Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Grupna nastava engleskog jezika

Grupna nastava engleskog jezika

Grupna nastava engleskog jezika daleko je efikasnija od individualnog pristupa i principa jedan-na-jedan. Učenje u grupi ima naročitih prednosti kada se radi o deci najranijeg i školskog uzrasta.

Možda ćete i sami postaviti sebi pitanje da li je bolje učiti engleski jezik u grupi ili individualno. Da li je bolje samostalno učenje stranog jezika? Kako će dete naučiti jezik pored četvoro ili petoro druge dece? Kako se nastavnik svima može posvetiti dovoljno? Ovo su pitanja koja roditelji neretko postavljaju nastavnicima u školi stranih jezika.

U narednim redovima predstavljamo samo neke od razloga zbog kojih bi grupna nastava engleskog jezika bila savršeno rešenje za vas.

Grupna nastava engleskog jezika podstiče entuzijazam za učenje

Kada se radi o detetu, ono će sasvim sigurno biti više motivisano za učenje kada to čini u grupi.

Savremeni udžbenici, za razliku od starijih verzija, sadrže i nude veliki izbor aktivnosti za učenike. Na neki način, ovo predstavlja pametan trik koji će zainteresovati i najtvrdoglavije mališane.

Grupna nastava engleskog jezika

Ukoliko se odlučite za individualnu nastavu engleskog jezika za dete, ono neće imati prilike da učestvuje u diskusiji sa drugom decom, da podeli svoje ideje i razume šta je to što drugu decu čini motivisanijom. Dakle, individalni pristup učenju stranog jezika ostavlja dete da se samo suoči sa čitanjem, pisanjem, slušanjem i govorom na engleskom jeziku. Sve ovo može biti daleko zastrašujuće za vašeg mališana, nego što je to slučaj sa grupnom nastavom.

Entuzijazam za učenje engleskog jezika je izuzetno važan, kako kod dece, tako i kod odraslih. On osigurava da postoji kontinuitet u učenju stranog jezika, kao i istrajnost da se jezik uspešno savlada.

Učenje u grupi doprinosi kreativnosti

U grupi su neretko učenici sa različitim karakteristikama ličnosti i upravo ova raznolikost će doprineti raznovrsnosti ideja i razvoju kreativnosti.

Na časovima će deca imati priliku da otkrivaju stvari za sebe, ali i budu otvoreni za nove ideje koje dolaze od ostalih učesnika u grupi, da odgovaraju na te ideje i uče kako da ih istražuju i razvijaju.

Sa druge strane, ako je učenik ostavljen jedan-na-jedan sa nastavnikom, ova opcija ne postoji. Naravno, nastavnik će uvek motivisati svog učenika da razgovara i odgovara na pitanja, ali je grupna nastava daleko bolja opcija za razvijanje veština govora i kreativnog razmišljanja na stranom jeziku.

Isto tako, nastavnik, kao zrela ličnost, donosi svoja iskustva i stil razmišljanja, koji se ne može porediti sa vršnjačkim iskustvom. Iako je sat individualne nastave u potpunosti detetov, učenik neće imati uvid u to kako njegovi vršnjaci razmišljaju, koje ideje imaju i kako rešavaju probleme u knjizi.

Grupna nastava engleskog jezika i saradnja među članovima

Poslednja, ali ne i manje važna prednost učenja u grupi jeste saradnja među učenicima.

Učenici uče kako da podržavaju jedni druge, kako da olakšaju rešavanje problema i uče zajedno. Štaviše, ovakva vrsta saradnje omogućava im da prevaziđu stidljivost, oslobode se straha od komunikacije i otkriju mnogo toga o svojoj ličnosti.

Sve ovo dovodi do razvijanja ličnosti kod deteta, a oni često postaju otvoreniji, tolerantniji i samouvereniji.

Grupna nastava engleskog jezika

Prema tome, ukoliko želite da vaše dete uči engleski jezik, odlučite se za grupnu nastavu. Čak i kada se radi o odrasloj osobi, grupno učenje ima svojih prednosti. Ono pomaže da se rešite straha od konverzacije, prebrodite lične strahove od učenja stranog jezika i aktivno učestvujete u raspravi.

Škola Tower nudi vašim mališanima priliku da uče engleski i nemački jezik u malim grupama od 3 do 6 polaznika. Grupe se prave na osnovu nivoa znanja polaznika, te će vaše dete imati priliku da pokaže sve svoje jezičke veštine i sposobnosti.

Za više informacija, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju!

 

 

Comments are closed.