Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

Dobar nastavnik engleskog jezika – Koje osobine treba da poseduje pored znanja?

Dobar nastavnik engleskog jezika je izuzetno važan za uspešno savladavanje ovog stranog jezika. Bez dobrog predavača, koji ume da prenese svoje znanje malim i velikim polaznicima učenje engleskog jezika praktično je nemoguće.

Ukoliko vas zanima koje kvalitete mora posedovati dobar nastavnik engleskog jezika, na pravom ste mestu. Škola stranih jezika Tower predstavlja vam nekoliko osobina odličnog predavača engleskog jezika.

Dobar nastavnik engleskog jezika voli da podučava i prenosi znanje

Kao i u svakoj drugoj profesiji, ljubav prema onome što radimo mora postojati. Kada volimo svoj posao, sa lakoćom obavljamo svakodnevne zadatke i rešavamo probleme na poslu. Međutim, kada je u pitanju podučavanje mladih umova, voleti svoj posao nije dovoljno.

Dobar nastavnik engleskog jezika mora da voli da podučava, ali u isto vreme zna da prenese svoje znanje na adekvatan način. Voleti posao nastavnika engleskog jezika podrazumeva i voleti rad sa ljudima. Nastavnik engleskog jezika ili bilo kog drugog nastavnog predmeta mora biti stručan u onome što radi. Jedino na taj način može preneti svoje znanje mlađim ili starijim polaznicima kursa.

Konverzacijski engleski - Tower

Posedovanje znanja je preduslov za dobrog i stručnog nastavnika engleskog jezika.

Osim toga, dobar nastavnik engleskog jezika na posao uvek dolazi vedar i nasmejan, jer se na taj način prenosi dobar ’vibe’ učenicima. On je taj koji je zadužen za stvaranje pozitivne atmosfere u učionici i stvaranje okruženja u kojem je sticanje znanja zabavno i interesantno. Takvim načinom predavanja i učenja znanje engleskog jezika se lakše usvaja, a gradivo postaje lako savladivo.

Dobar nastavnik engleskog jezika mora biti fleksibilan

Fleksibilnost nastavnika engleskog jezika podrazumeva to da se on ne drži strogo i slepo plana i pograma nastave. Naravno, osnovne smernice u planu i programu moraju se poštovati.  Jednako je važno i pratiti polaznike i brzinu kojom oni usvajaju znanje.

Dobar nastavnik i predavač će uvek prepoznati i osetiti kojim polaznicima su neophodne dodatne vežbe i usmeravati ih ka poboljšavanju određenih veština. Dobar nastavnik shvata da ne usvajaju svi polaznici kurseva, bez obzira na to da li se radi o osnovcima ili tinejdžerima, znanja istom brzinom.

Dobar nastavnik engleskog jezika

Kada je u pitanju individualna nastava, predavaču je mnogo lakše da svu pažnju usmeri na polaznika i prepozna ono na čemu bi trebalo više raditi. Kada je u pitanju rad u mikro ili malim grupama, tada se stvar dodatno komplikuje. Upravo u radu u malim grupama polaznika može se prepoznati ko je dobar nastavnik, a ko nije. Dobar nastavnik će plan i program prilagoditi svim polaznicima u grupi, usporiti kada je to neophodno ili ubzati kada je to moguće.

Dakle, fleksibilnost nastavnika je još jedan važan preduslov koji određuje kvalitete dobrog predavača engleskog jezika.

Nastavnik engleskog jezika mora biti i dobar vodič i trener

Osim što mora da zna da prenosi svoje znanje gramatike i pravopisa engleskog jezika, dobar nastavnik mora biti i dobar vodič i trener svojih polaznika. Šta to, u suštini, znači?

Vaš nastavnik mora biti vaš najbolji vodič kroz sva gramatička i pravopisna pravila engleskog jezika. Međutim, to treba da uradi kroz kulturu engleskog govornog područja, njihove običaje i njihovu umetnost.

Dobar predavač engleskog jezika uvek prati svoje polaznike i u toku razgovora sa njima ih podstiče da razmišljaju na kritički način, sa rezervom prema određenim stvarima, kao i da preispituju svoja dosadašnja viđenja i shvatanja određenih stvari. Na taj način se učenici i uče pravilnom izražavanju na ovom stranom jeziku.

Dobar nastavnik nikako ne sme laskati svojim polaznicima, već uvek mora biti realan prema njima. Nije cilj zadovoljiti tuđe potrebe, kao što su ambicije roditelja, već usavršiti znanje engleskog jezika, kako bi polaznici sa lakoćom dobili međunarodno priznate sertifikate ovog jezika.

I na kraju, kvalitetan nastavnik engleskog jezika je i najbolji trener svojih polaznika. On je uvek tu da svojim učenicima bude najbolji motivator za napredovanje i izgradnju samopouzdanja u svim veštinama engleskog jezika – govoru, pisanju, slušanju i čitanju.

Škola engleskog jezika za tinejdžere

Škola stranih jezika Tower ima najbolje predavače engleskog jezika, koji imaju sve kvalitete koji su potrebni za adekvatno prenošenje znanja polaznicima. Bilo da se odlučite za individualnu ili grupnu nastavu, konverzacijski kurs ili neki drugi kurs za pripremu za međunarodne ispite. U našoj školi očekuju vas samo najkvalitetniji predavači i najbolje osmišljena nastava.

 

 

Comments are closed.