Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Kako ti dobro poznavanje engleskog jezika pomaže da napreduješ u karijeri?

Poznavanje engleskog jezika

Poznavanje engleskog jezika je veoma važno za napredak u akademskom smislu, ali i za napredovanje u karijeri.

Svakome od nas je posao koji obavljamo od krucijalnog značaja. Kako bismo iskoristili svoj pun potencijal, poznavanje i tečno pričanje stranog jezika je alatka koja nam u tome pomaže.

Ne kaže se uzalud da čovek vredi onoliko koliko jezika zna. Ipak, poznavanje jednog jezika je od presudnog značaja za praktično sve ljude koji žele progres u poslu kojim se bave. To je upravo poznavanje engleskog jezika.

Multinacionalne kompanije, ali i firme osnovane u našoj državi često navode poznavanje ovog stranog jezika kao preduslov za zaposlenje. Ipak, to nije jedina motivacija zbog kojeg bi trebalo da znate da pričate i pišete na engleskom jeziku. Engleski jezik će vam umnogome pomoći u napredovanju u karijeri, ali i u drugim aspektima života.

Škola stranih jezika Tower otkriva kako vam engleski jezik zapravo pomaže u ostvarivanju poslovnog napretka.

Poznavanje engleskog jezika ti otvara mnoga vrata za različite poslovne prilike

Ako govorite samo maternji jezik, vaše mogućnosti za posao mogu biti ograničene. Kada govorite engleski, u mogućnosti ste da tražite poslove van svoje matične zemlje, što dramatično povećava vaše šanse za zaposlenje u sferi koja vas interesuje.

Poznavanje engleskog jezika

Kada su izgledi za posao loši u vašoj zemlji, mogućnost zaposlenja van granica je od velike pomoći. Isto tako, ako vam se sviđa ideja da živite i radite u drugoj zemlji, poznavanje engleskog jezika će vam biti itekako korisno.

Osim toga, dobro poznavanje ovog stranog jezika koristiće vam i u domaćim firmama. Naime, kao što smo i naglasili, sve je veći broj domaćih kompanija koje traže tečne govornike engleskog jezika koje će zaposliti. Razloga za to je mnogo. Pre svega, kompanije osnovane u Srbiji sa klijentima u inostranstvu uvek će zahtevati od vas, kao od zaposlenog, da dobro poznajete engleski jezik, da imate širok vokabular i da poznajte gramatiku engleskog jezika. Ostvarivanje dobrih odnosa sa klijentima u inostranstvu, kao i održavanje tih veza nije moguće bez veoma dobrog poznavanja jednog od najvećih svetskih jezika.

Poznavanje engleskog jezika stvara više prilika za poslovni napredak unutar kompanije

Ako znate da čitate, pišete ili govorite engleski, možda će vam se pružiti više prilika i možda ćete imati pravo na unapređenje zbog svojih jezičkih veština.

Na primer, ako su vašoj kompaniji potrebni zaposleni koji će putovati u zemlje engleskog govornog područja ili komunicirati sa klijentima kojima je prijatnije da govore engleski, od vas će možda biti zatraženo da to i učinite. U ovakvim situacijama, kompanija će odabrati zaposlenog koji najbolje i najlakše govori engleski jezik. Stoga, iskoristite priliku da napredujete u karijeri i unapredite svoje znanje engleskog jezika. To možete učiniti na više načina, a jedan od njih je i upisivanjem na kurs engleskog jezika.

Komunikacija na engleskom jeziku povećava vaše samopouzdanje

Ako radite u multinacionalnoj kompaniji, postoji velika šansa da će engleski biti zajednički jezik koji se koristi za svakodnevni razgovor. Prema tome, sticajem okolnosti moraćete da komunicirate na engleskom jeziku svakog dana. Samim tim, vaše poznavanje ovog jezika biće sve bolje, a vi ćete steći i više samopouzdanja.

Poznavanje engleskog jezika

Ako samopouzdano koristite engleski, lakše ćete komunicirati sa kolegama tokom pauze za kafu i ručak, što će vam omogućiti da uspostavite nove veze i prijateljstva na radnom mestu. To nikada ne može biti naodmet, zar ne?

Kao što i sami imate priliku da se uverite, poznavanje engleskog jezika zaista ima velikog uticaja na vaš poslovni napredak. Prema tome, škola stranih jezika Tower nudi vam mnoštvo kurseva engleskog jezika koji će vam pomoći u toj nameri. Pozovite nas!

 

Comments are closed.