Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Engleski jezik za starije – Nikada nije kasno za učenje i sticanje novih znanja

Engleski jezik za starije

Engleski jezik za starije osobe predstavlja aktivnost koja može vam doneti mnogo benefita!

Nikad niste prestari da naučite nešto novo. I to je činjenica! Mnogo je prednosti učenja novih veština, a naročito jezika, u starijim godinama. Sve više istraživanja dokazuje i pokazuje prednosti učenja jezika za razvijanje i održavanje svih funkcija našeg mozga. Stoga, čini se da bi upravo ova aktivnost mogla biti dobra i za čovekovo zdravlje.

U narednim redovima približavamo vam neke od razloga da razmislite o kursu engleskog čak i u poznim godinama.

Engleski jezik za starije održava mozak aktivnim

Tokom života, mozak se menja više nego bilo koji drugi deo našeg tela. A kako starimo, naše mentalne funkcije, kao što su koncentracija i pamćenje počinju da slabe i pogoršavaju se. Međutim, istraživanja pokazuju da učenje jezika zapravo može da uspori ove promene. Može čak pomoći da se odloži pojava Alchajmerove bolesti i demencije, kao i da bude odlična vežba za vaš mozak.

Iako učenje jezika u kasnijim i poznim godinama može biti mentalno izazovno, naučićete da razmišljate kreativnije i kritičnije i da koristite delove mozga koji su ’’uspavani’’.

Putovanje u inostranstvo je mnogo lakše

Ljubav prema putovanjima je odlična motivacija da naučite engleski u svojim pedesetim, šezdesetim i sedamdesetim godinama.

Engleski jezik za starije

Engleski je i dalje globalan jezik, i često ga stranci koriste za komunikaciju kada ne dele isti strani jezik. Učenje osnova ovog stranog jezika će vam pomoći u različitim situacijama, kao što su traženje direkcija, čitanje menija ili razumevanje uličnih znakova. Ali, što je još važnije, učenje engleskog jezika vam omogućava da razgovarate sa tamošnjim ljudima. Čak iako se radi samo o vremenu, razgovor sa lokalnim stanovništvom će obogatiti vaše putovanje i učiniti ga smislenijim!

Ako putujete u zemlju engleskog govornog područja, kao što je Velika Britanija, SAD ili Australija, to će vam otvoriti vrata i drugoj kulturi.

Engleski jezik za starije – Stvorićete nova prijateljstva!

Učenje novog jezika vam omogućava da postanete deo nove zajednice. Upoznaćete mnogo zanimljivih ljudi, iz svih sfera života, koji dele isti cilj kao i vi. Neki od vaših kolega polaznika mogu deliti slična interesovanja vašim. Uživaćete u međusobnoj diskusiji o raznim životnim iskustvima.

U današnje vreme, novija tehnologija je učinila povezivanje sa ljudima iz celog sveta lakšim nego ikad. Dakle, ako želiti da proširite svoj krug prijatelja, engleski za starije vam u tome može pomoći. Kako je engleski ipak jezik interneta, lakše ćete pronaći nove prijatelje za razgovor, bez obzira na to gde se u svetu nalazili.

Gledajte svoje omiljene TV serije i filmove u originalnoj verziji

Gledanje filmova u originalnoj verziji ne napreže vaše čulo vida, kao što to čini gledanje filmova sa titlovima. Kako biste određeni film mogli da gledate bez prevoda i razumete ga u potpunosti, znanje engleskog jezika je neophodno.

Engleski jezik za starije

Isto tako, mnoge TV serije su sinhronizovane, što jeste savršeno za zabavu, ali se često značenje gubi u prevodu. A složićete se sa nama, iskustvo gledanja nije isto kada se usne glumaca pomeraju neusklađeno sa glasom, zar ne? Zamislite da možete da gledate sve te sjajne klasike na originalnom jeziku!

U početku vam može biti teže da slušate, jer i razumevanje akcenata može biti izazov. Međutim, ključ za učenje bilo kog jezika je praksa. Počnite sa kratkim epizodama od dvadesetak minuta. Kada to savladate, pokušajte da gledate i dugometražni film.

Engleski jezik za starije – Ispunite sve svoje ciljeve!

Možda je jedan od vaših snova oduvek bio da naučite engleski, ali, naravno, dogodio se – život. Posao i porodične obaveze su vas odvlačile od postizanja vaših ciljeva. A pre nego što ste to shvatili, prilike za to su prošle. Međutim, starije doba je savršeno vreme da započnete novo.

Usporavanjem životnog tempa, dolaze i razne prilike za ostvarivanje ciljeva. Imate dovoljno slobodnog vremena na raspolaganju da pohađate kurs engleskog, o kojem ste oduvek maštali. Kako ste u penziji i finansijski stabilno, to sebi uglavnom možete da priuštite. Dakle, ne postoji nijedna prepreka na putu da naučite strani jezik koji naumite.

U tome vam može pomoći i škola Tower. Kod nas možete pohađati redovan kurs engleskog jezika u grupi ili individualno. Za više informacija o kursevima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.

Comments are closed.