Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Kako se pripremiti za TOEFL test?

Kako se pripremiti za TOEFL test

Kako se pripremiti za TOEFL test? Ovo pitanje postaviće sebi svako ko želi da položi ovaj međunarodni ispit i unapredi svoje znanje.

S obzirom na važnost TOEFL ispita za one koji žele da studiraju u inostranstvu, ne čudi ni podatak da se sve veći broj mladih ljudi odlučuje za njegovo polaganje. Ovaj poduhvat ne mora delovati zastrašujuće, kada znate način pripreme za uspešno položen TOEFL ispit.

Kao što je to slučaj sa bilo kojim drugim ispitom, adekvatna priprema je pola završenog posla. Upoznavanje sa procesom i načinom na koji funkcioniše ovaj ispit može vam pomoći i rasteretiti vas.

Pored upisa na pripremni kurs, i sami sebi možete pomoći koristeći se određenim trikovima. U narednim redovima škola Tower otkriva vam kako se pripremiti za TOEFL test.

Upoznajte se sa strukturom testa na vreme!

Bez obzira na to koliko znanja iz engleskog jezika posedujete, potrebno je da se dobro upoznate sa strukturom testa koji polažete. Bilo da se radi o IELTS ili TOEFL testu – ovo je od presudnog značaja.

Kako se pripremiti za TOEFL test

Pripremni kurs za TOEFL ispit u školi Tower ima za cilj da vam približi i objasni način na koji ovaj ispit funkcioniše, ali da vam ukaže i na potencijalne cake i trikove koji vam mogu dobro poslužiti.

Test se sastoji iz četiri dela – čitanje, govor, slušanje i pisanje. Deo koji se odnosi na čitanje traje od 60 do 80 minuta i može sadržati od 30 do 50 pitanja. Slušanje je drugi deo testa, i ono traje od sat do sat i po vremena. Govor podrazumeva 6 zadataka i oduzima oko 20 minuta. Poslednji deo ispita zasnovanog na internetu je pisanje. Ono obično traje oko 50 minuta.

Jednostavnim upoznavanjem sa izgledom testa, osećaćete se mnogo spremnije i bolje ćete znati šta da očekujete tog dana.

Kreirajte rutinu učenja

Sastavljanjem rasporeda učenja i pridržavanjem uštedećete mnogo vremena, te ćete biti spremniji.

Priprema u školi stranih jezika nije dovoljna za uspešno polaganje ovog ispita. Jedno je sigurno – ponavljanje je majka znanja. Prema tome, ono što naučite u školi, trebalo bi da ponavljate kod kuće. Osim toga, i sami možete vežbati sve četiri jezičke veštine. Slušajte muziku, gledajte filmove, čitajte časopise i pričajte sa prijateljima. Sve ovo može vam biti od velike koristi pri polaganju TOEFL testa.

Umesto da odlažete učenje, počnite sada! Što više vremena imate na raspolaganju, vaši rezultati biće bolji!

Vežbajte pisanje pod vremenskim ograničenjem

Pisanje pod vremenskim ograničenjem može biti stresno.

Kada vežbate pisanje za TOEFL ispit, činite to sa štopericom. Na taj način možete dobiti okvirni uvod u vreme koje vam je neophodno da završite zadatak. Ovo će vam pomoći da bolje upravljate vremenom, omogućavajući određenu količinu za planiranje pisanja, dovoljno vremena da stvarno napišete ono što želite, ali i da proverite napisano.

Dodatni savet je da vežbate pisanje na QWERTY tastaturi, jer je TOEFL ispit zasnovan i radi se na internetu. Ukoliko niste sigurni u svoje veštine pisanja na istoj, provedite malo više vremena vežbajući. Poslednja stvar koju želite jeste da vam ponestane vremena za esej, jer ste kucali previše sporo!

Kako se pripremiti za TOEFL ispit kod kuće?

Priprema za TOEFL test kod kuće ne mora biti stroga. Dok u školi stranih jezika učite sve ono što vam je potrebno za polaganje ovog ispita, kod kuće ponavaljanje može biti veoma zabavno.

Prema tome, pretvorite učenje u igru. Na ovaj način nećete se osećati umorno za učenje.

Recimo, govor možete vežbati tako što ćete pokušati da zapamtite stihove omiljene pesme i snimiti sebe. Vokabular možete proširiti jednostavnim igranjem igara na engleskom sa prijateljima ili poznanicima iz neke od zemalja engleskog govornog područja. Mogućnosti je zaista mnogo – iskoristite ih!

Kako se pripremiti za TOEFL test

Za više informacija o pripremi za TOEFL ispit, škola Tower vam stoji na raspolaganju!

Comments are closed.