Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Kako uskladiti dodatni engleski sa ostalim aktivnostima deteta?

Kako uskladiti dodatni engleski sa ostalim aktivnostima deteta

Jedno od najčešće postavljanih pitanja od strane roditelja jeste kako usladiti dodatni engleski sa ostalim aktivnostima deteta.

U današnje vreme, deca imaju sve manje slobodnog vremena na raspolaganju, a sve više vannastavnih aktivnosti, kao što su sportski treninzi, škole jezika ili pak muzičke škole. Sve ove aktivnosti osiguravaju da dečiji dani budu ispunjeni. Ovome bi trebalo dodati pritisak koji se stvara deci da budu svestrana, da se istaknu u školi, ali i van nje. Sve ovo može dovesti do toga da se dete oseća izuzetno stresno.

Kao roditelj, vi ste osoba koja najbolje poznaje svoje dete i razume njegove mogućnosti i spremnosti. Samim tim, na vama je organizacija svih ovih aktivnosti i ređanje istih po prioritetu važnosti. Koje vannastavne aktivnosti donose dugoročnu korist detetu? Koje su održive na duži vremenski period? Zbog čega bi učenje stranog jezika uvek trebalo biti najvažnija vannastavna aktivnost deteta?

Odgovore na ova, ali i na pitanje kako uskladiti dodatni engleski sa ostalim aktivnostima deteta daje vam škola Tower.

Što pre počnete, to će vaše dete imati više koristi od dobre organizacije!

Da li ste ikada čuli izreku da ’’deca upijaju kao sunđeri’’? Sigurni smo da jeste, barem jednom. I zaista jeste tako, naročito kada se radi o mlađem, predškolskom i školskom uzrastu.

Upravo ovo razdoblje u životu je savršeno za usvajanje znanja i postavljanje prioriteta. Stoga, važno je postaviti prioritete i kada su vannastavne aktivnosti u pitanju. Kada postoji dobra organizacija aktivnosti, dete će uspeti da održi dobar odnos škola/ostale aktivnosti/kuća.

Nemojte čekati da vaše dete postane tinejdžer, već počnite sa organizacijom što je pre moguće.

Kako uskladiti dodatni engleski sa ostalim aktivnostima deteta

Recimo, ukoliko vaše dete uživa u bavljenju sportom, ni u kom slučaju ga ne bi trebalo ograničavati u tome. Međutim, ne bi trebalo zapostaviti ni učenje stranih jezika, koje će mu doneti dugoročnu korist i pomoći u kasnijem akademskom napretku. Odredite dane kojim će se dete baviti sportom, a kojim će se fokusirati na učenje engleskog jezika.

Ne zaboravite, postepeno povećanje aktivnosti koje dete ima u jednom danu je ključ uspeha. Ovo će osigurati da se vaše dete ne oseća preopterećeno, te sasvim sigurno neće stvoriti ni averziju ka učenju van škole.

Kako uskladiti dodatni engleski sa ostalim aktivnostima uz pomoć svakodnevne motivacije?

Vaše reči ohrabrenja mogu pomoći vašem detetu da razvije navike koje će mu pomoći u kasnijem životu. Kao i za sve ostalo, tako i učenje jezika u školi stranih jezika, zahteva od roditelja da svom detetu pruži motivaciju da nastavi dalje i istraje u nameri savladavanja engleskog ili bilo kog drugog stranog jezika

Ne zaboravite, učenje samo u školi nije dovoljno za ovladavanje stranim jezikom. Profesori često nemaju dovoljno vremena na raspolaganju da se posvete svakom detetu pojedinačno i pojasne sve nedoumice. Iz tog razloga, učenje stranog jezika u školi namenjenoj upravo tome je savršeno rešenje da vaše dete usvoji znanja na pravi način.

Kao i odraslima, i deci su neophodne reči koje ih mogu oraspoložiti, ohrabriti da idu napred i pomoći im da održe interesovanje u onome što rade. Kao što ih motivišete na bavljenje sportom ili muzikom, trebalo bi ih motivisati i na učenje engleskog jezika, kao jednog od najzastupljenijih jezika na svetu. Ovim potezom, otvarate mu mnoga vrata za kasnije napredovanje u životu, karijeri i obrazovanju.

Učenje stranog jezika bi trebalo biti najvažnija vannastavna aktivnost deteta

S obzirom na to da dete najviše i najlakše upija znanje u najranijem uzrastu, učenje stranog jezika trebalo bi predstavljati prioritet u odnosu na ostale aktivnosti. Ukoliko se ovo detetu uskrati, u kasnijem uzrastu će mu zasigurno trebati mnogo više truda i napora kako bi strani jezik i savladalo.

Kako uskladiti dodatni engleski sa ostalim aktivnostima deteta

Iako roditelji često misle da će dete savladati jezik samostalno, u školi, to nije uvek slučaj. Koristi od učenja stranog jezika u ranom razdoblju života zaista su ogromne. Od akademskog napretka, preko mogućnosti studiranja ili života u drugoj državi, do napredovanja u karijeri – strani jezici sve ovo omogućavaju.

Prema tome, ne dopustite da vaše dete propusti idealno vreme za učenje stranog jezika –ostale aktivnosti usaglasite sa dodatnim engleskim jezikom, postavljajući pri tome jasne prioritete i upišite svoje dete na kurs stranog jezika već danas! Škola Tower nudi vašem detetu najbolje kurseve engleskog i nemačkog jezika! Konktaktirajte nas!

Comments are closed.