Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

5 razloga za učenje nemačkog jezika

5 razloga za učenje nemačkog jezika

5 razloga za učenje nemačkog jezika mogu vam pomoći da se odlučite da li je ovo idealan strani jezik za vas.

Učenici često vole da pitaju da li je nemački jezik dobar jezik za učenje. S obzirom na to da je veoma rasprostranjen u Evropi, čini se da se svakako isplati njegovo poznavanje.

Ukoliko niste sigurni da li želite da učite ovaj strani jezik ili ne, škola Tower vam predstavlja 5 razloga zbog kojih bi već danas trebalo da upišete kurs nemačkog!

Poznavanje nemačkog jezika otvara vam razne poslovne mogućnosti

Ukoliko je vaš krajnji cilj život i rad u nekoj od država nemačkog govornog područja, sasvim sigurno vam je neophodno znanje ovog stranog jezika.

Poznavanje jezika države u kojoj živite i radite je od neprikosnovene važnosti. Osim što vam pomaže da se snalazite u svakodnevnim situacijama, ono vam otvara razne poslovne mogućnosti, za dobro plaćen posao. Svako od nas teži ka tome da bude što uspešniji u polju i sferi u kojoj radi. Život u stranoj državi jednostavno zahteva od nas da znamo lokalni jezik, te predstavlja i preduslov zadovoljstva i na poslovnom planu.

Nemački vas otvara za nauku, matematiku i muziku i čini vas inteligentnijim!

Struktura nemačkog jezika može delovati komplikovano i zastrašujuće za osobe koje se do sada sa njim nisu susrele. Međutim, vežbanje i učenje ovog stranog jezika ima ogromnih prednosti.

U određenom smislu, nemački jeste jezik velikih mislilaca i naučnika, kako u istoriji i prošlosti, tako i u sadašnjosti.

Recimo, Rüdiger Gamm, svetski poznati ljudski kalkulator, mogao je da izvrši stepenovanje brojeva sve do petnaestog stepena kada je razmišljao na engleskom jeziku, a čak do 23 kada je razmišljao na engleskom! Sam ovaj podatak govori o snazi nemačkog jezika.

U pogledu dostignuća, 77 Nobelovih nagrada iz oblasti fizike, hemije i medicine dodeljeno je naučnicima iz zemalja nemačkog govornog područja. Fascinantno, zar ne?

5 razloga za učenje nemačkog jezika

Kada govorimo o umetnosti, ne možemo zaboraviti i na neke od najvećih muzičkih kompozitora u istoriji kao što su Betoven, Bah, Mocart i Šopen.

5 razloga za učenje nemačkog jezika – Obrazovanje i školovanje!

Nije tajna da se studenti sve češće i češće odlučuju za studiranje na nekom od fakulteta i univerziteta u Nemačkoj. Šta je razlog tome?

Nemačka jeste jedna od omiljenih zemalja za studiranje. U većini slučajeva, ono traje 3 ili 4 godine, kao što je to slučaj i u našoj državi. Ukoliko želite bolje šanse za akademski napredak, nije loša ideja početi sa učenjem ovog stranog jezika.

Većina studenata odlučuje se za državne fakultete i škole, s obzirom na ozbiljnost programa i priznatost svuda u svetu. Zanimljiv je i podatak da u ovoj državi postoji nekoliko visokoobrazovnih institucija – Univerziteti, umetničke i privatne škole, pa i stručne škole.

Izuzetno se vrednuje obrazovanje, te svaki diplomirani stručnjak nakon završenog školovanja može pronaći dobro plaćen i cenjen posao u struci.

Nemački jezik je najrasprostranjeniji u Evropi

Kao što verovatno i sami znate, nemački i engleski jezik su svakako najrasprostanjiji u Evropi. Međutim, kada govorimo o maternjim jezicima, nemački svakako prednjači.

5 razloga za učenje nemačkog jezika

Nemački je službeni jezik u Nemačkoj, Lihtenštajnu, Austriji, Luksemburgu i Belgiji, a takođe se koristi i u državama kao što su Poljska, Mađarska, Danska, Češka, pa i Rumunija.

Kada ga naučite, to vam otvara razne mogućnosti za život i rad u nekoj od ovih država. Pored toga, možete da putujete bez straha od toga da li ćete se u određenoj državi snaći ili ne! Zvučni sjajno, zar ne?

5 razloga za učenje nemačkog jezika – Bićete ponosni na sebe kada savladate ’’težak’’ jezik!

Ako mislite da je nemački težak, to je verovatno zato što ste nekada naišli na beskrajnu paradu dugih nemačkih reči ili smešnog znaka koji izgleda kao da je pozajmljen iz grčkog alfabeta (ß). U stvarnosti, međutim, nemački jezik koji vam je potreban za svakodnevne razgovore nije nimalo težak.

Pored toga, 26% nemačkog rečnika ima iste korene sa engleskim. Ukoliko govorite engleski jezik, učenje nemačkog ne bi trebalo da vam predstavlja problem! Bićete ponosni na sebe kada savladate gramatiku i pravopis ovog stranog jezika!

5 razloga za učenje nemačkog jezika

Za više informacija o pohađanju kurseva nemačkog jezika, škola Tower vam stoji na raspolaganju!

 

Comments are closed.