Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

6 pravila engleskog jezika kojih treba da se pridržavate

6 pravila engleskog jezika

6 pravila engleskog jezika pomoći će vam da uspešno položite usmeni deo IELTS ispita.

S obzirom da je engleski univerzalni jezik u svetu, u srednjim i osnovnim školama kod nas čini glavni deo nastavnog programa. Tako da većina, pre svega, mlađeg stanovništva odlazi na časove engleskog jezika, radi domaće zadatke, odgovara za ocenu. Međutim, koliko, zaista, usvoje znanje tokom školovanja pod znakom je pitanja.

Imajte u vidu da uspešno ovladavanje engleskim jezikom podrazumeva omogućavanje aktivnog i adekvatnog korišćenje u govoru i pisanju, ali i stalno usavršavanje. Zbog toga nije redak slučaj da mnogi nastave sa učenjem u nekoj od škola engleskog jezika. Posebno oni koji žele da studiraju ili rade u zemljama u kojima je ovaj jezik zvanično u upotrebi.

Naime, da bi nesmetano mogli da upišu studije rade ili žive na engleskom govornom području neophodno je da polože IELTS (International English Language Testing System) ispit kao dokaz o poznavanju jezika.

IELTS ispit proverava da li je vas engleski na akademskom nivou ili nije, a to znači da li ste u stanju da pratite nastavu na inostranom univerzitetu ili radite u nekoj firmi ili bolnici.

Upravo je usmena komunikacija deo koji najviše brine kandidate, jer uključuje razgovor licem u lice sa ispitivačem.

Da IELTS test ne bi predstavljao neprijatnost škola Tower vam otkriva 6 pravila za usmeni deo IELTS ispita

Nemojte da učite odgovore napamet

Kako se prvi deo konverzacije odnosi na lična pitanja vezana za porodicu, posao, hobi kandidati često unapred pripreme odgovore na njih. Što je pogrešno!

Ne samo da će iskusni ispitivači lako da primete da ste ih napamet naučili, već oni nisu tačna mera vaše veštine govora engleskog jezika, pa mogu da utiču na konačni rezultat na testu.

6 pravila engleskog jezika

Stručnjaci zato savetuju da koristite „ASK-ANSWER-ADD“ formulu. Odnosno, kada vam ispitivač postavi pitanje, dajte odgovor odmah, bez oklevanja. Zatim dodajte još neke informacije kako biste pokazali pravo znanje.

Nemojte da se bojite da kažete svoje mišljenje

Poslednji deo usmenog testa obuhvata  pitanje na opšte teme, poput mode, ekologije, zdravlja, obrazovanja… Bez obzira kakva je vaš stav po tim pitanjima, jasno ga iznesite, jer na taj način demonstrirate svoje vladanje engleskim jezikom.

Ne očekujte pomoć od ispitivača

I dok je zadatak predavača na času da vas podstaknu da koristite razne jezčke konstrukcije, ispitivači na ispitu nisu ti koji će vam u tome pomoći. Oni su tu da ocene vaše sposobnosti. Zato se fokusirajte da svoje znanje englesdkog jezika predstavite u najboljem svetlu kako biste dobili najbolju ocenu.

Nikako nemojte da ćutite na testu

Prema mišljenju mnogih ovo je glavno od 6 pravila engleskog jezika za usmeno polaganje. Kako se na ispitu ocenjuje koherentnost, tečnost, vokabular, gramatička tačnost i izgovor, ne smete da ćutite.

6 pravila engleskog jezika

Ukoliko se desi da ne znate odgovor na neko pitanje, jer jednostavno niste  nikada o tome razmišljali, pa o tome nemate svoje mišljenje, osnovno pravilo je da ne ćutite. Postoje izrazi i trikovi kako da se izvučete iz te situacije, a mi smo tu da vam u tome pomognemo.

Nemojte da koristite komplikovane i nepoznate reči

Nemojte da koristite dugačke i složene reči za koje niste sigurni kako se koriste, a zvuče vam “moćno”. Time sigurno nećete impresionirati ispitivača.

6 pravila engleskog jezika

 Nemojte biti nervozni

Nervoza se eliminise pripremom za ispit. Kad na časovima provežbate kako da se izrazite na različite teme, bićete samouvereni na usmenom IELTS  ispitu i samim tim će vam i ocena biti veća.

 

 

 

 

 

Comments are closed.