Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Nemački jezik za decu

Nemački jezik za decu

Nemački jezik za decu predstavlja savršenu priliku da se upoznaju sa osnovama ovog, jednog od najrasprostranjenijih, jezika na svetu.

U savremeno doba, poznavanje engleskog jezika se podrazumeva. Stoga, roditelji se, gotovo instinktivno, odlučuju da dete upišu upravo na kurs engleskog jezika. Međutim, i nemački jezik postaje sve popularniji izbor roditelja i dece u poslednje vreme. Popularnost ovog stranog jezika povezana je i sa činjenicom da sve više ljudi planira preseljenje i život u nekoj od država nemačkog govornog područja. Samo neki od tih faktora su veće mogućnosti za dete, širenje njihovih vidika, šanse za akademski napredak u Nemačkoj, Austriji i slično.

Poznavanje nemačkog jezika je veoma korisno, kako odraslim osobama, tako i deci. Zbog čega je tako i zašto bi trebalo upisati dete na kurs ovog stranog jezika, otkriva vam škola stranih jezika Tower.

Deca i osnovci mogu nesmetano učiti dva ili više jezika

S obzirom na to da se učenje stranih jezika preporučuje deci od najranijeg uzrasta, nije retkost da se roditelji odluče za simultano upisivanje mališana na kurseve dva strana jezika. Najčešće su to engleski i nemački jezik.

Nemački jezik za decu

Sposobnost deteta da istovremeno uči više stranih jezika i naučno je podržana raznim istraživanjima. Upravo u najranijem uzrastu je moć ’’upijanja’’ znanja najveća, i upravo tada bi dete trebalo upisati na kurs. Upravo tada će dete najlakše prihvatiti određeni strani jezik, kao što to čini sa maternjim jezikom.

Iako deca nisu svesna toga, znanje nemačkog jezika može im pružiti mnogo mogućnosti za kasnije napredovanje u životu.

Stoga, nemački jezik za decu predstavlja i investiciju u njihovu budućnost. Upisivanje na neki od prestižnih evropskih univerziteta ili preseljenje u stranu državu daleko je jednostavnije uz poznavanje engleskog i nemačkog jezika. Prema tome, zbog čega ne biste otvorili svom detetu i ova vrata i osigurali im sigurniju akademsku i poslovnu budućnost?

Širenje vidika i razvijanje osećaja tolerancije prema različitostima

Osim što pruža priliku vašem detetu da napreduje u karijeri i školovanju, učenje dodatnog stranog jezika širi vidike i razvija osećaj tolerancije prema različitim kulturama.

Negovanje tolerancije je, naročito u modernom dobu, imperativ. Učenje stranih jezika doprinosi upravo tome.

Učenjem nemačkog jezika u najranijem uzrastu deca će i podsvesno usvojiti kulturu i običaje, na potpuno prirodan način. Samim tim, kasnije će uvideti i samo da su razlike među narodima normalna pojava, i naučiti da cene i poštuju i tuđu kulturu, kao što bi i sopstvenu. Gledanje crtanih filmova, slušanje muzike za decu i čitanje knjiga na ovom stranom jeziku takođe može biti od koristi.

Osim što će pomoći u razvijanju tolerancije, učenje nemačkog jezika, može pomoći u formiranju ličnosti vašeg deteta. Kao što i sami možete videti, tokom učenja stranog jezika dolazi, podsvesno, do upijanja običaja, kulture, drugačijeg sagledavanja stvari i slično. Iako učenje stranog jezika može formirati ličnost i u kasnijem dobu, kod dece je ovo daleko izraženije.

Nemački jezik za decu u školi Tower

Škola stranih jezika Tower pruža vašim osnovcima priliku da uče dva svetska strana jezika – engleski i nemački.

Ukoliko se odlučite da upišete svoje dete na kurs nemačkog jezika, budite sigurni da će to biti najbolja odluka koju možete doneti za njihovu budućnost. Zanimljive jezičke igre, kreativno i aktivno učestvovanje na časovima, kao i najbolji alati za motivisanje dece čine da deca brže savladaju ovaj strani jezik.

Nemački jezik za decu

Grupe su organizovane tako da se najviše šest polaznika može naći u jednoj grupi. Sve to čini da se nastavnik može podjednako dobro posvetiti svakom učeniku.

Važno je napomenuti da postoje dve varijante kursa nemačkog za decu – kurs koji prati školsko gradivo i kurs po programu nemačkog izdavača uz istovremeno praćenje školskog programa.

Za više informacija o kursu nemačkog za osnovce, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

 

 

Comments are closed.