Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

5 razloga zašto upisati dete u školu stranih jezika

5 razloga zašto upisati dete u školu stranih jezika

5 razloga zašto upisati dete u školu stranih jezika uveriće vas da je upravo ova odluka najbolja koju možete doneti u 2023. godini!

Nikada nije prerano za početak učenja jezika. Činjenica je da deca najlakše i najbrže savladavaju strani jezik. Prema tome, roditeljima se često savetuju da se u najranijem uzrastu pozabave upravo ovim aspektom obrazovanja i upišu dete na kurs stranog jezika.

Učenje engleskog ili bilo kog drugog jezika može biti veoma zabavno. Ono promoviše zdrav razvoj kognitivnih i društvenih sposobnosti i veština deteta.

Prema tome, u narednim redovima predstavljamo vamo 5 razloga zašto upisati dete u školu stranih jezika već danas.

Učenje stranih jezika jača i podstiče empatiju

Ustanovljeno je da deca koja pričaju ili imaju osnovno poznavanje barem dva jezika (maternji i jedan strani jezik) poseduju i jaču društvenu svest.

Tako je istraživanje časopisa Learning Landscapes Journal pokazalo da dvojezična deca imaju tendenciju da pokažu empatiju bolje od svojih jednojezičnih vršnjaka. Konkretno, dvojezična deca imaju sposobnost da sagledavaju drugačije perspektive, tuđe misli i želje, ali i namere. Isto tako, neretko uspevaju da prepoznaju ton glasa i osećanja druge osobe.

Podsticanje empatije učenjem stranih jezika i kultura omogućava detetu da razlikuje svoje potrebe od potreba drugih i time jača osećaj pripadnosti i samosvesnosti.

5 razloga zašto upisati dete u školu stranih jezika – Dvojezičnost podstiče razvoj mozga

Mnogi stručnjaci u ovoj oblasti saglasni su da je učenje stranog jezika i dvojezičnost dobra za razvoj mozga deteta.

Dvojezična deca obično su bolja u planiranju, rešavanju problema, a mogu obavljati i više zadataka u isto vreme, zahvaljujući zadivljujućoj koncentraciji.

I dok se ove sposobnosti mogu primetiti već u najranijoj fazi života, kod dece koja od rođenja žive u dvojezičnim porodicama, one se mogu veoma jednostavno i podsticati. Učenje stranog jezika u školi obično nije dovoljno. Neophodno je upisati dete na kurs stranog jezika, gde će se veštine nadograđivati i negovati.

Jedno naučno istraživanje iz 2017. godine (Clinical Interventions in Aging) pokazalo je i da se dvojezičnost može koristiti kao strategija za odlaganje Alchajmerove bolesti kod pojedinaca koji su joj skloni. Razlog za to? Može biti da poznavane više od jednog jezika doprinosi poboljšanju kongitivne rezerve (otpornosti na neuropatološka oštećenja u mozgu).

Dvojezična deca bolje napreduju u školi

Dvojezična ili višejezična deca obično bolje i brže napreduju u školskim aktivnostima, a pokazuju i veći stepen uspešnosti u akademskom razvoju.

5 razloga zašto upisati dete u školu stranih jezika

Recimo, jedna studija je pokazala da kada dete nauči drugi jezik, ono pokazuje ubrzan napredak i u čitanju na maternjem jeziku u poređenju sa jednojezičnim vršnjacima.

Osim toga, poznavanje dva ili više jezika otvara detetu više mogućnosti za kasniji, profesionalni napredak u životu.

5 razloga zašto upisati dete u školu stranih jezika – Učenje jezika proširuje njihov pogled na svet

Svaki jezik ima svoje nasleđe i kulturu. Deca koju su izložena stranom jeziku obično su izložena i njegovom stilu, novim idejama, novom rečniku i gramatičkim varijacijama. Samim tim, oni se opremaju ’’alatima’’ za razumevanje sveta na potpuno nove načine.

Deca koja uče strani jezik su otvorenija za upoznavanje drugih kultura i prihvatanje različitosti, što je od velike važnosti za razvoj njihove ličnosti.

Poznavanje stranog jezika imperativ je u modernom svetu

S obzirom na to da živimo u savremenom dobu, poznavanje stranog jezika je od suštinske važnosti.

Ukoliko želite da vaše dete napreduje u akademskom i poslovnom smislu, upis na kurs stranog jezika pametna je ideja. Bez obzira na sferu posla kojim će se baviti u budućnosti, poznavanje određenog jezika, sasvim će sigurno, biti imperativ.

Prema tome, ne čekajte, već svoje dete upišite na kurs jezika na vreme!

5 razloga zašto upisati dete u školu stranih jezika

Škola Tower nudi vam najkvalitetniju nastavu engleskog i nemačkog jezika za osnovce, uključujući i pripremu osnovaca za Cambridge English. Za više informacija, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju!

Comments are closed.