Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Nemački jezik za početnike

Škola nemačkog jezika za početnike

Nemački jezik za početnike može delovati zaista zastrašujuće. Ipak, ukoliko želite da naučite ovaj strani jezik, radi komunikacije ili napredovanja na poslu, strah ne sme preovladati.

Kada jednom upišete kurs stranog jezika, istrajnost je od neprocenjive važnosti za njegovo savladavanje. Ipak, kada su početnici u pitanju postoje određeni saveti koji mogu biti od pomoći.

Škola Tower otkriva zašto nemački jezik za početnike može biti zanimljiv i kako istrajati u nameri da se njegove osnove i savladaju.

Nemački jezik za početnike – Jednostavnije je u grupi!

Ukoliko se ranije niste susreli sa određenim stranim jezikom, a želite da upišete neki od kurseva, najbolje je da to učinite u grupi. Grupna nastava pružiće vam daleko veće šanse da savladate nemački jezik ili bilo koji drugi jezik brže i efikasnije.

Naime, radi se o tome da je učenje u malim grupa, od svega nekoliko polaznika, mnogo zanimljivije. Interakcija između polaznika ili između polaznika i predavača znači i više komunikacije na stranom jeziku. Za brže savladavanje gradiva i oslobađanja straha od konverzacije na stranom jeziku ovo može biti od presudne važnosti.

Osim toga, u grupi u kojoj se nađete, možete upoznati ljude koji dele slična interesovanja sa vama. Velika je verovatnoća da ćete jezik savladati brže, a da ćete steći i prijatelje sa kojima možete komunicirati i vežbati izgovor određenih reči koje vam stvaraju problem. Na ovaj način možete savladati i najčešće probleme koji se javljaju tokom učenja stranog jezika.

Učenje novog jezika zahteva mnogo vremena i doslednosti

Učenje novog jezika, kao što je nemački jezik, zaista zahteva mnogo vremena. Iako vam u određenom trenutku može delovati da učenje jezika ide sporo, to zapravo nije tako. Potrebno je i nekoliko meseci kako bi se savladale osnove nemačkog jezika. Ukoliko budete istrajni i u svakom trenutku imali cilj u glavi, učenje jezika može biti veoma zabavno i interesantno.

Škola nemačkog jezika za početnike

Osim pohađanja kursa, neophodno je ostati dosledan i van škole. Dakle, čitanje tekstova na stranom jeziku, slušanje strane muzike, gledanje filmova ili informativnih emisija može doprineti bržem učenju jezika.

Razmišljanje na nemačkom jeziku može vam pomoći u savladavanju osnova

Iako je ovo veoma težak zadatak, razmišljanje na nemačkom jeziku je pravi put ka savladavanju istog.

Dakle, dok govorite, nikako nemojte razmišljati na maternjem jeziku i prevoditi na nemački. Trudite se da osmišljate rečenice na nemačkom, jer se na taj način lakše savladava jezik i gramatika.

Kada god imate priliku za to, govorite nemački! Nemojte se plašiti grešaka koje bi se mogle dogoditi. Greške su prirodne tokom procesa učenja stranog jezika. Ukoliko savladate veštinu razmišljanja na stranom jeziku i govor će biti tečnije, a reči će zvučati prirodnije.

Osim toga, možete pronaći i ’’partnera’’ u učenju stranog jezika. Daleko je lakše savladavanje jezika kada imate priliku da ga ponavljate uz određenu osobu. Ako je vaš partner na višem nivou nemačkog jezika, brže ćete prelaziti nivoe ovog jezika.

Nemački jezik za početnike u školi Tower

Škola stranih jezika Tower nudi vam nekoliko kurseva nemačkog jezika, u zavisnosti od vašeg trenutnog nivoa znanja.

Početnicima se preporučuje opšti ili konverzacijski kurs nemačkog jezika, jer se upravo na tako mogu naučiti osnove ovog jezika. Ukoliko jezik učite radi boljeg snalaženja u stranoj državi u kojoj radite ili koju planirate da posetite, opšti kurs nemačkog jezika savršeno je rešenje za vas.

Osim toga, u našoj školi možete upisati i neke od specijalizovanih kurseva, kao što je nemački za medicinare.

Škola Tower vam nudi i kurseve engleskog jezika, u vidu individualne ili grupne nastave, u mikro grupama – od 3 do 6 polaznika.

Škola nemačkog jezika za početnike

Za više informacija o kursevima koje možete pohađati u našoj školu, u svakom trenutku možete nas kontaktirati!

Comments are closed.