Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Priprema za Cambridge English

Priprema za Cambridge English

Priprema za Cambridge English ispit zahteva mnogo posvećenosti i truda, s obzirom na to da je ovaj test jedan od najzahtevnijih kada je u pitanju engleski jezik.

Ukoliko želite ovaj sertifikat, veoma je važno da postoji adekvatna i ozbiljna priprema za Cambridge English ispit. U tome vam može pomoći škola stranih jezika Tower.

Zašto je važna priprema za Cambridge English?

Cambridge English sertifikat je najcenjeniji i najzastupljeniji u zemljama engleskog govornog područja.

Ukoliko želite da položite jedan od najzahtevnijih testova engleskog jezika, biće vam neophodna priprema za Cambridge English ispit. Ne zaboravite da vam posedovanje ovog sertifikata otvara mnoga vrata, kako u akademskom smislu, tako i u poslovnom svetu. Stoga, pripremi za ovaj test pristupite ozbiljno i temeljno.

Praktično da ne postoji kompanija, univerzitet ili organizacija u svetu, u zemljama u kojima se govori engleski jezik, koja ne prihvata ovaj sertifikat. Ukoliko vam se ukaže prilika da radite ili studirate u inostranstvu, velika je verovatnoća da će od vas biti traženo sa posedujete Cambridge English sertifikat. Zato, na vreme počnite sa pripremama i dovedite svoje znanje engleskog jezika do savršenstva.

Šta obuhvata priprema za Cambridge English ispite?

Priprema za Cambridge English ispit obuhvata aktivno uvežbavanje sve četiri veštine u engleskom jeziku: speaking, writing, reading i listening.

Priprema za Cambridge English

Kako biste uspešno položili neki od Cambridge English ispita, moraćete da savladate sve četiri veštine i dokažete da je vaše znanje ovog jezika na zavidnom nivou.

Priprema obuhvata zanimljive vežbe komunikacije i govora, u realnim situacijama koje vas mogu zadesiti. Na taj način, vi zapravo stičete dovoljno hrabrosti da o svojim stavovima govorite jasno i glasno, bez razmišljanja o tome da li ćete pogrešno izgovoriti određene reči. Aktivnim učestvovanjem u diskusiji oslobađate se postojećeg straha od konverzacije na stranom jeziku.

Osnovni cilj ove pripreme jeste da steknete samopouzdanje da iznosite svoje stavove na engleskom jeziku. Ovo ćete kasnije lako primeniti i na realne situacije, kakve su razgovori za posao, naprimer.

S obzirom na to da su Cambridge English ispiti koncipirani na više različitih nivoa, ili popularno „stepenica“, veoma je važno da znate koji ispit vam je zapravo potreban. Tada vam najbolji saveznik može biti naša Tower škola. Mi smo tu da vam ukažemo na to koji nivo znanja zapravo posedujete i za koji Cambridge English ispit bi trebalo da se pripremate.

Nivoi Cambridge English sertifikata

Postoji pet različtih nivoa Cambridge English sertifikata, a svaki je za nijansu teži od svog prethodnika.

Tower škola vam može pomoći u tome da se odlučite za onaj ispit koji će vam doneti najviše koristi u budućnosti.

Pre svega, tu je A2 – Key test. Polaganjem ovog ispita dokazujete da posedujete osnovno znanje engleskog jezika, uz pomoć kojeg možete da se snađete u svakodnevnoj, ležernoj komunikaciji.

B1 – PET test je vaš sledeći stepenik na putu ka usavršavanju znanja engleskog jezika. Ovim testom dokazujete da imate dovoljno znanja i samopouzdanja da razgovarate o temama sa kojima se susrećete svakodnevno.

FCE test podrazumeva da je vaše znanje engleskog jezika na nešto višem, B2 nivou. Ovim tekstom otvarate sebi vrata da upišete osnovne studije u zemljama u kojima engleski jezik nije maternji ili određene kurseve u inostranstvu.

CAE test polažu svi oni čije je znanje ovog stranog jezika na veoma visokom nivou, kako bi mogli da napreduju u akademskom smislu, a kasnije i u svojoj profesiji. Polaganjem ovog testa pokazujete da umete da razgovarate fluentno, kao i da se odlično služite akademskim i stručnim terminima.

CPE test je poslednji stepenik na putu ka usavršavanju znanja engleskog jezika. Ukoliko položite ovaj ispit – čestitamo! Usavršili ste svoje znanje i sada možete uspešno polagati ispite na master i doktorskim studijama u inostranstvu! Uz pomoć ovog sertifikata možete aplicirati za visoke pozicije u bilo kojoj firmi u svetu. Nije potrebno posebno naglašavati kolika je vrednost ovog sertifikata za vaše poslovno napredovanje.

Priprema za Cambridge English

Škola stranih jezika Tower može vam pomoći u pripremi za bilo koji od Cambridge English ispita. Za sve dodatne informacije, uvek nas možete kontaktirati.

 

 

Comments are closed.