Pozovite nas pre same posete

Gandijeva 188/8, Novi Beograd

Savremeno opremljena učionica

Pozovite nas

+381 (069) 1163956

Tu smo za sva Vaša pitanja

 

5 razloga da upišete dete na kurs stranog jezika

5 razloga da upišete dete na kurs stranog jezika

5 razloga da upišete dete na kurs stranog jezika biće vam od koristi da napravite ovaj krucijalan korak ka svetlijoj i perspektivnijoj budućnosti svog mališana.

U najranijem uzrastu znanja se najbrže usvajaju. Ovo je činjenica. Što pre odlučite da upišete svoje dete na kurs stranog jezika, to bolje.

Dvojezičnost je u modernom dobu od izuzetne važnosti. Osim što pruža razne mogućnosti za akademski i poslovni razvoj i napredak, ono čini da širite svoje vidike i razvijate svoj karakter. Učenje stranog jezika zaista formira vašu ličnost. S obzirom na to da se ličnost formira u veoma ranom dobu, od naročitog je značaja da svoje dete učite pravim vrednostima. Samim tim, upisivanje škole stranog jezika može mu pomoći u različitim sferama života, uključujući i kognitivni razvoj.

Zbog čega je važno da dete uči strani jezik otkrivamo vam u narednim redovima.

5 razloga da upišete dete na kurs stranog jezika – Razvoj kognitivnih veština

Kognitivan razvoj i sposobnosti deca razvijaju kako bi usvajala znanja i upoznavala svet oko sebe. U najvažnije kognitivne sposobnosti svakako se svrstavaju logičko zaključivanje i razmišljanje, pamćenje, sposobnost obraćanja pažnje i obrade informacija, kao i jezik i govor.

5 razloga da upišete dete na kurs stranog jezika

Učenje bilo kog stranog jezika može pomoći detetu da brže razvija svoje kognitivne sposobnosti. Što pre dete počne sa učenjem jezika, pre će ga i savladati. Dvojezičnost je odličan put ka poboljšavanju detetove sposobnosti pamćenja, kreativnog razmišljanja i logičkog zaključivanja.

Razvoj kognitivnih veština i sposobnosti kod dece brže se odigrava kod dece koja su dvojezična, što su potvrdile i razne studije, kako na našim prostorima, tako i u inostranstvu.

Vašem detetu se otvaraju razne akademske mogućnosti

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dete. Sigurno ste barem jednom u životu čuli ovu rečenicu. Samim tim, želi da mu pružite najbolje šanse za napredovanje u akademskom smislu i budućnosti.

Učenje stranog jezika mu upravo ovo omogućava. U savremeno doba imperativ je poznavanje engleskog jezika. Kako biste se bavili bilo kojim poslom i mogli da studirate u svim evropskim državama, ali i šire, biće vam neophodno znanje ovog stranog jezika. Činjenica je da se češće i zapošljavaju ljudi koji u svojoj biografiji mogu navesti odlično znanje engleskog jezika. Prema tome, učenje u najranijem uzrastu sa sobom donosi brojne prednosti, a između ostalog i povećane šanse za kasnije studiranje u inostranstvu i bolje i kvalitetnije zaposlenje.

5 razloga da upišete dete na kurs stranog jezika – Vaše dete razvija toleranciju ka različitostima

Još jedan od veoma važnih razloga da upišete svoje dete na kurs stranog jezika jeste razvijanje osećaja tolerancije ka različitim kulturama.

Dvojezična deca neretko imaju šire vidike, bolje se prilagođavaju promenama i reaguju na njih.

Učenjem jezika, dete podsvesno usvaja i stranu kulturu, te razvija osećaj empatije. Ono bolje razume druge ljude i njihove emocije, osećanja i stavove. Samim tim, vaše dvojezično dete ima tendenciju da izraste u pronicljivog čoveka, sa visokim pragom tolerancije, bez predrasuda prema različitostima.

Deca brže usvajaju znanja

Najočigledniji razlog od svih jeste činjenica da deca zaista brže i jednostavnije usvajaju znanja. Iako i odrasle osobe mogu učiti i naučiti strani jezik, deci to daleko lakše polazi za rukom.

5 razloga da upišete dete na kurs stranog jezika

Osnovci će prema tome, neopterećeni drugim obavezama i aktivnostima, usvajati znanja na prirodan i organski način. Ovo ih čini najsposobnijim da savladaju strani jezik i govore ga skoro kao izvorni govornici.

Učenje stranog jezika u ranom uzrastu je zabavno!

Na kraju krajeva, osim što želite da priuštite svom detetu najkvalitentije obrazovanje, želite da njegovo detinjstvo ipak bude zabavno. Časovi engleskog ili nemačkog jezika u školi Tower organizovani su tako da vašem detetu nikada ne bude dosadno. Kreativni materijali i interesantan pristup učiniće da njegovo vreme provedeno u našim prostorijama bude korisno, ali i zabavno.

Učenje u malim grupama čini da se dete oseća sigurno i bezbedno, a nastavnicima omogućava da se posvete svakom detetu.

Za više informacija o upisu vašeg deteta na kurs engleskog ili nemačkog jezika, u svakom trenutku vam stojimo na raspolaganju.

Comments are closed.