Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Zašto upisati nemački za medicinare?

nemački za medicinare

Zašto upisati nemački za medicinare? Ako i vas zanima odgovor na ovo pitanje, na pravom ste mestu.

Svaki vešt i učen lekar sanja da radi u najboljim zdravstvenim organizacijama u svetu. Ove organizacije takvim lekarima pružaju priliku da maksimalno iskoriste svoj potencijal. Nemačka je jedno takvo mesto gde se nalaze neke od najboljih zdravstvenih institucija. Stoga, ova država pruža lekarima priliku da svoje veštine i znanja koriste za bolji tretman pacijenata.

Zemlja poseduje najnovije i najnaprednije alate i tehnologiju koja se koristi u svim oblastima medicine, te pacijentima omogućava najviši nivo nege. U državi isto tako postoji manjak zdravstvenih radnika, naročito u manjim gradovima i ruralnim područjima. Kako nemački narod veoma poštuje lekarsku profesiju, ne čudi ni podatak da sve veći broj lekara širom Evrope hrli upravo u ovu državu. Stroge smernice koje sledi medicinska profesija u Nemačkoj takođe su razlog za veliko interesovanje medicinara za rad u ovoj državi.

Osim radne vize i medicinske dozvole za rad, od zdravstvenih radnika traži se i poznavanje nemačkog jezika. Zašto upisati nemački za medicinare, jedan od kurseva u našoj školi, otkrivamo vam u narednim redovima.

Poznavanje nemačkog jezika jedan je od preduslova za rad u medicini u ovoj državi

Lekari i medicinske sestre iz Srbije moraju poznavati nemački jezik ukoliko žele da rade u ovoj evropskoj državi. Razloga za to je više. Međutim, najvažniji razlog svakako je zato što upravo to pomaže da se uspostavi dobar odnos između lekara i pacijenta.

Kada lekar zna jezik, može da komunicira sa lakoćom. Ova komunikacija je važna za tačno postavljanje dijagnoza i vođenje medicinske dokumentacije. Sve ovo, zauzvrat, rezultira boljim tretmanom.

nemački za medicinare

Kako je medicinska profesija strogo regulisana, lekari bi trebalo da dokažu svoje znanje nemačkog (najmanje nivo b2) da bi dobili odobrenje za rad. Mnoge ustanove u Nemačkoj zahtevaju i nemački nivo znanja C1, te doktori moraju da polože Fachsprachenprüfung ispit.

Počnite se učenjem nemačkog za medicinare na vreme

Ako je vaš cilj rad u Nemačkoj ili u nekoj od država nemačkog govornog područja u sferi medicine, savetujemo da sa učenjem jezika krenete na vreme.

Nekad je potrebno i do 3 godine učenja kako bi se postigao dovoljan nivo znanja za rad u nekoj od najprestižnijih medicinskih ustanova u Nemačkoj. Međutim, većini medicinara biće dovoljno 2 godine učenja jezika. To je dobar start i pruža dobru početnu poziciju u medicinskim ustanovama u zemljama nemačkog govornog područja.

Iako nemačke bolnice neretko nude pakete učenja ovog stranog jezika svojim radnicima, prethodno znanje (naročito B2 nivo) otvara vam sva vrata od samog starta. Tečno poznavanje jezika će pomoći svakom lekaru da izgradi uspešnu karijeru u Nemačkoj.

Zašto upisati nemački za medicinare – Kako pronaći savršen kurs za medicinare?

Kao što možete da pretpostavite, nemački za medicinare predstavlja specijalizovani kurs, koji ne nude sve škole stranog jezika. Ali, imate sreće! Škola Tower nudi vam najkompletniji kurs nemačkog jezika za medicinare, koji će vam pomoći da usavršite svoje znanje ovog stranog jezika i naučite da komunicirate sa pacijentima, poslodavcima i svojim kolegama u inostranstvu.

Svrha ovog kursa je upravo to – da vas osposobi za rad u medicini na nemačkom jeziku. Polaznici kursa imaju priliku da nauče sve neophodno za početak rada u Nemačkoj u oblasti medicine.

Kako se radi o izuzetno zahtevnoj i odgovornoj oblasti rada, medicinarima je neophodan specijalizovani kurs koji će ih naučiti osnovama adekvatne komunikacije sa pacijentima, bilo u bolnici, staračkom domu ili drugim zdravstvenim institucijama.

Ako je vaš cilj zaposlenje u medicinskoj ustanovi u Nemačkoj, savetujemo da upišete specijalizovani kurs za medicinske radnike Deutsch B1-B2 u našoj školi.

nemački za medicinare

Za više informacija o upisu na kurs nemačkog za medicinare ili bilo kom drugom kursu iz ponude škole Tower, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.

Comments are closed.