Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Kurs nemačkog jezika u Beogradu

Kurs nemačkog jezika u Beogradu

Kurs nemačkog jezika u Beogradu je najbolji način da naučite ovaj strani jezik ili savladate njegove osnove.

Nemački jezik ima najveći broj izvornih govornika u Evropskoj uniji, daleko više od engleskog, španskog ili francuskog. Ovaj strani jezik svrstava se među deset najčešćih jezika u svetu.

Iako vam na prvo slušanje može delovati kao težak i komplikovan jezik, nemački jezik možete naučiti veoma jednostavno i brzo, odabirom pravog kursa u adekvatnoj školi stranih jezika.

Škola Tower predstavlja vam nekoliko zanimljivih razloga zbog kojih bi trebalo upisati kurs nemačkog jezika u Beogradu.

Nemački jezik je važan jezik u akademskoj zajednici

Da je upravo nemački veoma važan jezik među akademcima govori i činjenica da je preko sto Nobelovih nagrada otišlo u ruke sjajnih Nemaca za dostignuća u fizici, medicini, hemiji, književosti i drugim oblastima.

Uz toliki broj nagrađivanih naučnika iz matične zemlje, možda nije iznenađujuće zašto je ovaj jezik toliko važan u akademskoj zajednici. On je na drugom mestu kao najčešće korišćeni naučni jezik.

Jedan od razloga za to je nemačko tržište knjiga, koje je treće po veličini u svetu, odmah posle kineske i engleske izdavačke industrije. Učenjem nemačkog jezika omogućava vam pristup ovim knjigama, naročito u naučnim oblastima.

Kurs nemačkog jezika u Beogradu

Dakle, ukoliko je vaš cilj napredovanje u akademskom smislu, kurs nemačkog jezika u Beogradu je pravo rešenje za vas. Kako postoje opšti kursevi nemačkog jezika, tako se možete odlučiti i za specijalizovani kurs i nadograđivati svoje znanje ovog stranog jezika stručnim terminima koji će vam biti neophodni za dalji napredak u karijeri.

Kurs nemačkog jezika u Beogradu je ’’kapija’’ za visoko obrazovanje u svetu

Jedan od razloga zašto nemački jezik ima tako visok položaj u naučnoj zajednici je činjenica da nemački univerziteti imaju odličnu međunarodnu reputaciju.

U 2011. godini Nemačka je bila četvrta najpopularnija destinacija za studente iz inostranstva sa više od četvrt miliona stranaca koji su bili upisani u nemačke škole.

Nemački sistem obrazovanja ima veliki broj univerziteta sa niskom školarinom, te ne čudi što akademici hrle upravo u ovu zemlju.

U adolescenciji trebalo bi razmišljati o upisivanju kursa nemačkog jezika za tinejdžere. Na ovaj način, ulažete novac u svoju akademsku budućnost i u sebe. S obzirom na niske cene školarina na fakultetima u ovoj državi, učenje nemačkog jezika deluje kao prilično dobra investicija!

Učenje nemačkog jezika zarad boljeg razumevanja kulture ove nacije

Napredovanje u karijeri ili studiranje u stranoj državi ne mora biti jedini razlog za učenje stranog jezika. Naprotiv, razloga za to je mnogo!

Pre svega, učenje stranog jezika radi boljeg razumevanja strane kulture može biti najbolji razlog za ovakav poduhvat.

Kurs nemačkog jezika u Beogradu

Iako Nemci imaju reputaciju analitičnosti i zaljubljenosti u logiku, nemački govorni svet je takođe proizveo neke od najvećih književnih, muzičkih, umetničkih i filozofskih umova u istoriji čovečanstva. To je jezik poznatih pisanih dela Getea, Kafke i Mana. Bio je to i maternji jezik kompozitora Baha, Mozarta, Šuberta, Betovena i Vagnera. Revolucionarna filozofija se izlila na stranice na nemačkom kada su pero prvi podigli Kant, Hegel, Niče i Hajdeger.

Učenje nemačkog jezika daje vam priliku da cenite remek dela ovih umetnika u njihovom originalnom obliku. Omogućava vam da pristupite delovima svetske kulturne baštine na direktan i nefiltriran način. Zar za učenje ovog stranog jezika nije dovoljan razlog da uzmete u ruke neka od svojih omiljenih dela i sami otkrijete pravo značenje originalnog teksta? Mi smatramo da jeste!

Stoga, kurs nemačkog jezika u Beogradu može vam otvoriti vrata u svet nemačkog jezika, njegove kulture i svih jedinstvenosti koje on donosi.

Škola Tower nudi vam najbolje i najkvalitetnije kurseve ovog stranog jezika, kao i predavače koji će postati vaši najbolji motivatori pri savladavanju gradiva i samog nemačkog jezika!

 

 

Comments are closed.