MEĐUNARODNI
ISPITI

Kao akreditovani član Addvantage programa British Council-a do sada smo uspešno pripremili više od stotinu učenika za polaganje međunarodnih ispita engleskog jezika.

CAMBRIDGE ENGLISH: FIRST (FCE): Ovaj međunarodno priznati sertifikat je namenjen onima čiji je nivo govornog i pisanog engleskog jezika na višem srednjem nivou (B2), a potreban im je za posao ili osnovne studije. CAMBRIDGE ENGLISH: ADVANCED (CAE): Ovaj međunarodno priznati sertifikat je namenjen onima čiji je nivo govornog i pisanog engleskog jezika na viskom nivou (C1), a potreban im je za studiranje na inostranim univerzitetima ili za obavljanje poslova na menadžerskim ili profesionalnim pozicijama. CAMBRIDGE ENGLISH: PROFICIENCY (CPE): Ovaj sertifikat je potvrda da je vaš nivo znanja engleskog jezika na nivou obrazovanog korisnika kome je to maternji jezik. IELTS - International English Language Testing System: Položen IELTS test vam otvara vrata zemalja u kojima želite da studirate, radite ili žovote, jer preko 10000 organizacija i firmi priznaje ovaj test. Takođe, to je jedini test engleskog jezika koji je potreban za iseljeničku vizu. Postoje 2 verzije ovog testa: ACADEMIC i GENERAL, u zavisnosti od toga za koju svrhu vam je potreban položeni IELTS. Test je podeljen u 4 dela:
1. Listening,
2. Speaking,
3. Reading – razlikuje se za Academik i General,
4. Writing – razlikuje se za Academic i General
cambridgeenglish.org
TOEFL - Test of English as a Foreign Language: TOEFL test procenjuje nivo vašeg znanja engleskog kroz 4 veštine - slušanje, čitanje, govor i pisanje. Broj bodova govori koliko ste spremni da pratite nastavu na osnovnim i master studijama na američkim univerzitetima. TOEFL iBT je standardizovan test i može se polagati bilo gde u svetu, a u Srbiji u svim većim gradovima. Prijava se vrši on line na zvaničnom TOEFL sajtu. Rezultati se dobijaju za oko 15 radnih dana. Mi vam nudim mogućnost da se upoznate sa TOEFL interfejsom na kompjuteru, tako da vam forma neće biti nepoznata već ćete moći smireno da se fokusirate na test. Časovi podrazumevaju intenzivan rad na strategiji polaganja ispita kao i na veštinama – slušanje, ćitanje, govor i pisanje. SAT: SAT test procenjuje jezičko i matematičko rasudjivanje kandidata i priznat je od strane američkih koledža. Ima 7 termina za polaganje tokom godine, a prijavljivanje se vrši on line na sajtu College Board CAMBRIDGE BEC: BEC Preliminary, nivo B1; BEC Vantage, nivo B2; BEC Higher, nivo C1.
Zašto polagati Kembridž ispit?
1. To je ispit koji ima tradiciju dugu preko 110 godina i kao takvog ga ceni i priznaje više od 25000 istitucija, organizacija i firmi.
2. Kroz pripremu učite da koristite jezik koji se govori svakodnevno kod kuće, u školi ili na poslu. To znači da se upoznajete sa neformalnim i akademskim engleskim jezikom.
3. Vaše samopouzdanje u engleskom jeziku se gradi kroz 4 veštine: govor, razumevanje tekstova, slušanje, pisanje eseja i drugih funkcionalnih formi koje su vam potrebne u svakodnevnom životu.
4. Postoji 6 nivoa Kembridž ispita kroz koje možete usavršavati svoje veštine. Ispiti First, Advanced i Proficiency pokrivaju akademski nivo.
5. Testovi su pažljivo osmišljeni i pouzdani, tako da ne može da se kaže da su testovi u različitim rokovima bili lakši ili teži.
6. Sertifikat Kembridž ispita važi zauvek, nema rok trajanja.
7.Kembridž ispit u vašem CV-ju pokazuje da se vi izdvajate iz gomile i govori o vašoj posvećenosti da napredujete u svojim profesionalnim veštinama.

www.cambridgeenglish.org