Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Priprema osnovaca za Cambridge English

Priprema osnovaca za Cambridge English

Priprema osnovaca za Cambridge English od izuzetne je važnosti.

Cambridge ispit engleskog jezika priznaju razne škole, univerziteti, institucije i poslodavci širom sveta. Bilo da želite da otvorite svom detetu razne mogućnosti u akademskom ili poslovnom smislu, polaganje ovog međunarodnog ispita prvi je korak na tom putu. Dakle, posedovanje Cambridge sertifikata jedini je dokaz znanja engleskog jezika koji vam je zaista potreban!

Učenje ovog stranog jezika u osnovnoj školi nije dovoljno. Neretko deca nisu dovoljno motivisana ili se sa njima ne radi na adekvatan način. Nastavnici u školi obično nemaju vremena da se posvete svakom detetu pojedinačno, već strogo prate nastavni plan i program. Međutim, deca usvajaju znanja različitim tempom i brzinom. Dok nekima učenje jezika i njegovo usvajanje prirodno godi i leži, drugima je potrebna dodatna pomoć.

Ukoliko primetite da je vašem detetu neophodna dodatna pažnja i posvećenost predavača, upis na kurs engleskog za osnovce je pametna ideja. Ukoliko vaše dete pokazuje želju ili talenat za strane jezike, podržite ga u tome. Samo tako ćete mu pružiti priliku da pohađa najkvalitetniju pripremu za neki od međunarodnih ispita.

Šta sve podrazumeva priprema osnovaca za Cambridge English ispit u školi Tower otkrivamo vam u narednim redovima.

A2- KEY nivo – Priprema osnovaca za Cambridge English

Ukoliko je vaše dete zainteresovano za učenje engleskog jezika, to se veoma jednostavno može primetiti.

Vaš osnovac, naročito u mlađem uzrastu, pokazuje sposobnost da se sporazume na ovom stranom jeziku u jednostavnim, svakodnevnim situacijama. Poznaje uobičajene fraze i izraze koje se koriste u neformalnoj konverzaciji. Dete koje se priprema za A2-Key (KET) ispit obično kroz čitanje i slušanje ume da prepozna kontekst rečenice i razume je. Obično ume i da se predstavi i kaže nekoliko stvari o sebi.

Kako bi dete uspešno položilo ovaj ispit, ipak će mu biti neophodna dodatna priprema. Ova priprema podrazumeva vežbanje sve 4 jezičke veštine – slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Priprema osnovaca za Cambridge English

Rad na sve četiri jezičke veštine od suštinske je važnosti za polaganje bilo kog ispita engleskog jezika, uključujući TOEFL i IELTS ispite.

Predavači na kursu pomno prate napredak deteta, ukazuju na potencijalne probleme i prepreke koje je potrebno prevazići, a daju i motivaciju deci za dalje učenje i ostvarivanje napretka.

A2- KEY ili KET test omogućava vašem detetu da se upozna sa strukturom kasnijih testova, kao i da gradi sebi put ka savladavanju engleskog jezika.

Priprema osnovaca za polaganje PET ispita

B1 PRELIMINARY ili PET test namenjen je deci koja pokazuju interesovanje za poboljšavanje jezičkih veština. Osim toga, ovaj ispit značajno skraćuje vreme neophodno za polaganje narednog, FCE ispita.

Ukoliko vaše dete pokazuje mogućnost lakog komuniciranja u svakodnevnim situacijama, ume da napiše jednostavne rečenice ili e-mail ili čita razne, kratke tekstove – omogućite mu pripremu za polaganje PET ispita.

B2 – FIRST (FCE) ispit

Priprema za FCE ispit namenjena je deci koja pohađaju osmi razred osnovne škole. Obično u ovom periodu deca pokazuju veću spremnost i samouverenost u konverzaciji na engelskom jeziku. Jasno i precizno iskazuju svoja mišljenja i argumente u diskusiji. Strah od konverzacije na stranom jeziku obično više nije prisutan, naročito ako dete već ima položen A2 nivo.

Priprema osnovaca za Cambridge English

Osnovcu višeg uzrasta više nije problem pisanja sastava i domaćih zadataka na engleskom jeziku. Ukoliko dovoljno dugo uči engleski jezik, dete bez ikakvih problema prati sadržaje na stranom jeziku, bilo da se radi o online materijalima ili čitanju knjiga.

Kao što je slučaj sa KET ispitom, tako se i na pripremi za FCE ispit vežbaju sve četiri navedene jezičke veštine.

Kako bi vaše dete napredovalo u akademskom smislu, a kasnije otvorilo sebi i razne poslovne mogućnosti, ovaj sertifikat trebalo bi da bude sastavni deo njegovog CV-a ili radne biografije.

 

Comments are closed.