Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Nemački jezik za medicinske radnike

Nemački jezik za medicinske radnike

Nemački jezik za medicinske radnike podrazumeva sticanje neophodnog znanja iz ovog stranog jezika za stručnu komunikaciju sa lekarima i pacijentima.

Ukoliko je vaš cilj rad ili studiranje u oblasti medicine u nekoj od država nemačkog govornog područja, časovi nemačkog za medicinare savršeno su rešenje za vas.

Beli mantil i stetoskop nisu jedino što čine lekara. Isto tako, poznavanje reči kao što su Danke ili Sprechen Sie Deutsch ne znači da tečno pričate nemački jezik. Postoji mnogo toga što ide ruku pod ruku sa specijalizacijom u medicini. Jedna od tih stvari svakako je i savladavanje nemačkog jezika.

Sam podatak da jezik koristimo kako bismo opisali svet oko nas, dovoljan je da počnete da učite ovaj strani jezik ukoliko želite da ostvarite napredak u medicinskoj karijeri. Vaši pacijenti u Nemačkoj ili nekoj drugoj državi Evrope koristiće nemački jezik kako bi opisali problem koji imaju. Dakle, ako možete da dođete do korena problema na jeziku koji oboje razumete, proces lečenja teći će daleko jednostavnije.

Zašto je važno da medicinski radnici poznaju nemački jezik?

Ukoliko želite da živite i radite u Nemačkoj, razlog za učenje ovog jezika je očigledan. Naime, i nekoliko ključnih fraza koje ste naučili može imati velikih prednosti. Uklanjanje jezičke barijere između vas i vašeg pacijenta smanjuje vreme utrošeno na pokušaj prevođenja simptoma koje neko doživljava. Kada razgovarate sa pacijentom na njegovom maternjem jeziku, možete biti precizniji, brži i tačniji – što je posebno važno kada su fini detalji razlika između dijagnoza.

Nemački jezik za medicinske radnike

Tečno poznavanje nemačkog jezika takođe vas razlikuje od konkurencije. Dakle, učenje stranog jezika prvi je korak ka bavljenju medicinom u zemlji nemačkog govornog područja.

Šta je potrebno da postanete medicinski radnik u Nemačkoj?

Kao i većina zdravstvenih sistema, programi u Nemačkoj fokusiraju se na specijalizovanu negu za različite starosne grupe.

Očekujte da ćete provesti najmanje tri godine učeći. Prve dve godine najverovatnije ćete provesti učeći generalizujuće metode nege i lečenja pacijenata. U poslednjoj godini, odlučićete da li nastavljate sa opštom negom ili želite da se specijalizujete za posebnu oblast medicine. Šta god da odaberete, biće vam neophodno licenca.

Kao što možete da pretpostavite, potrebno vam je i znanje nemačkog jezika. Kandidati za medicinske sestre ili drugu kategoriju zdravstvenih radnika moraju imati jezičku obuku ili biti voljni da kroz istu prođu. Stoga, biće vam potrebi i časovi nemačkog za medicinare.

Svakako se savetuje da sa časovima nemačkog jezika počnete što je pre moguće, ukoliko je vaš krajnji cilj rad u Nemačkoj. Intenzivni kursevi ovog stranog jezika za medicinare imaju za cilj da upoznaju polaznike sa osnovnim veštinama nemačkog, kako bi mogli bolje da komuniciraju sa svojim pacijentima.

Nemački jezik za medicinske radnike u školi Tower

Škola Tower, između ostalog, nudi svojim polaznicima specijalizovani kurs za medicinske radnike.

Ovaj kurs podrazumeva brzo i efikasno usvajanje znanja i veština nemačkog jezika u oblasti medicine.

Časovi nemačkog za medicinare se organizuju na nedeljnom nivou, a podrazumevaju i rad i učenje u malim grupama. Grupe čini maksimalno 6 polaznika. One se formiraju na osnovu nivoa znanja koje polaznici poseduju.

Prednost učenja u mikro grupama je učestvovanje u diskusiji. Aktivnom konverzacijom sa profesorima i drugim polaznicima vežbate svoje postojeće znanje, ali i usvajate nove veštine. Govor, slušanje, čitanje i pisanje sastavni su deo kursa nemačkog za medicinske radnike.

Na ovim časovima naučićete osnovni medicinski rečnik, kako biste mogli da komunicirate za svojim kolegama, lekarima, medicinskim osobljem, nadređenima, ali i sa pacijentima.

Ukoliko planirate zaposlenje u nekoj od država nemačkog govornog područja, savetujemo da kurs nemačkog za medicinare upišete na vreme. Vodite računa o tome da će vam biti neophodno barem godinu dana intenzivnog učenja, obrađivanja komplikovanih tema i stručnog rečnika, kako biste sa sigurnošću mogli da radite u medicini.

Nemački jezik za medicinske radnike

Za više informacija o ovom specijalizovanom kursu u školi Tower, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.

Comments are closed.