Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Kako da poboljšate znanje engleskog jezika?

Kako da poboljšate znanje engleskog jezika

Ukoliko vas zanima kako da poboljšate znanje engleskog jezika, na pravom ste mestu.

Engleski jezik predstavlja jedan od najrasprostranjenijih jezika na svetu. U poslovnom smislu, engleski je odavno postao neophodnost. Ako želite da napredujete u akademskom smislu, takođe morate posedovati određeno znanje ovog stranog jezika. Prema tome, ne čudi ni podatak da se sve više ljudi odlučuje upravo za upisivanje na kurs engleskog jezika i unapređivanje znanja.

Iako ga možete učiti i sami, kod kuće, koristeći se raznim metodama, ovo nije optimalan način da postignete svoj krajnji cilj – usavršavanje veština govora, slušanja, pisanja i čitanja. Međutim, učenje u školi stranih jezika pomaže vam da prebrodite poteškoće u učenju na brz i efikasan način, uz pomoć profesora i predavača. Naravno, uvek se savetuje i ponavljanje gradiva kod kuće, ali i korišćenje različitih metoda za lakše i jednostavnije usvajanje znanja.

Škola Tower predstavlja vam nekoliko načina da poboljšate svoje znanje engleskog jezika i lakše ga usvojite.

Slušajte, slušajte, slušajte!

Bez obzira na to koliko vremena provodite nad udžebnikom, najbolji način za usvajanje određenih reči ili fraza jeste njihovo slušanje.

Prema tome, kada god vam se ukaže prilika, slušajte muziku, vesti na engleskom jeziku ili podkastove. Osim što će vas opustiti, muzika predstavlja organski i prirodan način da usvojite reči koje biste na drugi način teže usvojili ili lako zaboravili.

Isto tako, jedan od najboljih načina za usavršavanje znanja engleskog jezika jeste slušanje i gledanje filmova, serija ili emisija na internetu. Ukoliko naiđete na reč koja vam nije najjasnija ili je ne razumete u potpunosti, uvek možete pauzirati film i potražiti je.

Podkastovi ili pak radio stanice na engleskom jeziku takođe se smatraju odličnim vidom učenja novih reči i izraza.

Kako da poboljšate znanje engleskog jezika uz razgovor sa ljudima

Istina je da ćete bilo koji strani jezik najlakše i najjednostavnije savladati u učionici škole stranih jezika. Razlog za to je veoma jednostavan. Bilo da učite individualno ili kao deo male grupe (3 do 6 polaznika), sva pažnja usmerena je na ono što radite, slušate i gledate. Profesoru je veoma jednostavno da vam posveti dovoljno pažnje i pomogne vam da savladate sve neophodno ili bude vaša podrška u ovom procesu. Međutim, učenje ne staje onog trenutka kada izađete iz učionice. Naprotiv. I sami možete doprineti tome da brže i bolje savladate određeni strani jezik.

Kako da poboljšate znanje engleskog jezika

Razgovor sa izvornim govornicima engleskog jezika ili osobama koje poseduju napredniji nivo od velike je pomoći.

Da li vam se ikada dogodilo da određena strana reč u vašoj glavi zvuči ispravno, ali kada je izgovorite ne zvuči identično? To je zato što je govor najteža veština za savladavanje. Za to postoji više razloga – strah od komunikacije, nedovoljno komunikacije i slično. Prema tome, posvetite mu se dovoljno i ne zaboravite na razvijanje ove veštine.

Kada naučite novu reč, izgovorite je naglas. Nije loša ideja da snimate sebe dok pričate, jer na taj način možete najlakše uvideti čemu bi trebalo posvetiti više pažnje.

Ukoliko ste upisali grupnu nastavu u školi stranih jezika, iskoristite priliku i razgovarajte sa ljudima iz vaše grupe upravo na engleskom jeziku. Obe strane imaće koristi od toga.

Čitajte časopise, knjige i online sadržaje

Čitanje je takođe jedan od najboljih načina da savladate određeni strani jezik, a samim tim i engleski.

Kako da poboljšate znanje engleskog jezika

Uvek vam na raspolaganju stoji opcija čitanja stranih knjiga iz biblioteke i magazina shodno vašem trenutnom nivou znanja. Međutim, jedan od lakših načina jeste čitanje online vesti na proverenim portalima i veb stranicama.

S obzirom na to da veštinja čitanja umnogome pomaže da se nauči strani jezik, nije naodmet pokušati je unaprediti na sve načine.

Škola Tower vam može pomoći na putu ka usavršavanju engleskog ili nemačkog jezika. Za više informacija o kursevima u našoj ponudi, uvek vam stojimo na raspolaganju.

 

Comments are closed.