Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Konverzacijski časovi engleskog jezika

Konverzacijski časovi engleskog jezika

Konverzacijski časovi engleskog jezika mogu biti od koristi radi prevazilaženja straha od komunikacije na stranom jeziku.

Da li se osećate samopouzdano čitajući tekstove na engleskom, ali vam je teško da govorite bez oklevanja i zastajanja? Ako je vaš odgovor potvrdan, niste sami.

Jedan od najvećih izazova sa kojima se susreću učenici i polaznici kurseva je naučiti da tečno govore engleski. Najlakše je, svakako, osobama koje se sele u zemlje engleskog govornog područja. Engleski moraju da koriste svakodnevno – u prodavnicama, na poslu, na fakultetu ili u javnom prevozu. Međutim, ako ne živite u nekoj od ovih zemalja, morate biti malo kreativniji u vežbanju govora na engleskom jeziku.

Može biti veoma primamljivo usredsrediti svu pažnju na čitanje i slušanje, ali ako zaista želite da usavršite svoje speaking veštine, govor mora biti deo vaše svakodnevne rutine. Upravo ovo je način da govor na engleskom postane vaša druga priroda.

Pa, kako to možete učiniti? Konverzacijski časovi engleskog jezika i naših nekoliko praktičnih saveta mogu biti od koristi. Kako savladati govor na stranom jeziku otkrivamo vam u narednim redovima.

Upišite konverzacijski kurs stranog jezika

Konverzacijski časovi engleskog jesu jedan od najefikasnijih načina da poboljšate svoj govor na ovom stranom jeziku. Osim toga, na konverzacijskom kursu proširićete svoj fond reči i poboljšati svoj vokabular.

Ukoliko upišete grupnu nastavu, aktivno učestvovanje u diskusiji na stranom jeziku doprineće vašem napretku i učiniti da lakše savladate prepreke na putu do tečnog govorenja stranog jezika.

Strah od konverzacije na stranom jeziku nije retka pojava. Strah od pričanja na jeziku koji nije maternji može vas sputavati i činiti da se osećate ’’smešnim’’ dok govorite. Sve to može dovesti do toga da odustanete od učenja jezika, čak iako vam ostale 3 jezičke veštine ne predstavljaju problem. Upravo konverzacijski časovi imaju za cilj da vas oslobode ovog straha.

Razgovarajte sami sa sobom!

Da biste vežbali govor na engleskom jeziku, nije vam potrebna publika! Možete razgovarati sami sa sobom u bilo kom trenutku.

Velika prednost ovakvog razgovora je to što možete izabrati bilo koju temu, koja vam je bliska. Recimo, jednog dana biste mogli da odlučite da govorite koristeći sadašnje vreme, a sledećeg da pređete na buduća ili prošla vremena i tako dalje.

Jedan od najboljih saveta je da razgovarate sami sa sobom dok stojite ispred ogledala. Na taj način možete videti koliko jasno izgovarate reči i raze. Još bolja alternativa jeste da snimite sebe dok govorite na engleskom. Ovo vam omogućava da reprodukujete snimak i dobijete objektivniji pogled na svoj izgovor i tečnost.

Čitajte naglas!

Kako biste poboljšali svoje jezičke veštine, neophodno je da mnogo čitate. Bez obzira na to da li vas interesuju online magazini, romani ili kratke priče, stvorite naviku da ih čitate naglas kad god je to moguće.

Konverzacijski časovi engleskog jezika

Na taj način ne samo da ćete se upoznati sa napisanim rečima, već dobijate vrednu praksu da ih izgovorite.

Čitanje naglas jeste jedan od najboljih načina za prevazilaženje jezičkih barijera i bolje razumevanje reči, a samim tim i unapređivanje govorne jezičke veštine.

Razgovarajte sa svojim prijateljima na engleskom jeziku

Pored konverzacijskih časova, i razgovor sa prijateljima može biti neverovatno motivišući.

Dakle, ako imate prijatelje koji govore engleski jezik ili ga uče, razgovarajte jedni sa drugima.

Organizujte redovne razgovore na engleskom, govorite engleski dok ispijate kafu ili ste u kafiću, ili pričate preko društvenih mreža.

Razgovori sa prijateljima, a naročito onim koji takođe uče ovaj strani jezik, imaju neverovatnih dobrobiti po vaše znanje engleskog jezika.

Unapređivanje znanja engleskog jezika podrazumeva rad na svim jezičkim veštinama, uključujući i govornu. Prema tome, odlučite se za konverzacijski kurs engleskog jezika, na kojem će vaši profesori biti ujedno i vaši treneri govora.

Škola Tower organizuje individualne ili grupne konverzacijske časove engleskog jezika. Za više informacija, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.

Comments are closed.