Kako se polaže TOEFL ispit?

Ovaj međunarodni ispit polaže se na računaru (internet based test) i sastoji se iz četiri dela – reading, listening, speaking i writing. Sve četiri veštine neophodno je dobro kombinovati i poznavati. Zbog čega je tako? Polaganje TOEFL ispita podrazumeva slušanje i odgovaranje na zadato pitanje. Takođe, od vas će se zahtevati da čitate, slušate i odgovarate na pitanja. Kao i da čitate, slušate i napišete odgovor na zadato pitanje.

Pripreme za TOEFL

Ceo ispit ima trajanje od otprilike 3 i po sata. Prema tome, neophodno je da se fokusirate, ostanete skoncentrisani i dobro slušate i čitate ono što se od vas zahteva.

Prijavljivanje se vrši na zvaničnom TOEFL sajtu, a sami možete odabrati centar i vreme polaganja ispita. Posebna pogodnost jeste polaganje testa od kuće, ukoliko ispunjavate sve potrebne uslove i posedujete svu neophodnu opremu.

Ono što je posebnost ovog testa jeste da se može polagati više puta, i kombinovati najbolje rezultate iz sva četiri dela.

Pripreme za TOEFL u okviru škole Tower

Dakle, kao što i sami imate prilike da vidite, pripreme za TOEFL su od krucijalnog značaja. Škola stranih jezika, Tower, vam u tome može pomoći.

Ukoliko se odlučite da nam ukažete poverenje za pripremanje jednog od najbitnijih ispita koje ćete u životu polagati, mi ćemo biti vaš najbolji saveznik!

Na pripremama za TOEFL ispit bićete upoznati sa formom samog teksta, ali i sa određenim cakama koje vam mogu biti od pomoći pri polaganju ispita. Uz nas ćete se lakše snaći na ispitu, s obzirom na to da se priprema vrši kroz realnu simulaciju testa.

Takođe, priprema za TOEFL ispit proširiće vaš vokabular, i podstići vašu fluentnost, što znači da ćete ostvariti bolje rezultate i biti korak bliže ka upisu na željeni univerzitet.

Škola Tower je prvi stepenik na putu ka ostvarivanju akademskog i poslovnog napretka služeći se stranim jezicima, kao što su engleski i nemački!

Kod nas, osim pripreme za TOEFL i IELTS, možete upisati i druge kurseve. To su pre svega kurs nemačkog za medicinare ili engleski za tinejdžere. Čekamo vas!

 

Comments are closed.