Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Engleski jezik za srednjoškolce – Dopunite i usavršite svoje znanje!

Engleski jezik za srednjoškolce

Engleski jezik za srednjoškolce je upravo kurs koji vam je neophodan! Namenjen je adolescentima koji pohađaju srednju školu, a žele da dopune i usavrše svoje znanje ovog stranog jezika.

U većini srednjih škola širom Srbije, ali i u svetu, učenici uče barem jedan ili više stranih jezika. Međutim, neretko većina istih učenika ne ume da sastavi ni najjednostavniju rečenicu na jeziku koji uči.

Učenje stranog jezika u školi nije jednostavno niti prilagođeno nivou znanja svakog pojedinačnog učenika. Ovo dovodi do toga da su učenici obeshrabljeni i nemaju dovoljno motivacije za učenje. Često i samo okruženje u kojem se uči nije adekvatno, što dovodi do veće frustracije, kako nastavnika, tako i učenika. Na kraju, dobija se mlada osoba koja na učenje engleskog jezika gleda kao na obavezu kako bi ispunila svoje školske obaveze i dobila prolaznu ocenu. Međutim, ovo ne mora biti slučaj.

Naime, srednjoškolcima su na raspolaganju posebno kreirani kursevi, koji imaju za cilj da usavrše znanje usvojeno u školi i unaprede ga. Na koji način se ovo može postići otkrivamo u narednim redovima.

Engleski jezik za početnike – Polaznici nisu samo pasivni slušaoci

Budimo realni – većina učenika, bez obzira na na kojoj se geografskoj dužini i širini nalaze, pasivni su učesnici na časovima jezika u srednjoj školi.

Obično očekuju da im učitelj ’’isporuči’’ znanje jezika, da im magično prenese veštine. Ovo je rezultat klasične paradigme učenja koja je centrirana na nastavnika, gde je on izvor znanja, a učenici ’’kruže’’ oko njega u nastojanju da steknu to znanje.

Engleski jezik za srednjoškolce

Realnost učenja jezika potpuno je drugačija na kursu stranog jezika. U modelu koji je usredsređen na nastavnika, sva inicijativa prepuštena je upravo njemu. Međutim, na časovima u školi stranih jezika, incijativa je prepuštena i polaznicima. Oni aktivno učestvuju u diskusiji, čime se ubrzava proces učenja i usvajanja znanja. Osim toga, oni se oslobađaju straha od komunikacije na stranom jeziku. Iako se ovaj strah može videti u praktično svim životnim dobima, kod adolescenata je svakako najizraženiji.

Engleski jezik tretira se kao veština, ne samo kao predmet u školi

U praktično svim osnovnim i srednjim školama, predmeti kao što su matematika, istorija, ekonomija i slično, izučavaju se na sličan način – kao zbirka činjenica koje bi trebalo apsorbovati. Pošto se jezici predaju u istoj akademskoj strukturi kao i drugi pedmeti, učenici obično smatraju da bi ih trebalo tretirati na isti način. Međutim, strani jezik ne može se pamtiti i učiti isključivo iz knjiga. Znati jezik znači razviti veštinu!

Ako učenik ostane nesvestan činjenice da je jezik veština, a umesto toga ga tretira kao sve druge školske predmete, to može imati negativan uticaj na dalje usvajanje znanja.

Kursevi stranih jezika fokusirani su na razvijanje sve četiri jezičke veštine – veštine govora, slušanja, čitanja i pisanja. Osim toga, kursevi koriste različite metode učenja koje su prilagođene samim polaznicima, naročito kada se radi o individualnoj nastavi.

Engleski jezik za srednjoškolce – Polaznici zapravo komuniciraju na stranom jeziku!

Još jedna mana učenja jezika u srednjim školama jeste da učenici često i ne vežbaju veštinu govora. Često uče o jeziku ili činjenice o istoriji i književnosti ovog jezika, ali ne odvajaju vreme za kreiranje stvarnih jezičkih veština.

Jednostavno pravilo trebalo bi da bude korišćenje jezika u što više mogućih situacija i scenarija – kroz govor, pisanje, slušanje, pa čak i kroz igru i kritičko razmišljanje.

Inovativni načini podsticanja polaznika ono su što čini kurs engleskog jezika neophodnim za srednjoškolce. Kreativno učenje, uz motivaciju predavača i učešće u diskusiji neophodni su za efikasno učenje stranog jezika.

Engleski jezik za srednjoškolce

Škola Tower nudi srednjoškolcima mogućnost za usavršavanje znanja stečenog u školi na jedinstven način. Za više informacija o aktuelnim kursevima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.

 

Comments are closed.